هرآنچه که باید در مورد امضای دیجیتال و نکات حقوقی آن بدانید!
این روزها که فناوری بهتمامی حوزههایی که انسان در آنها دخیل است، ورود پیداکرده، راهی برای تجربه یک زندگی راحتتر در مسائل حقوقی هم به وجود آمده است. با توجه به گسترش اینترنت و افزایش کارها در مدتزمان کم، ما میتوانیم با تنظیم قراردادهای حقوقی و استفاده از امضای دیجیتال بهراحتی با طرف مقابلمان یک قرارداد رسمی داشته باشیم!
اگر علاقهمند هستید که راجع به مسائل حقوقی امضای الکترونیک، اطلاعات بیشتری بدست آورید و با سازوکارهای قانونی آن بیشتر آشنا شوید، توصیه میکنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با مجله لامینگو همراه باشید. در این مقاله تمامی مسائل مرتبط با امضای قانونی دیجیتال ازجمله کاربردهای آن، تفاوت امضای دیجیتال و الکترونیکی، قانون امضای الکترونیکی، امضای الکترونیکی در اسناد تجاری و… را بررسی میکنیم.
امضای دیجیتال چیست؟
دیگر مانند گذشته ما محدود به مکان و زمان نیستیم و میتوانیم، تجربیات جدیدی را با کمک تکنولوژی داشته باشیم! امضای الکترونیک که درواقع همان امضای قانونی است، شیوهای جدید و راهبردی برای پیش برد قراردادها، شراکتها و اسناد تجاری است که میتواند به ما کمک کند. برای استفاده از این نوع امضای الکترونیکی، لازم است که حتماً قبل از هر چیزی قرارداد خود را آپلود کرده و بعد از احراز هویت طرفین، قرارداد خود را امضا کنید.
مدنظر داشته باشید که اگر به دنبال خدمات امضای دیجیتال هستید، میتوانید از سامانه امضانو استفاده کنید. سامانه امضانو به شما کمک میکند که در کمترین زمان ممکن از طریق امضای دیجیتال بهصورت آنلاین، قرارداد تنظیمشده خود را با شخص یا اشخاص مقابلتان امضا کنید. برای استفاده از این خدمات، کافیست که به لینک زیر مراجعه کنید:
کاربردهای امضای دیجیتال در عصر الکترونیک چیست؟
استفاده از خدمات امضای الکترونیک در صنایع و کسبوکارهای مختلف باعث میشود که یکپارچگی و وحدت بهتری میان طرفین قراردادها ایجادشده و در صورت نیاز به دعوی، طرفین بهراحتی قادر باشند بر اساس استناد به این امضاها، فعالیت خود را بهپیش ببرند. شاید میپرسید که در حال حاضر، چگونه در سراسر دنیا از امضاهای الکترونیک برای پیشبرد کارهای خود استفاده میکنند و کاربردهای این نوع امضا چیست؟
بهصورت کلی در حال حاضر از امضای الکترونیکی برای قراردادهای دولتی (در دولتهای الکترونیک مانند ایالاتمتحده آمریکا)، حوزه بهداشت و درمان، تولیدات (حوزه طراحی محصول، تضمین کیفیت، بازاریابی و فروش و…)، خدمات مالی (اسناد بیمه، پردازش وام، خدمات بانکی و…) استفاده میشود.
امضای الکترونیک نه تنها میتواند در کاهش تولیدات کاغذ گام بردارد، بلکه میتواند به بهبود امنیت دادهها، حفظ محرمانگی آنها و… درصورتیکه ساختار صحیحی برای آن تعریفشده باشد، کمک کند. آیا تابهحال از امضای الکترونیک استفاده کردهاید؟ چه تجربهای در این زمینهدارید؟
قانون امضای الکترونیکی چیست؟ آیا امضای دیجیتال ،اعتبار قانونی دارد؟
بسیاری از افراد قبل ازآنکه بخواهند از خدمات امضای قانونی الکترونیکی استفاده کنند، ابتدا این سؤال را از خود میپرسند که آیا اصلاً این نوع امضا، اعتبار قانونی دارد؟ آیا امضای الکترونیک در صورت نیاز میتواند در دعویهای رسمی مورد استناد و بررسی قرار بگیرد؟ نظر قانون در مورداستفاده از امضای الکترونیکی چیست؟
امضای الکترونیکی که توسط سامانههای معتبری مانند لامینگو ارائه میشود، کاملاً امن بوده و مورد تأیید مراجع قانونی است. جالب است بدانید که ازنظر قانون، امضای دیجیتال شما بهاندازه امضای کتبی شما ارزش قانونی دارد. برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از امضای شما، لازم است که حتماً احراز هویت قبل از تأیید کردن امضای دیجیتال بررسی شود.
شاید به دنبال قانون مرتبط با این امضا هستید! برای مراجعه به قانون وضعشده در رابطه با امضای الکترونیکی باید به ماده 7 قانون تجارت الکترونیک در سال 1382 به تصویب رسیده است، مراجعه کنید. در متن این ماده آمده است که “هرگاه قانون وجود امضا را لازم بداند، امضای الکترونیکی مکفی است!”، با توجه به این موضوع شما هم میتوانید با خیال راحت و بدون دغدغه از خدمات ارائهشده برای امضای قانونی دیجیتال استفاده کنید.
چگونه باید از امضای الکترونیکی در اسناد تجاری استفاده کنیم؟
اگر قصد استفاده از امضای دیجیتال را دارید، اما در مورد شیوه استفاده از آن هنوز اطلاعاتی ندارید، باید بدانید که برای استفاده از خدمات امضای دیجیتال، باید 5 گام را به ترتیب بردارید. شما با انجام این 5 گام قادر هستید که در کمتر از چند دقیقه، قرارداد خود را بدون در نظر گرفتن محدودیت زمان و مکان، کاملاً رسمی و قانونی کنید. این 5 گام عبارتاند از:
- آپلود قرارداد در سامانه لامینگو: شما میتوانید قرارداد حقوقی خود را در سایت بارگذاری کنید و یا از قراردادهای هوشمند لامینگو در این زمینه استفاده کنید.
- قراردادتان را امضا کنید: شما میتوانید بهعنوان اولین نفر، قرارداد را امضا کنید، البته لازم است که ابتدا احراز هویت شوید!
- ارسال قرارداد برای طرف مقابل: پس از امضای قرارداد توسط شما و انجام احراز هویت، لازم است که قرارداد را برای طرفین آن ارسال کنید!
- از طرفین قرارداد امضا بگیرید: در این مرحله لازم است که از طرفین قرارداد خود بخواهید که پس از انجام احراز هویت، قرارداد را امضا کنند.
- مبادله قرارداد: نوبت آن رسیده که قرارداد شما برای طرفین ارسال شود و هر یک، نسخهای از قرارداد را داشته باشید.
تفاوت امضای دیجیتال و الکترونیکی
اگر در رابطه با موضوع امضای الکترونیکی کمی تحقیق کرده باشید، احتمالاً شنیدهاید که امضای دیجیتال با امضای الکترونیک، کمی تفاوت دارد. امضای دیجیتال درواقع همان اثرانگشت شما در فضای مجازی است که تمامی قالبهای رمزنگاریشده در این زمینه را داراست! از طرف دیگر این نوع امضا، دارای سطح بالایی از امنیت، پذیرش جهانی و… نیز هست که خیال طرفین را از بابت حفظ اسناد تجاری راحت میکند.
در نقطه مقابل امضای الکترونیکی، همان نسخه اسکن شده از امضای واقعی هر فرد است که میتواند به همراه احراز هویت صاحب امضا و در چند لایه امنیتی برای مناسبتهای مختلف در سازمانها، ارگانها و حتی قراردادهای عادی مورداستفاده قرار بگیرد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
چرا باید از امضای الکترونیکی استفاده کنم؟
تمامی کسانی که علاقهمند هستند که در مدتزمان کوتاهی بدون در نظر گرفتن محدودیتهای زمانی و مکانی، اسناد تجاری خود را با طرفین سندهای تجاری امضا کنند، میتوانند از این نوع امضای قانونی که کاملاً رسمی است، استفاده کنند. اگر علاقهمند هستید که راجع به موضوعات قانونی، اطلاعات بیشتری داشته باشید، میتوانید با مراجعه به مجله لامینگو، مقالات حقوقی دیگر را مطالعه کنید. همچنین اگر در رابطه امضای دیجیتال، سؤال، نظر و یا تجربه خاصی دارید، کافی است در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه میکنند به اشتراک بگذارید.
دیدگاه شما