همه چیز درباره نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی
طلافروشی یکی از پرسودترین مشاغل و سرمایهگذاریهای حال حاضر دنیاست که نیاز به فعالیت فیزیکی زیادی نیز ندارد. همین موضوع سبب گردیده افراد زیادی تمایل به تبدیل سرمایه خود به طلا داشته و همچنین افراد زیادی اقدام به سرمایهگذاری در امر تأسیس طلافروشی و عقد نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی داشته باشند. امروزه رشتههای شغلی بسیاری در زمینه طلا ایجاد شده و بهدنبال آن، طلاسازان به استفاده از طراحیهای مدرن در این زمینه و استفاده از هنر این طراحان علاقهمند میباشند.
اگر شما بهدنبال تأسیس و راهاندازی طلافروشی هستید و میخواهید سرمایه خود را در این مشارکت کاری قرار دهید و از این طریق کسب سود و درآمد نمایید، میتوانید از طریق لینک زیر قرارداد شراکت طلافروشی را از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید:
دریافت قرارداد مشارکت در طلافروشی
مراحل تأسیس طلافروشی
امروزه با توجه به گسترش صنعت طلاسازی و زیرشاخههای آن و همچنین با توجه به پیشرفت روشهای مدرن ساخت و طراحی طلا و جواهرات و همچنین قرار گرفتن مشاغل مرتبط به طلا و طلاسازی در دسته مشاغل پردرآمد و گرانبها بودن خود فلز طلا، استفاده از طلا نیز گسترش یافته و همچنین افراد زیادی تمایل به فعالیت در این صنف شغلی و عقد نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی دارند.
طلافروشی یکی از پرسودترین مشاغل دنیا است و افرادی که قصد دارند بهطور مستقل و یا همراه با فرد دیگری سرمایه خود را در این مسیر قرار دهند و اقدام به تأسیس طلافروش نمایند، باید مراحل تأسیس طلافروشی را بهطور کامل انجام داده و مجوزهای مربوطه را أخذ نمایند. مراحل تأسیس طلافروشی به ترتیب زیر میباشد:
1) أخذ جواز کسب طلافروشی از اداره اصناف
برای تأسیس هر نوع کسبوکار ،باید ابتدا پروانه کسب آن حرفه را که اجازه شروع فعالیت در آن حرفه از سوی اداره اصناف است، أخذ گردد. اگر این مجوز أخذ نگردد، از سوی مرجع ذیصلاح با فعالیت مربوطه مقابله خواهد شد. درنتیجه افراد پیش از انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی باید جواز کسب شغل طلافروشی را با ارائه مدارک مربوطه دریافت نمایند.
2) أخذ مجوز از اداره اماکن
مغازههای طلافروشی برای شروع به کار نیاز به أخذ مجوز از اداره اماکن دارند و برای دریافت پروانه کسب از این اداره، رعایت شرایط و ضوابطی ضروری است. ضوابط لازم برای کسب مجوز تأسیس طلافروشی از اداره اماکن عبارتاند از: داشتن نام منتخب و مناسب، نصب پلاک شهرداری در بالای سردر مغازه، داشتن گاوصندق ایمن برای نگهداری طلا و جواهرات، وجود کپسول اطفای حریق در مغازه یا گالری طلا، رعایت استانداردهای استحکام در و دیوارها، وجود دوربین مداربسته و سیستم آلارم. در صورت وجود و رعابت تمامی این شرایط و ضوابط، فرد میتواند با ارائه مدارک مورد نیاز مانند کپی شناسنامه و هزینههای لازم، در اداره اماکن تشکیل پرونده داده و مجوز مربوطه را أخذ نماید.
3) داشتن سرمایه مناسب و کافی
اشخاصی که میخواهند اقدام به راهاندازی طلافروشی نمایند، باید سرمایه مالی کافی را برای خرید، عرضه و پرکردن ویترین مغازه طلافروشی داشته باشند. طلافروشی از آن دسته مشاغلی است که برای تأسیس نیاز به سرمایه اولیه زیادی دارد؛ چرا که طلا فلز گرانقیمتی است و فردی که میخواهد طلافروشی تأسیس نماید، باید برای شروع کار بر اساس مقیاس کار خود و مساحت مغازه طلافروشی، طلا خریده و در مغازه یا گالری طلافروشی عرضه نماید.
4) مکان مناسب برای طلافروشی
نهیه مکان مناسب برای طلافروشی یکی از گامهای مهم عقد قرارداد شراکت طلافروشی و تأسیس طلافروشی است. این مکان ممکن است مغازه یا گالری باشد و افرادی که میخواهند بهعنوان طلافروش فعالیت خود را آغاز نمایند، باید به فضای ظاهری و سایر جنبههای محلی که میخواهند در آنجا طلافروشی راهاندازی نمایند، دقت و توجه کافی را داشته باشند. مغازه طلافروشی میتواند در یک مرکز خرید بزرگ باشد و یا در خیابانی که بورس طلا و جواهر است و در هر حال، انتخاب مکان مناسب تأثیر بسیاری در رونق کسبوکار طلافروشی دارد.
5) انتخاب رشته شغلی مناسب در حوزه طلا و جواهر
فردی که میخواهد طلافروشی تأسیس نماید، باید پس از أخذ جواز کسب رشته شغلی مورد نظر خود از میان 20 رده شغلی که در حوزه طلا و جواهر وجود دارد و برخی از آنها عبارتاند از فروشندگی طلا، طراحی طلا و جواهر، قلمزنی طلا و جواهر و غیره، انتخاب نماید و با توجه به انتخاب فرد، مجوز واحد صنفی در آن رده شغلی صادر میشود.
6) تخصص و مهارت در رشته شغلی حوزه طلا و جواهر
بهطور قطع، اشخاص برای شروع هر کسبوکاری و رسیدن به موفقیت در آن کسبوکار، باید در زمینه شغلی مورد نظر تخصص و آگاهی و علاقه کافی و متناسب را داشته باشند. فرد یا افرادی که میخواهند قرارداد شراکت طلافروشی منعقد نمایند، باید اطلاعات کامل و جامعی در زمینه طلا و جواهرات داشته و با جزئیات و نحوه انجام کار و اصطلاحات تخصصی حوزه طلا، بهطور کامل آشنا باشند. در غیر این صورت، بهطور قطع تأسیس طلافروشی با مشکلات مختلفی روبهرو خواهد شد.
7) انتخاب نام تجاری درخور و مناسب
شخصی که میخواهد اقدام به راهاندازی طلافروشی نماید، باید پس از أخذ مجوزهای لازم و اجاره یا خرید مکان مناسب و کسب اطلاعات کامل در این زمینه، برای کسبوکار خود نام تجاری مناسبی که درخور فعالیت در حوزه طلا و طلاسازی و طلافروشی است، انتخاب نماید.
8) عقد قرارداد قانونی
اگر افرادی که تمایل به فعالیت در حوزه شغلی طلافروشی دارند بخواهند از طریق نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی و بهصورت شراکتی اقدام به راهاندازی و تأسیس طلافروشی نمایند، باید قراردادی معتبر و قانونی منعقد نموده و جوانب گوناگون این شراکت را در قرارداد شراکت طلافروشی قید نمایند. این قرارداد یک قرارداد مشارکت کاری بوده و مشمول ماده 10 قانون مدنی و سایر مواد مربوطه میباشد.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد مراحل تأسیس طلافروشی
نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی و الزامات قانونی آن
تعریف مشارکت در قانون مدنی، اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیئی واحد بهنحو مشاع است. نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی نیز یکی از انواع قراردادهای مشارکت کاری مشمول ماده 10 قانون مدنی و سایر مواد مربوطه است. قانونگذار به افراد این اجازه را داده است که در قالب قانونی قرارداد و با رعایت الزامات قانونی، خواستهها و تعهدات و انتظاراتی را که از مشارکت با یکدیگر دارند، در قرارداد بیاورند و اینگونه شراکت مابین خود را قانونی و الزامآور نمایند. نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی بین دو یا چند نفر و بهمنظور تلفیق سرمایه نقدی یا غیرنقدی برای راهاندازی و تأسیس طلافروشی منعقد میگردد و دارای مفاد زیر میباشد:
1) عنوان قرارداد
عنوان قرارداد، نام و اسمی است که طرفین، برای قرارداد خود انتخاب میکنند و یکی از اصول مهم تنظیم قراردادها، انتخاب عنوانی دقیق و متناسب است. عنوان قرارداد مورد بحث، قرارداد شراکت طلافروشی میباشد.
2) موضوع قرارداد شراکت طلافروشی
موضوع قرارداد، بیانکننده ماهیت قرارداد و فعالیتی است که قرار است در این قرارداد انجام گردد. افرادی که میخواهند نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی منعقد نمایند، باید بعد از انتخاب رشته شغلی مورد نظر، نوع کار و شرح چگونگی انجام کار و جزئیات آن را در این بخش قرارداد وارد نمایند.
3) مشخصات طرفین قرارداد
در این بخش قرارداد، مشخصات کامل اشخاصی که طرفین قرارداد هستند ذکر میگردد و اگر یکی از طرفین به نمایندگی از دیگری قرارداد را امضا مینماید، باید مشخصات کامل نماینده نیز درج شود.
4) آوردههای طرفین در قرارداد شراکت طلافروشی
قرارداد مشارکت مدنی، قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه نقدی یا غیرنقدی خود را به اشتراک گذاشته و بهصورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیتهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدتی به کار میگیرند. در نوشتن و عقد قراردادهای مشارکت مدنی که اغلب برای شراکت در کار و سرمایه است، نوشتن نوع و میزان آورده طرفین اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که ممکن است در امر شراکت در تأسیس طلافروشی طرفین بهمیزان آورده خود سود ببرند و به همین دلیل این آوردهها باید معین باشد.
5) تعهدات شرکا در قرارداد شراکت طلافروشی
در این قسمت، وظایف و تعهدات طرفین قرارداد شرح داده میشود که این وظایف و تعهدات شامل تقدیم و تسلیم آورده نقدی و غیرنقدی، پرداخت هزینههای تأسیس طلافروشی و همچنین انجام دیگر مسئولیتهایی که هر یک از طرفین در امر تأسیس مغازه یا گالری طلافروشی بر عهده دارند، میباشد.
6) شراط عمومی قرارداد شراکت طلافروشی
در این بخش، مواردی مانند زمان و مکان مرکز اجرای تعهدات نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی قید میگردد. طرفین قرارداد موظف هستند تا پابان مدت قرارداد، تعهدات خود را انجام دهند و همچنین مکانی که طلافروشی قرار است در آنجا تأسیس گردد نیز باید مشخص گردد.
7) شروط ضمن عقد در قرارداد شراکت طلافروشی
طرفین میتوانند تعهدات فرعی و شروطی را که برای عقد قرارداد شراکت طلافروشی دارند، در این قسمت ذکر نمایند. مهمترین شروط قراردادی عبارتاند از:
الف) شرط محرمانگی و عدم افشاء اطلاعات:
این شرط، یکی از شروطی است که اشخاص در قرارداد درج مینمایند و به این معنا است که طرفین قرارداد باید اطلاعات کاری طرف مقابل و همچنین اطلاعات کسبوکار موضوع مشارکت را محفوظ نگه داشته و از افشاء این اطلاعات پرهیزند.
ب) شرط عدم رقابت
این شرط نیز یکی دیگر از شروط رایج قراردادی است که در آن طرفین قرارداد ملزم میگردند در مدت قراردادی که با یکدیگر دارند، با افراد دیگر وارد همکاری مشابه نشوند. برای مثال، در نمونه قرارداد مشارکت در طلا فروشی ممکن است شرط شود در طی مدت قرارداد هیچیک از شرکا حق فعالیت در زمینه طراحی و ساخت طلا را، با دیگر افراد و طلافروشیها یا بهتنهایی، نخواهد داشت.
8) فسخ قرارداد شراکت طلافروشی
فسخ هر قراردادی باید علت قانونی و یا قراردادی داشته باشد. جواز قانونی فسخ هر قراردادی در قانون پیشبینی شده و علاوه بر آن، افراد میتوانند در متن قرارداد جواز فسخ قراردادی را نیز پیشبینی نمایند که در این صورت طرفین باید امکان و دلایل فسخ قرارداد مشارکت در طلا فروشی را بهطور دقیق در متن قرارداد درج نمایند تا در آینده دچار مشکل نگردند.
9) مرجع حل اختلاف
طرفین در این بخش قرارداد باید مشخص نمایند که اگر در طی مدت قرارداد با مشکل و اختلاف مواجه گشتند، مرجع حل این اختلاف کیست. مرجع حل اختلافات دادگاه و داوری میباشد و طرفین باید یکی از این مراجع را انتخاب نموده و توجه داشته باشند که حل اختلاف از طریق داوری با سرعت بیشتری انجام میشود.
موفقیت در طلافروشی
برای رسیدن به موفقیت در امر طلافروشی و رسیدن به درآمد بالا از طریق عقد نمونه قرارداد شراکت طلافروشی، تنها سرمایه و امکانات مادی کافی نیست؛ اشخاصی که قصد دارند اقدام به تأسیس مغازه و گالری طلا نمایند، باید علاوه بر امکانات مادی به عواملی ازجمله موارد زیر نیز توجه نمایند:
1) داشتن تخصص و آگاهی از ماهیت و خاصیت فلز طلا
اشخاصی که گالری طلا راهاندازی کرده و اقدام به عرضه و خرید و فروش طلا مینمایند، باید از ویژگیهای این فلز گرانبها و طراحیها و عیارهای مختلف اطلاعات کافی و لازم را داشته باشند تا بتوانند آن را به مشتری معرفی نموده و مشتری را برای خرید متقاعد سازند. به همین دلیل، نیاز است طلافروشان با افرادی که در این زمینه اطلاعات کافی دارند همکاری نموده و امر فروش و عرضه محصولات را به آنها بسپارند.
2) داشتن هوش و دقت بالا
شخص طلافروش باید دقت و هوش کافی را برای آنالیز بازار و تصمیمگیری راجع به زمان خرید و فروش طلا داشته باشد تا دچار ضرر و خسارت نشود.
3) مشتریمداری
طلافروشان و صاحبان مغازههای طلا که با انعقاد قرارداد مشارکت در طلا فروشی اقدام به تأسیس این مغازهها نمودند، باید اصل مشتریمداری را رعایت نمایند. طلافروشان باید در فرایند فروش طلا به مشتری صبور و خوشبرخورد بوده و از این طریق باعث جذب مشتری شوند. ممکن است بعضی طلافروشان با این بهانه که این فرد مشتری نیست از عرضه و توضیح ویژگیهای طلا بهطور کامل به بعضی اشخاص خودداری نمایند؛ اما باید بدانند که بسیاری از این افراد میتوانند مشتری احتمالی باشند و نباید آنها را از دست داد.
4) دقت در انتخاب محل مغازه یا گالری
شخصی که میخواهد طلافروشی راهاندازی نماید، باید توجه بسیاری به محل مغازه طلافروشی داشته باشد. بسیاری از طلافروشان مغازه خود را در خیابانهایی که بورس کالاهای عروسی است راهاندازی مینمایند و با این کار مشتری زیادی جذب مینمایند.
5) استفاده از تجارب دیگران
اشخاصی که میخواهند قرارداد شراکت طلافروشی امضا نمایند، ممکن است تجربه کافی در راهاندازی طلافروشی نداشته باشند. این افراد میتوانند اصول اولیه طلافروشی و موفقیت در امر طلافروشی را از افرادی که تجربه کافی در این زمینه دارند، آموزش دیده و از تجارب افراد دیگر استفاده نمایند.
علاوه بر موارد بالا، شخص طلافروش برای رسیدن به موفقیت در این شغل باید توانایی تبدیل عیار ایرانی به عیار جهانی را داشته باشد، با علوم حسابداری و تکنیکهای محاسبه آشنا باشد، سنگها و سکهها را بشناسد، مبانی بازاریابی را بداند، نکات ایمنی را رعایت نماید و بر اساس سلیقه مشتری اقدام به عرضه نموده و توانایی ثبت معامله را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: 9 نکته طلایی برای موفقیت در طلا فروشی!
مزایا و معایب شغل طلافروشی
با اینکه شغل طلافروشی یکی از مشاغل لوکس محسوب شده و مزایا و درآمد زیادی دارد، اما مشکلاتی را نیز در بر دارد که اگر شخص طلافروش به آن توجه کافی نداشته باشد، ممکن است ضررهای زیادی را متحمل شود. ازجمله مزایا و معایب شغل طلافروشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایای شغل طلافروشی
1) طلا نقدشوندگی بالایی دارد و هر لحظه میتوان آن را به پول تبدیل نمود.
2) طلا استفادههای زیادی دارد و افراد هم استفاده زینتی از آن میکنند و هم ابزار سرمایهگذاری است.
3) طلا یک کالای جهانی است.
4) شغل طلافروشی نیاز به فعالیت فیزیکی زیادی ندارد.
5) درآمد شغل طلافروشی بالا است.
معایب شغل طلافروشی
1) برای شروع شغل طلافروشی و عقد قرارداد شراکت طلافروشی سرمایه زیادی نیاز است.
2) بازار طلا نوسانات زیادی دارد؛ بهطوری که ممکن است قیمت طلا در یک روز نیز تغییرات زیادی داشته باشد.
3) شغل طلافروشی نیازمند تأمین امنیت در سطح بالایی میباشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
نتیجهگیری
شراکت در طلافروشی، امری پردرآمد و در عین حال پرریسک میباشد. به همین دلیل، اشخاص باید پیش از انعقاد قرارداد شراکت طلافروشی جوانب گوناگون این کار را بسنجند و با آگاهی از مزایا و معایب این شغل و دقت کامل در انجام مراحل، اقدام به تأسیس طلافروشی نمایند.
درصورتیکه مطلب بالا برای شما مفید بوده و از مطالعه ان رضایت کافی داشتهاید، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواهای حقوقی را در آنجا مشاهده و مطالعه نمایید.
دیدگاه شما