همه چیز درباره لایحه حقوقی و روش تنظیم آن
یکی از اسناد بسیار مهم در هنگام بررسی حقوقی پروندههای مختلف لایحه حقوقی است که قاضی برای رأی پرونده به آن استناد کرده و آن را به عنوان یک مدرک مهم در پروسه قضاوت تلقی مینماید. ازاینرو در هنگام نگارش این متن باید دقت بسیار زیادی به عمل آمده و حتماً متناسب با شرایط اقدام به نگارش بهترین لایحه ممکن نمود. نگارش لایحه نیاز به اطلاع از موارد حقوقی و همچنین تخصص کافی برای نوشتن متنهای اینچنینی دارد. در این مقاله سعی داریم در کنار تعریف لایحه حقوقی و تمام مسائل مربوط به آن نحوه نگارش این لایحه را نیز برای شما تبیین نماییم. استفاده از این محتوا میتواند باعث شود تا در مواقع لازم شما بهترین تصمیم را برای نگارش لایحه خود در نظر بگیرید.
منظور از لایحه در قانون
کلمه لایحه در بخشهای مختلف با معانی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. احتمالاً تاکنون چند بار این کلمه را در پیشنهادات ارائه شده از سوی دولت و مجلس شنیدهاید. در چنین مناسبات سیاسی لایحه به عنوان یک پیشنهاد تلقی میگردد که هرکدام از نهادها میتوانند آن را ارائه نمایند. اما لایحه حقوقی معنی و مفهوم کاملاً متفاوتی دارد. در دادگاههای حقوقی و کیفری قاضی پرونده برای رسیدگی به آن و کسب نتیجه نهایی اظهارات طرفین را بهصورت مکتوب از آنها در لایحه حقوقی دریافت مینماید که این لایحه میتواند به عنوان یک مدرک مهم و اصلی برای قضاوت قاضی مورد استفاده قرار گیرد.
خدمات نگارش لایحه حقوقی در موسسه حقوقی لامینگو
با توجه به اینکه تهیه و تنظیم لایحه نیاز به تخصص حقوقی و همچنین تجربه نگارش چنین متنهایی دارد، بهترین تصمیم در این مواقع استفاده از خدمات مشاوره حقوقی و همچنین این مشاور حقوقی برای نگارش آن است. مشاور حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری با توجه به تجربه بسیار بالایی که در این زمینه داشته این امکان را برای کاربر فراهم میآورد تا به بهترین نحو اقدام به تهیه و تنظیم لایحه خود نماید. موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن یک تیم حقوقی کاملاً حرفهای و با تجربه در زمینه نگارش چنین متنهایی، این شرایط را برای شما عزیزان فراهم آورده است. برای دسترسی به این خدمات تنها کافی است با ما تماس بگیرید.
مهارتهای لازم برای لایحه نویسی
برای نوشتن لایحه حقوقی نیاز به مهارتهای مختلفی به شرح زیر است:
- در قدم اول نویسنده لایحه بایستی از نظر حقوقی دارای دانش کافی باشد. در واقع متن چنین نوشتههایی بهصورت کاملاً حقوقی و تخصصی بوده و کاربری که به قوانین و مقررات تسلط نداشته باشد نمیتواند از پس از نگارش آن برآید.
- دومین مهارت مهم در نگارش چنین متنهایی، ذوق و سلیقه در نویسندگی و همچنین دانستههای ادبیاتی لازم و کافی است. با توجه به اینکه متن لایحه بایستی دارای کلمات و عبارتهای خاصی باشد، نویسنده حتماً باید از نظر سطح دانش زبان فارسی نیز در حد قابلقبولی باشد.
- تجربه آخرین مهارتی است که برای لایحه نویسی به آن نیاز خواهید داشت.
مراحل تنظیم لایحه حقوقی
برای اینکه بتوانید یک لایحه حقوقی را بهصورت کامل و دقیق به رشته تحریر در آورید مراحل زیر را طی کنید:
- در قدم اول باید تمام جوانب مربوط پرونده را برای نوشتن لایحه در نظر بگیرید.
- قدم دوم تنظیم و تهیه دفاعیاتی است که میتواند راهکاری برای شما در پرونده حقوقی باشد.
- با طی کردن مرحله اول و دوم حالا میتوانید پیشنویس لایحه خود را آماده کنید.
- در مرحله بعدی بایستی پیشنویس لایحه را اصلاح و موارد مشکلدار آن را برطرف نمایید.
- مرحله آخر نیز به تبیین لایحه نهایی مربوط میشود.
قسمتهای مختلف لایحه حقوقی
آشنایی با قسمتهای مختلف لایحه برای کسانی که به دنبال نگارش و تهیه آن هستند، بسیار حائز اهمیت خواهد بود. لایحههای قانونی بهصورت کلی از سه بخش مختلف به شرح زیر تشکیل میشوند:
- قسمت اول مقدمه لایحه
اولین بخش از لایحههای قانونی که لایحه حقوقی را نیز شامل میشود، مقدمه آن است. در مقدمه لایحه شما میبایست به توضیح موضوع اصلی مربوط به لایحه بپردازید. در این بخش شما باید مسئله کلی مربوط به درخواست را به سمع و نظر مخاطب برسانید.
- متن اصلی لایحه
دومین قسمت که مهمترین بخش لایحه نیز است، متن اصلی آن خواهد بود. در متن اصلی شما باید تمام موارد مربوط به لایحه را تنظیم و در اختیار قاضی قرار دهید. تمام استدلالها و دفاعیات خود را باید در این بخش به رشته تحریر در آورید.
- نتیجه نهایی لایحه
در انتهای لایحه نیز شما باید در یک جمعبندی نهایی اقدام به نوشتن نتیجهگیری نهایی خود نمایید. در این نتیجهگیری شما باید لب کلام را برای مخاطب تشریح نمایید.
نکات مربوط به نگارش لایحه حقوقی
در هنگام نوشتن لایحه بایستی به نکات بسیار مهمی هم دقت داشته باشید. در این بخش مهمترین و اصلیترین نکات مربوط به لایحه نویسی را برای شما بازگو میکنیم.
- به عنوان اولین اصلیترین نکته همانطور که تاکنون متوجه شدهاید، بایستی متذکر شویم که شما باید برای لایحه نویسی از یک فرد متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
- لایحه نویسی هم نیاز به متن مناسب و درخور دارد و هم دانش حقوقی برای آن لازم خواهد بود.
- تمام دلایل و مواردی که در لایحه برای دفاع از خود درج میکنیم، بایستی متأثر از بندهای مختلف قانونی بوده و طبق ادبیات حقوقی نگاشته شود.
- در هنگام نوشتن متن لایحه بایستی دقت کنید که هیچگونه غلط املایی و یا غلط نگارشی نداشته باشید.
- سعی کنید در کنار دفاعیاتی که در ذهن به سؤالات و ابهاماتی که در پرونده وجود دارد نیز پاسخگو باشید.
- لایحه را در یک برگه کاملاً مرتب و منظم تحویل دهید.
- در متن لایحه از کلمات و عبارات احترامآمیز و درست استفاده کنید.
- در نگارش دلایل و موارد مربوط به پرونده سعی کنید از اغراق پرهیز کنید.
- توضیحات اضافه در بسیاری از موارد ممکن است نتیجه عکس داشته باشد ازاینرو سعی کنید خود را بهصورت کامل اما مختصر و مفید آماده کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جمعبندی و نتیجهگیری
به بررسی مسائل و موارد مختلف مربوط به لایحه حقوقی و همچنین نحوه نگارش آن پرداختیم. در انتها یکبار دیگر باید یادآور شویم که اگر پرونده حقوقی مهمی داشته و به دنبال کسب موفقیت در آن هستید حتماً نباید قدم لایحه نویسی را محکم و بهصورت کاملاً دقیق بردارید. برای این منظور استفاده از خدمات یک فرد باتجربه و متخصص در زمینه نگارش لایحه میتواند بهترین تصمیم برای شما باشد. همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید سایر مقالات ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نموده و در انتهای این مقاله نیز میتوانید نظرات و سؤالات خود را با مشاور حقوقی در میان بگذارید.
دیدگاه شما