همه چیز در مورد تعزیرات و مسائل مربوط به آن

3 سال پیش
مشاوره حقوقی تعزیرات

شاید تا به امروز شما هم برای بارها و بارها کلمه مشاور حقوقی در انواع و اقسام موسسه‌های حقوقی به گوشتان خورده باشد. اما آیا تابه‌حال به این اندیشیده‌اید که این جلسات مشاوره تا چه حد می‌تواند در مسئله حقوقی تأثیرگذار باشد؟ رسیدن به مهارت‌های یک وکیل ماهر و کار بلد می‌تواند بزرگ‌ترین مزیتی باشد که شما در جلسه مشاور حقوقی به آن می‌رسید.
پس اگر نمی‌دانید تعزیرات چیست، نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی چگونه است، تعزیرات منصوص شرعی و تفاوت آن با حدود و تعزیرات بهداشتی و درمانی چگونه پیگیری می‌شوند با ما تا انتها این مقاله از سایت لامینگو با عنوان مشاوره حقوقی تعزیرات همراه باشید. هر آنچه که باید درباره تعزیرات بدانید، گفته شده است.

 

دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات

 

تعزیرات چیست؟

سازمان‌ها و نهادهای مختلفی برای نظارت بر امور رفتار جامعه وجود دارند. وجود این ارگان‌ها نقش چشمگیری در کاهش تخلفات و جرائم دارد که در صورت مشاهده با آنها برخورد خواهد کرد. به‌گونه‌ای که سازمان‌هایی مانند سازمان تعزیرات مانند عاملی بازدارنده، وقوع هرگونه تخلف و نقض را می‌گیرد.
سازمان تعزیرات حکومتی یکی از مراجع نظارتی در کشور محسوب می‌شود، که وظیفه دارد مطابق با مواردی که صلاحیت رسیدگی دارد طبق شکایت افراد و نهادها به موضوع رسیدگی و حکم صادر کند که البته رأی صادره قابل‌اعتراض می‌باشد؛ توجه داشته باشید که در صورت داشتن دلایل و مدارکی در رابطه با اقدامات این سازمان، می‌توانید از این نهاد در مراجع نظارتی نیز شکایت کرد. مشاوره حقوقی تعزیرات می‌تواند راهنمای شما در این راستا باشد.

 

انواع تعزیرات و ضوابط آن

تعزیرات انواع متفاوتی دارد که در این قسمت از مقاله سایت لامینگو به بررسی آنها می‌پردازیم. تعزیر شرعی و تعزیر حکومتی دو نوع مختلف از تعزیرات است. منظور از تعزیرات شرعی مجازاتی است که برای سرپیچی و تخلف از قوانین شرعی مانند ترک واجبات و انجام آنچه در شرع حرام است، اجرا می‌شود. تعزیرات حکومتی نیز مجازاتی است که در قبال تخلفاتی مربوط به برهم زدن نظم و مصلحت‌های اجتماعی و همچنین تخلف از مقررات و نظامات حکومتی تعیین می‌گردد.

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی

سازمان تعزیرات حکومتی تخلفات مربوط به تولیدکننده یا عرضه‌کننده را بررسی و طبق قانون با او برخورد می‌کند. این رسیدگی‌ها توسط دو هیات بدوی و تجدیدنظر انجام می‌شود. در این قسمت از مقاله سایت لامینگو نحوه رسیدگی سازمان تعزیرات را بررسی می‌کنیم.

 

رسیدگی بدوی

شعب بدوی سازمان تعزیرات حکومتی گزارش اتحادیه و واحدهای بازرسی، گزارش سازمان‌های بازرگانی، گزارش سازمان‌های بازرگانی، گزارش انجمن‌های حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و همچنین شکایت اشخاص حقیقی یا حقوقی را رسیدگی می‌کنند.

شکایت اشخاص حقوقی و یا حقیقی، شعب بدوی نسخه‌ای از گزارش تخلف ارائه‌شده را برای سازمان‌های بازرگانی می‌فرستند. سازمان مربوطه حداکثر ۱۵ روز بعد از ارسال گزارش، نظرات کارشناسی خود را به شعبه مربوط انعکاس می‌دهند. مشاور حقوقی تعزیرات با داشتن آگاهی کامل از این امور می‌تواند در این امور شایانی داشته باشند.

 

رسیدگی به شکل تجدید نظرخواهی

رؤسای سازمان‌های حمایت و تعزیرات حکومتی، اعضای کمیسیون هماهنگی امور سازمان تعزیرات حکومتی، وکیل قانونی وی در صورت برائت یا منع پیگرد یا در مواردی که جبران خسارت واردشده در حکم لحاظ نشده باشد، رییس انجمن‌های حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مربوط در صورتی که مرجع شکایت انجمن باشد و رییس شورای اصناف حق تجدیدنظرخواهی از آرای شعب بدوی را دارند.

 

تعزیرات منصوص شرعی و تفاوت آن باحدود

در اسلام مجازات مختلفی اعم از حدود، قصاص، دیات و تعزیرات وجود دارد. تعزیرات نوعی از انواع مجازات اسلامی است که پس از پیروزی انقلاب در کنار مجازات حدی به وجود آمد. این نوع مجازات نسبت به مجازات حدی ازنظر اهمیت جرم و شدت مجازات دارای درجه پایین‌تری است. مجازات تعزیرات از همان ابتدای شکل‌گیری تاکنون تغییرات گسترده‌ای پیدا کرده است. در قانون این مجازات اسلامی به دو دسته منصوص و غیرمنصوص شرعی تقسیم شده است. درواقع تعزیرات منصوص شرعی ابداعی از قانون‌گذار در قانون مجازات اسلامی و قانون کیفری است. هدف از شکل‌گیری و اجرای این پژوهش کمک به تثبیت مفهوم دقیق تعزیرات ذکرشده و بررسی و نقد نقاط قوت و ضعف قانون‌گذاری با نگاهی به روند قانون‌گذاری جمهوری اسلامی در این خصوص است.

تفاوت تعزیر با حدود در تعریف آنها نیز دیده می‌شود؛ به عبارتی، حد مجازاتی که موجب، نوع، میزان و کیفیت اجرایان در شرع تعیین شده و قابل‌تغییر و اسقاط از سوی قاضی نیست؛ اما تعزیر دو نوع هست؛ یکی همان منصوص شرعی (تعزیری که موجب نوع،میزانان در شرع تعیین شده منتها میزانان از حداقل حد یعنی 75 ضربه کمتر است جز در منافی عنف که تا 99 ضربه شلاق است) و دیگری تعزیر غیر منصوص شرعی (تعزیری که موجب آن در شرع تعیین شده اما میزان و نوع مجازات آن مشخص نشده است).

 

مشاوره حقوقی تعزیرات

 

 تعزیرات حکومتی و وظایف این سازمان چیست؟

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حکومت اسلامی مرجعی برای رسیدگی به تخلفات صنفی، اقتصادی یا بهداشتی و درمانی و همچنین در جهت پیگیری مسائلی که مربوط به عموم پایه‌گذاری شد. این سازمان یکی از مراجع تابعه بوده و تحت نظارت وزارت دادگستری قرار دارد. این مرجع که امروزه در جامعه ما مرجع تعزیری است؛ می‌تواند در قالب عناوین مختلف وجود داشته باشد و در باقی حکومت‌های دنیا با توجه به احکام قضایی و اجرایی به شکل خاصی نمود داشته باشد. سازمان تعزیرات به دلیل نقش مهم خود در نظارت به امور تعیین‌شده در جامعه، دارای قوانین مجزا و مستقل است.

ازجمله وظایف سازمان تعزیرات حکومتی می‌توان به رسیدگی تخلفاتی نظیر کم‌فروشی، عدم ارائه فاکتور، تقلب، امتناع از عرضه کالا، خارج از شبکه عرضه کردن، احتکار، پنهان کردن و ثبت نکردن قیمت بر روی کالا، عدم اجرا و رعایت ضوابط قیمت‌گذاری و عدم اجرا تعهداتی که در قبال دریافت عرضه برای تولیدکنندگان و واردکنندگان وجود دارد، نداشتن پروانه کسب‌وکار یا بهره‌برداری و فروش اجباری و اعلام نکردن موجودی است.

 

 تعزیرات بهداشتی و درمانی چگونه پیگیری می‌شوند؟

از دیگر صلاحیت‌های سازمان تعزیرات حکومتی، رسیدگی به جرائم و تخلفاتی در قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی است. اشتباهات و تخلفاتی که در این زمینه رخ می‌دهد، در بسیاری از موارد اثرات جبران‌ناپذیری دارد. بنابراین شرایط سازمان تعزیرات حکومتی درباره تخلفات و یا جرائمی که در این صنف رخ می‌دهد قوانین خاصی را در نظر گرفته است که با اعلام گزارش تخلف آنها را اجرا خواهد کرد. ازجمله تخلفاتی که در این سازمان موردبررسی قرار داده می‌شود، می‌توان به فروش دارو بدون نسخه، درج نکردن قیمت و تاریخ مصرف، نداشتن مجوز وزارت بهداشت یا درمان، عرضه کردن کالا غیربهداشتی و درنهایت گران‌فروشی، اشاره کرد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم که با کلیاتی از تعزیرات همانند معرفی انواع و ضوابط آن و نیز چگونگی رسیدگی این نهاد آشنایی پیدا کنید. بدون شک مشاوره حقوقی تعزیرات کمک شایانی به شما خواهند کرد تا به حل مشکلات احتمالی بپردازید. با مراجعه به بلاگ لامینگو می‌توانید از سایر مطالب مفید این سایت نیز استفاده کنید. تیم لامینگو همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تعزیرات به شما می‌باشد. از همراهی شما سپاس‌گزاریم. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

 

5
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

5 دیدگاه