نمونه قرارداد فروش دامنه و تمامی نکات مهم و کاربردی این قرارداد
هر سایتی که در فضای اینترنتی مشغول به کار است و افراد میتوانند با کلیک بر روی آن واردش شوند و محتویات آن را مشاهده نمایند، دامنه دارد. دامنه به آدرس و نشانی یک فضای اینترنتی اطلاق میگردد. نام دامنه عنوانی است که بر روی آن سایت است و سبب تمایز آن پایگاه اینترنتی با دیگر پایگاهها میشود و شما در سرچ موتورهای جستوجوگر عنوان آن سایت و یا نام دامنه سایت را مشاهده مینمایید. این نام دامنه تأثیر زیادی بر کارکرد آن سایت دارد و درصورتیکه آن پایگاه اینترنتی نام دامنه سادهای داشته باشد، بهتر و بیشتر در ذهن افراد میماند و این موضوع سبب بازگشت دوباره به سایت میگردد. امروزه شاهد این هستیم که بسیاری از کسبوکارها فضایی در اینترنت ایجاد مینمایند که خرید دامنه برای فضای اینترنتیشان از طریق عقد نمونه قرارداد فروش دامنه یکی از ملزومات این امر است.
قرارداد خرید دامنه یکی از قراردادهای جدید عصر امروز میباشد و بسیاری از افراد ممکن است جزئیات چگونگی انعقاد این قرارداد را ندانند. به همین دلیل، بهتر است در تنظیم قرارداد یا از فرمهای آماده قرارداد خرید دامنه استفاده نموده و یا در تنظیم متن این قرارداد که قوانین عقد بیع بر آن حاکم است، با متخصصین زمینه قراردادنویسی مشورت نمایند. درنهایت، اگر تمایل به دریافت این قرارداد دارید، از طریق ورود به لینک زیر میتوانید به نمونه قرارداد خرید دامنه دسترسی یابید.
دانلود قرارداد خرید و فروش دامنه
نمونه قرارداد فروش دامنه و اهمیت انعقاد این قرارداد
حضور هر شخصی در فضای اینترنتی، مستلزم ایجاد پایگاهی مناسب است. این امر، خصوصاً در زمان همهگیری ویروس کووید 19، اهمیت بیشتری پیدا کرده و بسیاری از کسبوکارها و نهادهای گوناگون مانند مراکز آموزشی به حضور در فضای اینترنت توجه بیشتری نموده و سعی بر این داشتند تا با ارائه خدمات در این فضاهای اینترنتی، به نام و نشانی رسیده و مخاطب خود را جذب نمایند. به همین دلیل است که نمونه قرارداد خرید دامنه قراردادی مهم است و اشخاص پیش از ایجاد فضایی در اینترنت، باید بهدنبال تهیه دامنه مناسب و انتخاب نام دامنه برای پایگاه خود باشند.
اشخاص مختلف میتوانند این دامنه سایت را از شرکتهایی که به امر فروش دامنه مشغول میباشند، خریداری نموده و یا مستقیم از شخصی، دامنه سایت وی را خریداری نمایند. حالت دوم زمانی اتفاق میافتد که افراد پیشتر سایتی داشته که در آن فعالیت داشتهاند و اکنون دیگر به آن احتیاجی ندارند و تصمیم به فروش دامنه سایت خود دارند. در این صورت، متقاضیان خرید دامنه میتوانند این دامنه را، که همان نام و نشان یک سایت اینترنتی میباشد، با عقد نمونه قرارداد خرید دامنه خریداری نمایند.
اما اهمیت انعقاد این قرارداد در جایی مشخص میشود که اشخاص از طریق خرید دامنهای مناسب، مخاطبان بسیاری جذب مینمایند. دامنههای فضاهای اینترنتی با یکدیگر از نظر آدرس و نام دامنه و پسوند، متفاوت میباشند. هر چه دامنهای که اشخاص خریداری مینمایند در سرچهای جستوجو رتبه بهتری داشته باشد، امکان بازدید از آن بیشتر است و درنتیجه، اشخاص به هدف خود از ایجاد فضای اینترنتی راحتتر خواهند رسید.
همچنین، هر سایت عنوانی دارد که متشکل از نام دامنه و پسوند آن میباشد. این عنوان نیز هرچه کوتاهتر و سادهتر باشد، در ذهن مخاطب بیشتر و بهتر ماندگار میشود.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خرید و فروش ویلا + نکاتی که باید درمورد خرید و فروش ویلا بدانیم
متن نمونه قرارداد فروش دامنه و نکاتی که باید در آن ذکر گردد
همانطور که پیشتر بیان شد، فروشنده دامنه سایت ممکن است یک نفر شخص حقیقی و یا یک شرکت بهعنوان شخص حقوقی باشد؛ در هر حال، طرفین باید مواردی مانند مشخصات و تعهدات طرفین و شرایط فسخ این قرارداد را بهطور حتم در قرارداد قید نمایند. در ادامه به توضیح این موارد میپردازیم.
مورد معامله
موضوع قرارداد خرید و فروش یا بیع، باید در هنگام عقد قرارداد شرایطی را داشته باشد و اگر فاقد این شرایط باشد، آن قرارداد نامعتبر میباشد. مورد معامله در قرارداد خرید و فروش که اینجا دامنه اینترنتی است، باید در هنگام عقد قرارداد موجود باشد و ارزش اقتصادی داشته باشد و همچنین، مورد قرارداد باید قابل تسلیم و تحویل به خریدار باشد.
مشخصات طرفین و تعهدات این اشخاص
در ذیل این بخش از قرارداد، باید مشخصات خریدار و فروشنده نمونه قرارداد خرید دامنه ذکر گردد. این مشخصات مواردی است ازجمله نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس محل سکونت، شماره تماس و غیره درصورتیکه یکی از طرفین شخص حقیقی باشد و مشخصاتی مانند نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشانی و شماره تماس، نام و سمت نماینده و سایر اطلاعات اینچنینی درصورتیکه یکی از طرفین شخص حقوقی باشد.
همچنین، تعهدات خریدار و فروشنده دامنه نیز باید ذکر گردد. ازجمله تعهداتی که فروشنده دامنه برعهده دارد، مواردی مانند تحویل و در اختیار قرار دادن دامنه در زمان مقررشده به خریدار، بازگشایی صحیح رمز دامنه، عدم واگذاری رمز ورود به دامنه خریداریشده به اشخاصی غیر از خریدار، انجام پشتیبانی فنی از دامنه و حل مشکلات و ایرادات دامنه میباشد. در واقع، تعهد اصلی فروشنده دامنه این است که شرایط را برای استفاده بدون مشکل خریدار از دامنه خریداریشده، فراهم نماید.
علاوه بر این، خریدار نیز در نمونه قرارداد فروش دامنه تعهداتی بر عهده دارد که اگر این تعهدات را انجام ندهد، فروشنده ممکن است اصلاً دامنه را واگذار نکرده و یا مانع دسترسی خریدار به دامنه گردد. برخی از تعهدات خریدار دامنه به این ترتیب میباشد:
1) خریدار وظیفه دارد مبلغ دامنه را در زمان مشخصشده به فروشنده بپردازد.
2) خریدار دامنه سایت باید اشتراک خود را در مواعد معین تمدید نماید.
3) خریدار نمونه قرارداد خرید دامنه نمیتواند با آن فضایی که دامنه آن را خریداری نموده، اقداماتی خلاف شرع و قانون مانند تولید محتوای مستهجن انجام داده و یا دامنه خریداریشده را به سایت قمار و شرطبندی اختصاص دهد.
4) درصورتیکه خریدار دامنه اقداماتی انجام دهد که سایت از دسترس خارج و یا با مشکلاتی روبهرو گردد، در این صورت فروشنده مسئولیتی در این مورد نخواهد داشت.
حتماً بخوانید: استفاده از امضای الکترونیکی در خرید و فروش و افزایش فروش با فناوری
شرایط فسخ قرارداد فروش دامنه
نمونه قرارداد فروش دامنه ممکن است به دلایلی خاتمه یابد. این قرارداد ممکن است بهدلیل عدم صحت قراردادی باطل شده و یا توسط طرفین قرارداد فسخ گردد. به هر حال، اگر این قرارداد خاتمه یابد، خریدار و فروشنده دیگر در قبال یکدیگر تعهدی نداشته و موضوع قرارداد از بین میرود.
اگر خریدار و فروشنده در هنگام انعقاد قرارداد خرید و فروش الزامات عقد بیع را رعایت نکنند، این قرارداد ممکن است قرارداد باطل شود. بهطور مثال، اگر یکی از اشخاص خریدار یا فروشنده بههنگام عقد قرارداد قصد امضای قرارداد را نداشته باشد، این قرارداد کلاً کأنلمیکن و فاقد آثار قانونی میباشد.
علاوه بر مورد بالا، اگر هرکدام از اشخاص خریدار و فروشنده تعهدات قراردادی خود را انجام ندهند، طرف مقابل میتواند با پیشبینی در متن قرارداد، قرارداد خرید دامنه اینترنتی را فسخ نموده و به قرارداد خاتمه دهد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در پایان باید بدانیم
همانطور که گفته شد، فروشنده موظف است دامنه اینترنتی را به خریدار واگذار نموده و قفل دامنه را برای استفاده خریدار باز نماید. پس از این دیگر خود خریدار باید امنیت دامنه را حفظ نموده و از استفادههای غیرمتعارف پرهیز نماید. همچنین، خریدار نباید رمز پسورد دامنه را در اختیار دیگران قرار دهد؛ چرا که ممکن است از این طریق سوء استفادههایی از سایت مذکور انجام شود که سب ورود خسارت و زیان به خریدار دامنه گردد و در این صورت، فروشنده دامنه تعهدی در قبال خریدار نخواهد داشت. پیشتر نیز ذکر شد که بهتر است نمونه قرارداد فروش دامنه با مشورت کارشناسان قراردادنویسی و در فرمهای صحیح قانونی تنظیم گردد. این موضوع به عدم بروز اتفاقات ناخوشایند در قرارداد کمک نموده و اشخاص را با تعهدات خود آشنا مینماید.
اگر تا به اینجای مطلب رسیدهاید و مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده است، پیشنهاد تیم بلاگ لامینگو به شما این است که وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و انواع موضوعات حقوقی را که بهدنبال مطالعه آنها هستید، در آنجا مشاهده و بررسی نمایید.
دیدگاه شما