داوری داخلی و بین المللی چه تفاوت هایی باهم دارند؟

3 سال پیش
تفاوت داوری داخلی و بین المللی

اگر مطالب قبلی ما در مورد داوری را خوانده باشید، به توضیح پیشینه و تعریف داوری و همچنین انواع داوری پرداخته‌ایم. در این مقاله نیز قصد داریم در مورد تفاوت داوری داخلی و بین المللی برای شما توضیحاتی بدهیم. در صورت مطالعه این مقاله و ایجاد پرسش در ذهن شما، می‌توانید با متخصصان ما ارتباط برقرار کنید و از مشورت و تخصص آن‌ها بهره‌مند شوید.

همان‌طور که در مقاله‌های قبلی گفته‌ایم، داوری به‌معنای حل‌وفصل اختلافات میان طرفین قرارداد است که توسط شخص ثالث انجام می‌شود. البته انتخاب شخص یا اشخاص ثالث توسط خود طرفین صورت می‌گیرد. به شخص یا اشخاصی که داوری را انجام می‌دهند، داور گفته می‌شود. درواقع، داور یا داوران از سوی دولت وظیفه‌ای ندارند و رسیدگی آن‌ها بر اساس توافق طرفین اختلاف است. در داوری تشریفات رسمی وجود ندارد و اختلافات ساده‌تر و سریع‌تر حل‌وفصل می‌شوند.

مؤسسات و مراکز حقوقی بسیاری از جمله لامینگو در زمینه ارائه خدمات حقوقی و مشاوره‌ای فعالیت می‌کنند. برای دریافت مشاوره حقوقی نهاد داوری از کارشناسان لامینگو بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی نهاد داوری

 

معرفی تفاوت‌ها

داوری را از جنبه‌های گوناگون تقسیم‌بندی می‌کنند. یکی از این تقسیم‌بندی‌ها داوری داخلی و بین المللی است که ما در این مقاله به آن می‌پردازیم. همچنین در صورت بروز هرگونه سؤال، می‌توانید با مشاوران ما در مشاوره حقوقی نهاد داوری مشورت کنید.

 

حتماً بخوانید: همه چیز درمورد حل اختلاف ازطریق داوری

 

با چه معیارهایی می‌توان داوری داخلی و بین المللی را از هم تشخیص داد؟

طبق قوانین حقوقی معیارهای مختلفی برای تفاوت داوری داخلی و بین المللی وجود دارد.

 

مورد اول

مورد اول مربوط به تابعیت اشخاص است. مطابق بند ب ماده 1 قانون داوری تجاری بین‌المللی، «داوری بین‌المللی عبارت است از اینکه یکی از طرفین در زمان انعقاد موافقتنامه داوری به‌موجب قوانین ایران تبعه ایران نباشد.» درخصوص تابعیت اشخاص حقوقی، در ایران با توجه به قانون ثبت شرکت‌ها و قانون تجارت، تابعیت شرکت‌ها طبق محل اقامت آن‌ها است؛ مثلاً زمانی که موافقت‌نامه داوری بین چند شرکت منعقد می‌شود و مرکز اصلی آن شرکت‌ها در یک کشور خارجی باشد، در هنگام ایجاد اختلافی بین آن‌ها داوری از نوع بین‌المللی است. در غیر این صورت، داوری از نوع داخلی است.

اگر در این زمینه نیاز به مشاوره بیشتری داشتید، می‌توانید با متخصصان خبره ما در مشاوره حقوقی نهاد داوری تماس برقرار کنید و از تخصص آن‌ها بهره‌مند شوید.

 

تفاوت داوری داخلی و بین المللی

 

مورد دوم

ملاک دیگر برای تعیین نوع داوری، طبق موضوع مورد اختلاف است. مثلاً در کشورهایی مانند فرانسه به داوری که موضوع اختلاف بین طرفین فقط مربوط به یک کشور باشد، داوری داخلی گفته می‌شود. در این نوع داوری، تابعیت طرفین نقشی در نوع داوری ندارد؛ درواقع زمانی که منفعت موضوع مورد بحث برای تجارت بین‌الملل باشد، داوری بین المللی است و اگر در موضوع مورد بحث منافع داخلی یک کشور مطرح باشد، داوری داخلی محسوب می‌شود.

متخصصان ماهر و کاربلد ما در مشاوره حقوقی نهاد داوری در کنار شما هستند تا در صورت بروز هرگونه سؤال یا مشکل در این زمینه شما را راهنمایی کنند.

 

حتماً بخوانید: صدور و اجرای دستور موقت در داوری داخلی و بین المللی به چه صورت است؟

 

وجه تمایز و تفاوت میان داوری داخلی و بین المللی

تفاوت دیگر بین داوری داخلی و بین المللی مربوط به قوانینی است که بر فرآیند داوری حاکم است. طبق قانون حقوقی ایران، داوری داخلی مشمول قانون آیین دادرسی مدنی است؛ ولی داوری بین‌المللی، طبق قانون داوری تجاری بین‌المللی است.

در حقوق فرانسه نیز به همین صورت است و داوری‌های داخلی و بین المللی هرکدام قوانین خاصی دارند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

امیدواریم مطلب فوق اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار داده باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و یا بروز سؤال یا ابهامی در ذهن خود، می‎‌توانید با کارشناسان خبره ما در مشاوره حقوقی نهاد داوری تماس برقرار کنید و از اطلاعات آن‌ها بهره‌مند شوید. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید، به مجله حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه