مهم‌ترین نکات برای مطالبه خسارت تصادفات رانندگی

مشاوره حقوقی تصادف

اولین چیزی که بعد از تصادف رانندگی به ذهن خطور می‌کند چیست؟ طبیعتا تعیین میزان خسارت وارد آمده و مطالبه خسارت تصادف می‌باشد. اما این سوال به وجود می‌آید که از چه کسی باید خسارت را گرفت؟ در بعضی مواقع به مشاوره حقوقی تصادف نیز نیازمند می‌شوید. در این مطلب تمامی نکات لازم در خصوص مطالبه خسارت تصادفات رانندگی آورده شده است.

 

مسبب تصادف

در اولین گام باید مسبب اصلی تصادف مشخص شود. مطابق قانون در تصادفات شخصی که تصادف به طور مستقیم از او ناشی شده است مسئول است.

اگر شخص مقصر اشتباه خود را پذیرفت دیگر به احضار مامور نیروی انتظامی نیازی نیست. اما اگر مقصر تقصیر خود را نمی‌پذیرفت باید با پلیس با شماره 110 تماس بگیرید. توجه داشته باشید در تصادفاتی که خسارتشان زیر مقدار  تعیین شده توسط بخش‌نامه بیمه‌نامه مرکزی بوده و طرفین به توافق نرسیده بودند اگر افسر راهنمایی و رانندگی حضور داشته باشد کروکی صادر نکرده و طرفین باید به مراکز پرداخت خسارت مراجعه کنند. کشیدن کروکی تنها به برخی تصادفات بالای مقداری متغیر با توجه به بخش‌نامه همان سال تعلق خواهد گرفت.

توجه: در تصادف منجر به خسارت جانی  افسر راهنمایی و رانندگی باید حضور داشته باشد. برای پرداخت خسارت به گزارش پلیس و کروکی نیاز دارید.

در تصادفاتی که منجر به جراحت نمی‌شود: می‌توانید از قبل از بر هم زدن صحنه تصادف برای پلیس عکس یا فیلم تهیه کنید. سپس خودروهایتان را به  منتهی‌الیه در سمت راست هدایت کنید.

این مطلب را بخوانید: کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی تصادفات رانندگی بدانید

 

مشاوره حقوقی تصادف

 

مطالبه خسارت از بیمه‌گر

با پررنگ شدن حضور بیمه‌ها، در صورت تصادف (به جز در مواقعی که تصادف منجر به جراحت جانی شود) شرکت‌ بیمه باید خسارت را جبران کند.

مطابق قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه ماده شانزده: در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت، بیمه‌گر وسیله نقلیه مقصر یا صندوق تامین خسارت‌های بدنی حسب مورد موظف هستند پس از دریافت گزارش از راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه و در صورت لزوم گزارش پزشکی قانونی  حداقل پنجاه درصد از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان‌دیده پرداخت کرده و باقی‌مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه بپردازند.

این نکته قابل توجه است که در تصادفات رانندگی که منجر به فوت می‌شوند، شرکت‌های بیمه در صورت توافق با راننده مقصر و وراث متوفی، بدون هیچ نیازی به رای از مراجع قضایی دیه خسارات بدنی دیگر را پرداخت کنند. در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی تصادف از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی به لینک زیر مراجعه فرمایید.

مشاوره حقوقی تصادف

 

مطالبه از صندوق تامین خسارت‌های بدنی

در اغلب موارد شرکت‌های بیمه مسئولیت خسارت را برعهده نمی‎‌گیرند. مواردی به طور مثال: بیمه نبودن خودرو، تمام شدن مدت بیمه نامه و… که در چنین صورتی پای صندوق تامین خسارت بدنی وسط آمده و این صندوق است که خسارت را پرداخت می‌کند.

طبق قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه ماده ده: به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت نبود یا به انقضا رسیدن بیمه‌نامه، باطل بودن قرارداد بیمه، تعلیق تامین بیمه‌گر، فرار کردن مقصر، شناخته نشدن مقصر و یا ورشکستگی بیمه‌گر قابل پرداخت نباشد یا به گونه‌ای خسارت‌های بدنی از شرایط بیمه‌نامه خارج باشد توسط یک صندوق  به نام صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت خواهد شد. اگر راننده مقصر فرار کند، این صندوق خسارات را جبران می‌کند.

 

این مطلب را بخوانید: همه نکاتی که درباره قوانین پرداخت دیه در تصادفات رانندگی باید بدانید

 

مطالبه خسارت از بیمه

اگر شرکت بیمه بخواهد خسارت را پرداخت کند و اگر طرفین به توافق رسیده بودند و میزان خسارت آن‌ها زیر سه میلیون تومان بود، دیگر نیازی به کشیدن کروکی و گزارش پلیس نیست. طرفین همراه هم به مرکز پرداخت خسارت بیمه مراجعه می‌کنند. لازم است بدانید در چنین حالتی مطابق قوانین بیمه، خودرو مقصر و خسارت دیده نباید تعمیر شوند.

توجه: حضور هر دو طرف الزامی است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

این مطلب حاوی تمام اطلاعات درباره نحوه مطالبه خسارت تصادفات رانندگی بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی تصادف لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

یک دیدگاه