حضانت فرزندان پس از سن قانونی چگونه خواهد بود؟

5 سال پیش
مشاوره حقوقی حضانت

پس از جدایی والدین از یکدیگر فرزندان تا زمانی که خود قدرت انتخاب ندارند و یا سن آن‌ها رسمیت قانونی نداشته باشد بنابر نظر دادگاه می‌بایست تحت حضانت یکی از والدین قرار بگیرد. این مورد می‌تواند با توجه به شرایط متغیر باشد. اما زمانی که فرزندان خودشان توانایی تصمیم گیری درباره چگونگی ادامه زندگی خود داشته باشند دادگاه و قانون این حق را به آن‌ها خواهد داد که خودشان انتخاب کنند، که می‌خواهد برای ادامه زندگی تحت حضانت چه کسی باشند. این موضوع و سن تعیین شده برای آن‌ها می‌تواند متغیر باشد و شرایط خاصی را ایجاب کند. بنابراین در ادامه سعی کردیم به مساله حضانت پس از سن قانونی بپردازیم.

 

این مطلب را بخوانید: تفاوت‌های حضانت و قیمومیت در چیست؟

 

حضانت چیست تا چه سنی می‌تواند وجود داشته باشد؟

حضانت به معنای نگهداری فرزند تا هر زمان که او به سنی برسد که توانایی زندگی بدون حمایت دیگران داشته باشد و نیازهای روحی و روانی روانی او در کنار آن فردی که حضانت اورا برعهده دارد برطرف شود. اگر نیاز به تعیین کسی که حضانت فرزند می‌بایست برعهده داشته باشد قبل از سن هفت سالگی وجود داشته باشد؛در هرصورت، به جز در مواردی که می‌توان با توسل به آن‌ها حق حضانت را سلب کرد، فارغ از جنسیت فرزندان بر عهده مادر خواهد بود.

 

 مشاوره حقوقی حضانت

 

پس از این سن تا سن 9 سالگی حق حضانت فرزند دختر بر عهده پدر و فرزند پسر نیز تا سن 15 سالگی برعهده کسی خواهد بود که خود فرزند انتخاب کند. این مورد تعیین حضانت فرزندان تنها در شرایط طلاق و جدایی رخ نخواهد داد در شرایط مختلفی ممکن است که والدین در کتار یکدیگر زندگی نکنند که در آن شرایط این مورد می‌تواند مورد بحث قرار بگیرد.

اگر شما به دنبال دریافت مشاوره حقوقی حضانت از وکلا پایه یک یا کارشناسان خبره در این حوزه هستید می‌توانید با مراجعه به لینک زیر مشاوره دریافت کنید:

 

دریافت مشاوره حقوقی حضانت

 

چه سنی در تعیین حضانت ملاکی برای بلوغ محسوب می‌شود؟

در مسائل دینی سن قانونی سنی به حساب می آید که به صورت کلی سن بلوغ به حساب می‌آید و این سن از سن مورد تایید که هجده سال است؛ کمتر می‌باشد. بنابراین با استناد به ماده 1210 قانون مدنی و هم چنین رای وحدت رویه در هیات عمومی دیوان عالی کشور، هنگامی که کودک به سنی که بر اساس شرع بالغ به حساب می‌آید رسیده باشد؛ می‌تواند از آن سن به صورت قانونی برای انتخاب و تعیین حضانت خود استفاده نماید. پس از 9 سال قمری برا دختران و پس از 15 سال قمری برای فرزندان پسر این حق به آن‌ها داده خواهد شد تا تصمیم بگیرند با چه کسی به زندگی خود ادامه دهند.

این انتخاب می‌تواند بین یکی از والدین آن‌ها باشد یا تصمیم برای ادامه زندگی با یکی از اجداد در صورت امکان باشد. رسیدن فرزندان به سنی که خودشان می‌توانند انتخاب کنند که با چه کسی زندگی کنند؛ منافاتی با ملاقات طرف دیگر ذی نفع در حضانت آن‌ها ندارد و می‌توان با ارائه درخواست برای ملاقات آن‌ها به دادگاه و اعلام شرایط مورد نظر برای ملاقات این حق را طلب کند و این سن و قدرت تصمیم گیری فرزندان، نمی‌تواند مانع از داشتن این حق آنان باشد. دادگاه نیز با توجه به مصلحت کودک هم‌چنان حکم و نظر خود ر درباره این کار اعلام خواهد داشت.

 

این مطلب برای شما مفید خواهد بود: حضانت فرزندان دختر و پسر به چه شکل است؟

 

سن شرعی چه مشکلاتی را ممکن است در بر داشته باشد؟

یکی از مسائلی که پس از اطلاع از این احکام با آن روبرو خواهیم بود این نکته است که فرزندان در سنینی که به صورت قانونی می‌توانند انتخابی برای ادامه زندگی خود داشته باشند و چه بسا در سال‌های بعد از آن نیز صلاحیت و یا توان منطقی برای این انتخاب را ندارند. انتخاب آن‌ها میتواند چگونگی و کیفیت زندگی آن هارا تعیین کند و از آن‌ها فرد متفاوتی بسازد.

 

مشاوره حقوقی حضانت

 

سن تعیین شده در جوامع بین المللی که همان سن هجده سالگی می‌باشد با نظر به این نکته که در این سن افراد حتی می‌توانند اقدام به انجام کار و کسب درآمد داشته باشند سن منطقی تری برای این موضوع به نظر می‌رسد. لازم است تعابیری در زمینه اندیشیده شود که افراد قانون‌دان و یا قوه قضاییه در پی تغییر این سن برآیند. یکی از مسائل منطقی در این زمینه این است که حتی پایان سن رشد همین سن هجده سالگی مطرح شده است و انتظار میرود که افراد در همین زمان از نظر عقلی به رشد کامل رسیده باشند و در این زمان دست به انتخابی برای ادامه زندگی خود بزنند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار داد حضانت فرزند دختر می‌باشد. حتی پس از دورانی که می‌تواند تعیین شود که حضانت او با چه کسی باش و خودش حق انتخاب داشته باشد در اکثر موارد انتخاب او به علت ملاحظات خاص عاطفی می‌تواند حضانت مادر باشد. البته این مورد یک حکم کلی نمی‌باشد و می‌تواند شامل استثنا باشد. لازم است که آگاهی لازم به فرزندان در هنگام انتخاب داده شود تا بتوانند انتخاب‌های عاقلانه‌تری در این باره داشته باشند.

می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از دیگر مطالبی که برای استفاده شما وجود دارند بهره ببرید و در صورت داشتن مواردی مشابه در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. همواره وکلای لامینگو آماده ارائه مشاوره حقوقی حضانت هستند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه