حضانت توسط اجداد فرزند چگونه خواهد بود؟
حضانت فرزندان پس از اینکه والدین به هر شرایطی دیگر به همراه یکدیگر از فرزندشان نگهداری نمیکنند؛ مسئله ای است که میبایست مورد توجه قرار گیرد. اینکه چه کسی حق حضانت را دارا میباشد یا از نظر قانونی صلاحیت حضانت فرزند را دارد یک مسئله و اینکه چه کسانی میتوانند ادعایی برای دریافت حضانت داشته باشند میتواند مسئله ای دیگر باشد. در صورتی که پدر و مادر جدا شده باشند و هردو عدم صلاحیت برای نگهداری فرزند داشته باشند؛ یا اینکه پدر و مادر هردو فوت شده باشند قانون برای حضانت فرزند شرایطی را ایجاد کرده است. افرادی از خانواده او میتوانند برای گرفتن حق حضانت او اقدام کنند. در ادامه درباره اینکه این حق به چه کسانی پس از پدر و مادر خواهد رسید صحبت خواهیم کرد.
چه کسانی میتوانند برای دریافت حضانت فرزند ادعا داشته باشند؟
حضانت و نگهداری فرزندان بر عهده والدین آنها میباشد. در شرایطی ممکن است که این امکان از بین برود. و پدر یا مادر نتوانند در کنار یکدیگر زندگی کنند. در این شرایط کودک آنها میتواند تحت حضانت یکی از طرفین باشد. در صورت کودک بودن فرزندان، تا سن هفت سالگی حق حضانت با مادر خواهد بود. همچنین اگر مادر صلاحیت نگهداری از فرزندان را نداشته باشد تا سن قانونی فرزندان میبایست تحت حضانت پدرشان باشند و پس از آن نیز خودشان تصمیم بگیرند در کنار کدام یک از آن ها یا جد پدریشان زندگی کنند. در صورت عدم حضورهر یک از والدین این حق میتواند به جد پدری فرزند برسد و انها درخواست دریافت حضانت فرزندان را داشته باشند.
این مطلب را حتما بخوانید: تفاوتهای حضانت و قیمومیت در چیست؟
در صورت فوت پدر حق حضانت فرزند او به چه کسی خواهد رسید؟
در صورتی که فرزندی تحت حضانت پدر خود باشد و پدر فوت کند، دادگاه میتواند این حق را به مادر فرزند اعطاء کند. اما اگر در دادگاه شواهدی علیه سلامت روانی مادر اثبات شده باشد و یا مادر ازدواج مجدد داشته باشد و حضور فرزند آن شرایط برای او مصلحتی نداشته باشد یکی از اجداد پدری میتواند حق حضانت را بر عهده بگیرد. در صورت نبود جد پدری نیز حتی در صورت ازدواج مادر حق حضانت میتواند به مادر برسد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی حضانت میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید و از وکلا پایه یک و کارشناسان مجرب لامینگو مشاوره دریافت کنید:
در صورت فوت مادرحق حضانت چگونه خواهد بود؟
در صورتی که حق حضانت بر عهده مادر باشد و وی فوت کند در صورت اینکه پدر در قید حیات باشد حضانت به پدر خواهد رسید و یا اگر با توجه به مواردی که میتواند این حق را از او سلب کند حق حضانت توسط پدر دریافت خواهد شد. اما در صورتی که پدر نیز فوت کرده باشد و جد پدری نیز در قید حیات نباشد حق حضانت به اجداد مادری فرزند خواهد رسید.
شرایط لازم برای دریافت حق حضانت چیست؟
در شرایط لازم برای دریافت حضانت توسط مادر میتوان به << توانایی عملی، شایستگی اخلاقی، عقل، اسلام و عدم ازدواج مادر با شخص دیگر>> اشاره کرد در صورت وجود این شرایط پس از فوت پدر حق حضانت به مادر خواهد رسید و این مسئه که پس از فوت پدر حضانت میتواند به پدر بزرگ برسد صحیح نبوده و این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که مادر شرایط را دارا نباشد. در صورتی که یکی از والدین یا هرکسی خواهان یا دارنده حق حضانت فرزند است دارای بیماری خاصی باشد و این بیماری طبق نظر دادگاه سلامت فرزند را دچار مشکل کند این حق از آن فرد سلب خواهد شد.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: ملاقات فرزندان پس از طلاق چگونه خواهد بود؟
مسئولیت پدربزرگ فرزندان پس از فوت پدر یا طلاق والدین به چه صورت خواهد بود؟
پس از طلاق یا فوت پدر فرزند پدربزرگ ولی فرزندان خواهد بود. ولی بودن مسئولیتهایی متفاوت از کسی که حضانت را بر عهده دارد شامل میشود. به این معنا که در شرایطی که نیاز به حضور ولی باشد وی میتواند از حق خود استفاده نماید. اما حضانت فرزند در صورت فوت پدر بر عهده مادر او خواهد بود. اما اگر هر دو والدین فوت کند این حق به پدربزرگ خواهد رسید. و در صورتی که پدر بزرگ نباشد با توجه طبقات ارث این حق به افراد دیگر از خانواده خواهد رسید. که در این باره در موارد بالا قید شده است.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
نکات پایانی
نکته حائز اهمیت در این مسئله این است که همه دلایلی که میتوان با توسل به آن ها از پدر یا مادر سلب حضانت کرد، میتوان از هرکسی چه اجداد پدری باشند و چه اجداد مادری سلب حضانت نمود. در همه شرایط دادگاه رای و حکمی صادر خواهد کرد بر اساس مصلحت کودک باشد. حتی در مواقعی که هیچ یک از والدین کودک در قید حیات نباشند هرکسی که شاهد زندگی دور از آسایش فرزند باشد میتواند با مراجه به دادگاه با ارائه این نکته که فردی که حضانت را بر عهده دارد از صلاحیت کافی برخوردار نیست به صلاح زندگی کودک کمک کند. پس از این درخواست دادگاه پس از سلب حضانت حضانت فرزند را بر عهده فرد دیگر از گروه ارثی فرزند قرار خواهد داد.
در صورتی که این مطلب برای شما مفید واقع شده است مارا از نظرات خود مطلع سازید و با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب مرتبط با حضانت استفاده نمایید.
دیدگاه شما