ماهیت بدهی شرکت سهامی و نحوه پرداخت آن

بدهی شرکت سهامی

 

 

شرکت‌ سهامی (Joint-stock company) یکی از بزرگترین و سودآورترین شرکت‌ها است که علاوه بر فعالیت‌ در زمینه‌ی تجاری و بازرگانی، عملیات آن‌ها می‌تواند غیر تجاری نیز باشد. به شرکای شرکت سهامی، سهامدار و به میزان حقوق آن‌ها از آن شرکت، سهام گفته می‌شود. میزان سهام‌ها در این نوع شرکت به صورت یکسان است و هرکس سرمایه‌ی بیشتری داشته باشد می‌تواند تعداد بیشتری از سهام شرکت را متعلق به خود سازد. همچنین مسئولیت هر سهامدار به اندازه‌ی تعداد سهام او می باشد. بر اساس قانون تجارت، شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه‌ی آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن‌ها است.

شرکت‌های سهامی خود به دو نوع شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص تقسیم می‌شود:

 شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام شرکتی است که یک بخش از سرمایه‌ی مورد نیاز آن توسط مؤسسین آن و بخشی دیگر از طریق فروش سهام به مردم تأمین شده است. تعداد شرکاء در شرکت سهامی عام حداقل باید ۵ نفر باشد. معمولاً فعالیت شرکت سهامی در راستای اجرایی کردن طرح‌های بزرگ و ساخت و سازهای عمرانی در کشور می‌باشد. مانند: تأسیس سد، شهرک‌های صنعتی، بانک، استخراج معادن و غیره… فعالیت در بورس و قابلیت جذب سرمایه از جمله ویژگی‌ برتر شرکت سهامی عام است.

دریافت مشاوره حقوقی

 شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه‌ی آن توسط مؤسسین آن تأمین شده است. تعداد سهامداران شرکت سهامی خاص کمتر از شرکت سهامی عام است و تعداد درشرکاء در شرکت سهامی خاص حداقل باید 3نفر باشد.

بدهی شرکت سهامی

 چگونگی پرداخت بدهی‌های شرکت‌های سهامی

قاعدتا شرکت‌های سهامی چه عام و چه خاص در جهت کسب و کار و فعالیت‌های تجاری خود، متضمن بدهی‌هایی می‌شود؛ اما سؤال این است که مسئول پرداخت بدهی شرکت سهامی چه کسی است؟

طبق قانون، شرکت‌های سهامی دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکت‌ها و سهامداران خود هستند، از این رو مسئولیت بدهی‌هایی که به گونه‌های مختلفی به اسم شرکت ایجاد شده‌اند با خوده شرکت است نه با سهامداران و شرکای آن، مگر این‌که طبق قانون یا قرارداد، سهامداران شرکت سهامی در برابر آن بدهی‌ها مدیون شناخته شوند. بنابراین در وهله‌ی اول شرکت سهامی به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل، مسئول پرداخت بدهی‌ها و انجام تعهدات خود است؛ اما اگر به دلیل وجود بدهی‌های کلان، سرمایه و اموال آن برای پرداخت آن بدهی‌ها کافی نباشد و این امر سبب انحلال شرکت شود، از آن پس دیگر این مسئولیت به شرکاء و سهامداران آن شرکت محول خواهد شد و میزان مسئولیت هر سهامدار در برابر بدهی شرکت سهامی، به اندازه‌ی میزان سرمایه‌ای است که گذاشته است.

برای مطالعه سایر مطالب حقوقی به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه