خرید و نصب پارتیشن؛ بایدها و نبایدهای حقوقی
پارتیشن واژهای برآمده از زبان انگلیسی و بهمعنی تقسیم و تقسیمبندی است. پارتیشنبندی عملیاتی است که بهوسیله آن میتوان فضای محل کار یا زندگی را به اندازه و شکلی که مورد نیاز و دلخواه شماست، بدون انجام عملیات ساختمانی سخت، تبدیل کرد. نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن قراردادی است که اگر قصد خرید و فروش و نصب پارتیشن دارید، مناسب شما و نصاب پارتیشن میباشد. در ادامه، به بررسی ویژگیها و بایدهای حقوقی این قرارداد میپردازیم. برای دریافت این قرارداد، بر روی لینک زیر کلیک کنید:
نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن چه ماهیتی دارد؟
قرارداد خرید و نصب پارتیشن میتواند در قالب قرارداد پیمانکاری باشد؛ به این صورت که شخصی بهعنوان پیمانکار وظیفه خرید و انتخاب و نصب پارتیشن شما را به عهده بگیرد. حالت دیگر، این است که خرید پارتیشنها تحت شمول قرارداد خرید و فروش باشد و نصب آن بهعنوان خدمات پس از فروش تلقی گردد.
نکته حائز اهمیت، این است که شما بهعنوان یکی از طرفین این قرارداد، لازم است کلیه خواستههای خود را بهطور واضح و کامل در قرارداد مشخص کنید و بر اساس آن اقدام به انعقاد قرارداد مورد نیاز خود نمایید.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و تمام موارد مرتبط با این قرارداد
مشخصات پارتیشن و نحوه نصب آن در نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن چیست؟
در این بند از قرارداد، به ویژگی پارتیشنها و جزئیات بهکاررفته در آنها اشاره میشود. بر این اساس ذکر میشود:
- کلیه پارتیشنها که تا ارتفاع سقف میباشند، از چه نوعی هستند.
- بیان میشود در قسمتهایی که پارتیشن تا سقف اجرا نمیشود، از چه تکنیک و موادی استفاده میشود.
- شیشههای مصرفی در پارتیشنهای شیشهای از چه نوع و با چه ویژگیهایی میباشند.
- روکشهای دیواری از چه نوع و چه جنسی میباشند. برای مثال، ممکن است این روکشها از نوع PVC باشند.
- اگر پارتیشن دارای پرده باشد، ذکر میشود که پرده از چه نوع و چه کیفیتی و حتی با چه کد و شناسهای تهیه میشود.
- سقف کاذب در جایی که مورد استفاده قرار میگیرد، با بیان نوع و جنس آن بیان میشود.
تعهدات نصاب پارتیشن
در نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن، یک طرف قرارداد نصاب پارتیشن است و تعهداتی را دربرابر خریدار برعهده دارد. در ادامه، به برخی از این موارد میپردازیم:
- نصاب موظف است مورد قرارداد را بهنحو احسن و مطابق نقشهها و استانداردهای مقرر، ظرف مدت قرارداد انجام داده و تحویل دهد.
- تأمین نیروی انسانی، ابزارآلات، لوازم و مواد اولیه مورد نیاز برای اجرای موضوع قرارداد به عهده نصاب میباشد. به این ترتیب، خریدار مسئولیتی در قبال نیروی انسانی در برابر سازمانهای مرتبط یا کیفیت و نحوه تهیه مواد اولیه نخواهد داشت.
- نصاب متعهد است کلیه تجهیزات سفارش دادهشده را مطابق با طرح و کیفیت بیانشده یا نمونه ارائهشده و براساس مشخصات فنی درجشده در قرارداد به خریدار ارائه کند.
- نصاب موظف است با بازدید از محل کار و نقشهها و بررسی شرایط محل، نظرات خود و کلیه اطلاعات لازم را به خریدار درباره نحوه اجرای کار ارائه کند.
- نصاب متعهد میشود درصورتیکه در اجرای پروژه به مشکل یا ایرادی برخورد کند، سریعاً مراتب را به اطلاع خریدار برساند و در راستای رفع اشکال اقدام نماید؛ زیرا که در پایان نصاب مسئول اجرای کامل و صحیح موضوع قرارداد خواهد بود.
- نصاب متعهد است پارتیشنها و سفارشهای خریدار را در محل مورد نظر خریدار تحویل و اجرا نماید. (بهتر است نصاب در مقابل اقدام به دریافت رسید از خریدار نماید.)
- در صورت تأخیر در تحویل و اجرای سفارشات خریدار، نصاب موظف به جبران خسارت است. بر این اساس به ازای هر روز دیر کرد در تحویل و نصب پارتیشن، میتوان مبلغی را بهعنوان خسارت تأخیر انجام تعهد مشخص کرد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد سنگ کاری چیست و چگونه تنظیم میشود؟
تعهدات خریدار در نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن
در مقابل نصاب، خریدار بهعنوان طرف دیگر قرارداد وظایف و تعهداتی دارد که ملزم به رعایت آنها بر اساس نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن است. در ادامه، به تعدادی از آنها میپردازیم:
- خریدار موظف است کلیه پرداختها را در تاریخ مقررشده میان طرفین بپردازد. در غیر این صورت، میتوان در قرارداد مقرر کرد که به ازای هر روز دیرکرد در پرداخت، مبلغ معینی بهعنوان خسارت پرداخت شود. همچنین، میتوان اجرا و پیشرفت هر مرحله از قرارداد توسط نصاب را بر پرداخت هزینهها و وجوه معوق مرحله قبل منوط کرد.
- خریدار باید محل اجرای سفارشها را جهت انجام عملیات موضوغ قرارداد مهیا نموده و در اختیار نصاب قرار دهد. از این رو، لازم است در صورت وجود نقص و موانع انجام کار، نسبت به رفع موانع و حل اشکالات اقدام نماید. چنانچه محل انجام پروژه برای نصب و اجرای پارتیشنها در موعد مقرر آماده نشود و این امر باعث تأخیر انجام پروژه شود، نصاب مسئول جبران خسارت تأخیر نخواهد بود.
- نصاب طبق نقشههای تأییدشده و توافقات انجامشده، موظف است نسبت به برش قطعات، شیشهها و ثبت سفارشهای لازم مانند پرده، روکش و … اقدام نماید. به همین دلیل، اگر خریدار پس از توافق و امضای قرارداد قصد ایجاد تغییر در طراحی و نقشهها را داشته باشد و این امر باعث تأخیر در تحویل سفارشها و ورود خسارت شود، نصاب مسئولیتی ندارد و خریدار موظف به جبران خسارتها است.
مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت
در نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن، لازم است بندی با عنوان مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن را مشخص کنید. در این بند، میتوانید به تعیین مبلغ پس از مالیات کسرشده، تعیین پیشپرداخت و موارد مورد نیاز قرارداد خود بپردازید. برای نمونه میتوان ذکر کرد: «۵۰ درصد مبلغ قرارداد در زمان امضای قرارداد و انعقاد عقد از خریدار دریافت شد و ۵۰ درصد باقیمانده از مبلغ قرارداد در زمان تحویل کار و اتمام پروژه به فروشنده پرداخت خواهد شد.»
کلام آخر
امروزه محدودیتهای ساختمانی و کمبود فضاهای مورد نیاز به مسئلهای مهم برای افراد تبدیل شده است. بافت شهرها و کوچهها، هزینههای بالای انجام عملیات ساختمانی، سختی و ایجاد مشقتهای فراوان، ایجاد مزاحمت و آزار برای همسایگان و سایرین و … از دلایلی هستند که ایجاد تغییرات داخلی متناسب با خواست صاحبین املاک را با مشکل و سختی مواجه میکنند.
در این حالت، استفاده از پارتیشنها راهحلی سریع، ساده، زیبا، مقرونبهصرفه و کمزحمتی برای فضای داخلی محل کار، ادارات، شرکتها و حتی خانه و محل زندگی افراد میباشد.
پارتیشنها با برخورداری از انواع طرحها و کاربریها پاسخگوی نیاز همه افراد و سلیقهها میباشد. از این رو، انعقاد قرارداد مناسب با فروشنده و نصاب پارتیشن میتواند مسیر رسیدن شما به تغییرات داخلی مورد نیازتان را بدون ایجاد مشکلات حقوقی و ورود ضرر و زیان به نصاب یا خریدار هموار کند.
نمونه قرارداد خرید و نصب پارتیشن قرارداد مورد نیاز شما برای وصول به این هدف است. برای دریافت این قرارداد از لامینگو از لینک ابتدای این نوشتار یا بانک قرارداد لامینگو اقدام فرمایید. همچنین، دعوت میشود جهت دریافت مطالب حقوقی مورد نیاز خود به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما