تومان 157,000
قرارداد مشارکت در تولید

قرارداد مشارکت در تولید

یکی از پرسودترین انواع مشارکت‌ها بحث قرارداد مشارکت در تولید است. با توجه به اینکه مشارکت در تولید یکی از انواع مشارکت‌های مدنی تابع قانون مدنی است، درنتیجه این مشارکت تابع قصد و اراده هر یک از شرکا خواهد بود. مشارکت در تولید می‌تواند با توجه به‌قصد شرکا دارای انواع مختلفی باشد برای مثال مشارکت در تولید پوشاک، مشارکت در تولید لوازم‌آرایشی و بهداشتی، مشارکت در تولید نرم‌افزار، مشارکت در تولید مواد غذایی و به‌طورکلی مشارکت در تولید انواع کالاها و محصولات. از طرفی مشارکت در تولید بر اساس نوع آورده‌های هر یک از طرفین نیز دارای انواع مختلفی است.

آخرین بروزرسانی: 1402/11/23
تعداد صفحات: 8

قرارداد مشارکت در تولید، قراردادی لازم برای یکی از پرسودترین مشارکت‌ها!

شخص الف دارای مقداری سرمایه بوده و قصد ایجاد یک کسب‌وکار را با شخص ب که دارای مهارت و دانش کافی در راستای تولید کفش است را دارد. شخص ب علاوه بر داشتن دانش و مهارت کافی، کارگرانی را نیز تحت سیطره خود برای تولید کفش دارد. حال اگر شخص الف اقدام به ایجاد یک تولیدی کفش نموده و شخص ب به‌عنوان مدیر در آن تولیدی مشغول به‌کار شود و کارگران خود را نیز به‌کار بسته و شروع به تولید کفش کنند، به این عمل در اصطلاح حقوقی مشارکت مدنی گفته می‌شود.
در فرضی دیگر شخصی دارای یک کارخانه تولید مواد غذایی بوده اما به دلایلی کارخانه وی نتوانسته به سود کافی برسد و درنتیجه کارخانه تعطیل‌شده است. شخص دیگری به ایشان پیشنهاد می‌دهد تا اقدام به راه‌اندازی مجدد کارخانه و شروع به تولید مواد غذایی بکنند، در چنین فرضی نیز اگر شخص ب مقداری سرمایه به‌کار بسته و با آن مبلغ امکانات و تجهیزات جدیدی برای کارخانه تهیه‌کرده و همچنین کارگرانی نیز برای تولید مواد غذایی به‌کار بندد در این فرض نیز طرفین اقدام به ایجاد یک مشارکت مدنی کرده‌اند.
به این نوع از مشارکت مدنی مشارکت در تولید گفته می‌شود در هر دو مثال بالا شرکا برای رسمیت بخشیدن به شراکت خود و پیشبرد قانونی مشارکت می‌باید در ابتدا از مشاوره یک وکیل یا مشاور حقوقی استفاده کرده و سپس دست به انعقاد قراردادی تحت عنوان قرارداد مشارکت در تولید نمایند.

تقسیم‌ بندی انواع مشارکت‌ها

مشارکت یا شرکت در یک دسته‌بندی کلی به دو دسته شرکت مدنی و شرکت تجاری تقسیم می‌گردد. هر یک از این نوع مشارکت‌ها خود نیز دارای انواع مختلفی هستند. برای مثال مشارکت مدنی شامل مشارکت در تولید، مشارکت درفروش، مشارکت در تولید نرم‌افزار، مشارکت در انواع ساخت‌وساز و امثالهم تقسیم می‌شود. از طرفی شرکت‌های تجاری نیز با توجه به قانون تجارت به انواع مختلفی ازجمله شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت مختلط، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت تعاونی و شرکت‌هایی ازاین‌دست تقسیم می‌شود.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید لامینگو

مراکز حقوقی و مؤسسات مختلف به‌منظور ارائه خدمات حقوقی و مشاوره‌ای تأسیس شده‌اند. این مراکز در تمام مراحل تنظیم قرارداد و انجام هرگونه فعالیت حقوقی در کنار شما بوده و مشاوره‌های لازم را در اختیار شما قرار می‌دهند. لامینگو یکی از معتبرترین پلتفرم‌های ارائه خدمات حقوقی است که در تمام زمینه‌ها مشاوره حقوقی لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین، برای رفاه حال شما عزیزان، الگوی آماده برخی قراردادها در بانک قرارداد لامینگو بارگذاری شده و تنها با ویرایشی کوچک، برای شما قابل استفاده خواهد بود.

مفاد قرارداد همکاری در تولید

قراردادهای مشارکت در تولید میان دو دسته از افراد منعقد می‌شود. دسته اول معمولاً افرادی هستند که سرمایه دارند و علاقه‌مند به وارد کردن این سرمایه در چرخه اقتصاد هستند؛ اما توانایی و ایده‌ای برای شروع فعالیت ندارند. دسته دوم افرادی هستند که توانایی لازم برای راه‌اندازی فعالیت تولیدی دارند، اما سرمایه کافی برای این کار را در اختیار ندارند. این دو دسته با عقد قرارداد همکاری در تولید می‌توانند فعالیت‌های سودآوری انجام دهند.

قرارداد شراکت به‌منظور همکاری میان دو یا چند نفر نوشته می‌شود. به همین دلیل، هر قراردادی که برای تولید میان دو یا چند نفر نوشته شود، باید تمام موارد مختلف همکاری را شامل شود. در یک قرارداد شراکت تولید باید به‌طور دقیق میزان آورده هر نفر، سرمایه هرکدام از شرکا، سهم هرکدام، درصدی که از سود و زیان به هر نفر می‌رسد، شرایط دقیق همکاری و همچنین شرایط فسخ قرارداد ذکر شود. موارد گفته‌شده برای تمام قراردادهای همکاری بین دو یا چند نفر صدق می‌کند.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی

تولید مواد غذایی ازجمله فعالیت‌های پرسود به‌شمار می‌آید. مواد غذایی تنوع بسیار بالایی داشته و می‌توان با راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک تا کارخانه‌های بسیار بزرگ در این زمینه فعالیت نمود. برای راه‌اندازی و مشارکت در این زمینه نیز تمام جزئیات باید به‌دقت تعیین شده و به تأیید طرفین برسد. محل مناسب برای راه‌اندازی فعالیت، میزان دقیق سرمایه طرفین، تعیین دقیق مسئولیت‌ها، نحوه تولید و پخش مواد غذایی تعیین‌شده در داخل یا صادرات به خارج از کشور، میزان سهم طرفین در تقسیم سود و زیان و بسیاری از موارد دیگر که باید در نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی ذکر شوند.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید صنعتی

قراردادهای صنعتی در حوزه صنعت کاربرد بسیار زیادی دارند. این قراردادها، علاوه بر شرکت‌ها و کارگاه‌های صنعتی بسیار بزرگ، در استارت‌آپ‌های نوپا و کوچک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. صنعت، بخش جدانشدنی از اقتصاد هر کشوری است و فعالیت‌های صنعتی مشارکتی می‌تواند باعث رشد بسیاری دیگر از فعالیت‌‌ها شوند. تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در تولید صنعتی نیز مشابه قراردادهای مشارکتی گفته‌شده باید شامل تمام موارد و جزئیات در مورد فعالیت و طرفین قرارداد باشند.

یک نمونه قرارداد در این زمینه علاوه بر اطلاعات دقیق طرفین، مدت قرارداد، نوع قرارداد، میزان سرمایه و تعیین وظایف شرکا، باید اطلاعات کاملی در مورد نوع فعالیت، محل انجام فعالیت، مواد اولیه مورد نیاز، مرجع حل اختلاف و مسائلی از این قبیل را دارا باشد. دریافت مشاوره حقوقی مشارکت در تولید می‌تواند جزئیات کاملی از نحوه تنظیم این قرارداد در اختیار شما قرار دهد. بهتر است برای جلوگیری از مشکلات و اختلافات آینده، حتماً مدت‌زمان قرارداد را تعیین کنید.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار

امروزه با گسترش اینترنت و استفاده روزافزون از فضای مجازی، نرم‌افزارهای بسیار زیادی با کاربردهای مختلف نیز تولید شده تا استفاده از این فضا را راحت‌تر کنند. استفاده از نرم‌افزارها کار را برای افراد بسیار راحت کرده و در هزینه‌های مختلف نیز صرفه‌جویی می‌شود. ایده‌های مختلفی برای ساخت نرم‌افزارهای کاربردی وجود دارد، اما اجرایی شدن آن‌ها نیازمند صرف هزینه و زمان زیاد است.

بسیاری از افرادی که ایده‌های عالی و کاربردی در این زمینه دارند، توانایی مالی برای اجرای آن در اختیار ندارند. به همین دلیل، مشارکت در ساخت و تولید نرم افزار می‌تواند به آن‌ها کمک کرده تا ایده خود را اجرا کرده و به درآمدزایی برسند. برای تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار نیز باید تمام موارد گفته‌شده رعایت شود تا قراردادی درست و اصولی میان طرفین تنظیم شود.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید دارو

دارو ازجمله اقلام بسیار ضروری و حیاتی برای انسان‌ها است. شرکت‌های دارویی مختلفی در سراسر دنیا روزانه حجم بسیار زیادی از داروهای مختلف را تولید و توزیع می‌‌کنند. راه‌اندازی یک شرکت دارویی نیازمند داشتن دانش روز داروسازی، دریافت مجوزهای لازم از مراجع مربوطه، داشتن سرمایه کافی برای راه‌اندازی آزمایشگاه‌ها و تهیه وسایل و تجهیزات مورد نیاز و … است.

داشتن تمام موارد گفته‌شده در کنار سایر نیازمندی‌های تولید دارو به‌راحتی از عهده یک نفر بر نمی‌آید، به همین دلیل چندین نفر با مشارکت و همکاری با یکدیگر می‌توانند اقدام به راه‌اندازی شرکت‌های داروسازی نمایند. در میان افراد گفته‌شده دکتر داروساز، افراد سرمایه‌گذار و افراد مختلفی که برای فعالیت مجموعه مورد نیاز هستند وجود دارد. تولید دارو با مشارکت افراد گفته‌شده نیازمند تنظیم قرارداد درست و اصولی در این زمینه است. برای تنظیم این قرارداد و دریافت مشاوره حقوقی مشارکت در تولید، می‌توانید از مراکز حقوقی و مؤسسات مختلف کمک بگیرید.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید پوشاک

پوشاک نیز ازجمله اقلام ضروری برای افراد است. پوشاک مورد نیاز متناسب با فرهنگ هر جامعه و با توجه به فصول مختلف، تولید و به بازار عرضه می‌شود. در مراحل تولید و توزیع پوشاک نیز افراد مختلفی دخیل هستند. طراحی لباس، برش و دوخت، تهیه پارچه مورد نیاز، محیط مناسب برای دوخت و آماده‌سازی پوشاک و بسیاری موارد دیگر که برای تولید یک پوشاک مورد نیاز هستند. افراد مختلفی که در زمینه‌های متفاوت مربوط به تولید پوشاک فعالیت می‌کنند، با تنظیم قرارداد و مشارکت می‌توانند کارگاه‌های بسیار مجهز را برای این کار راه‌اندازی کنند.

قبل از هر کار، تهیه و تنظیم قرارداد مشارکت بسیار مهم و ضروری است. در این نمونه قرارداد نقش هرکدام از طرفین، میزان سرمایه افراد، وظایف و مسئولیت‌ها، نوع قرارداد، مدت‌زمان و … ازجمله مواردی هستند که در نمونه قرارداد مشارکت در تولید پوشاک مورد توجه قرار می‌گیرند.

نمونه قرارداد مشارکت در تولید و پخش برنامه‌های تلویزیونی

یکی دیگر از نمونه قراردادهای مهم در حوزه مشارکت، قرارداد به‌منظور تولید و پخش برنامه‌های تلویزیونی است. این قرارداد از انواع قراردادهای مشارکتی به‌حساب می‌آید. در این زمینه افراد مختلفی به‌عنوان برنامه‌ساز با همکاری شبکه‌های تلویزیونی اقدام به تولید برنامه‌های مختلف می‌کنند. اگر برنامه ساخته‌شده از کیفیت بالایی برخوردار بوده و میزان رضایت بالایی از طرف کاربران داشته باشد، زمینه‌ساز قراردادهای بیشتری برای تولید برنامه‌های جدید خواهد بود. به همین دلیل، یکی از موارد مهمی که در این نمونه قرارداد ذکر می‌شود، کیفیت بالا است؛ به‌نحوی که رضایت بالای کاربران را به‌دنبال داشت باشد.

مفاد قرارداد نیز تا حدودی مشابه سایر نمونه قراردادهای مشارکت در تولید است و سایر مفاد آن نیز بر اساس توافق بین طرفین تعیین می‌شود.

تفاوت شرکت مدنی با شرکت تجاری چیست؟

برای بیان تفاوت‌های میان شرکت مدنی و شرکت تجاری ابتدا باید بیان کنیم که هر یک از این شرکت‌ها تحت تابعیت قوانین جداگانه‌ای هستند. شرکت‌های تجاری تابع قانون تجارت و شرایط خاص آن بوده، در حالی که شرکت مدنی با توجه به قانون مدنی یکی از انواع عقود موجود در این قانون است. مطابق ماده ۵۷۱ قانون مدنی: شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیئی واحد به نحو اشاعه. از طرفی شرکت‌های تجاری دارای دسته‌بندی‌های محدود بوده، که در قانون تجارت تمامی آنها بیان‌شده است. درحالی‌که شرکت‌های مدنی تابع اراده شرکا است و درنتیجه این اراده دارای محدودیت خاصی در موضوع مشارکت نبوده و بستگی به‌قصد طرفین مشارکت مدنی دارد.

از دیگر تفاوت‌های میان این دو شراکت این است، که در یک شرکت مدنی آورده‌هایی که توسط شرکا فراهم می‌گردد می‌تواند به نحو مشاع متعلق به هر دو شریک باشد و در مشارکت موضوع قراردادشان به‌کار بسته خواهد شد، این در حالی است که در شرکت تجاری پس از تسلیم آورده‌ها توسط هر یک از شرکا، شرکت تجاری ایجاد می‌شود، که دارای یک شخصیت مستقل حقوقی بوده و از این به بعد آورده‌ها متعلق به شخص شرکت است نه شرکا. برای مثال در مشارکت در تولید هنگامی‌که یکی از طرفین اقدام به فراهم نمودن آورده نقدی در راستای ایجاد یک تولیدی پوشاک نموده و شریک دیگر دست به تسلیم سرمایه برای خرید وسایل و فراهم کردن کارگرانی در راستای انجام موضوع مشارکتشان می‌نماید، طرفین به نحو مشاع نسبت به آورده‌ها مالکیت داشته و درنهایت در تولید حاصله نیز شریک خواهند شد.

انواع مشارکت در تولید

با توجه به اینکه مشارکت در تولید یکی از انواع مشارکت‌های مدنی تابع قانون مدنی است، درنتیجه این مشارکت تابع قصد و اراده هر یک از شرکا خواهد بود. مشارکت در تولید می‌تواند با توجه به‌قصد شرکا دارای انواع مختلفی باشد برای مثال مشارکت در تولید پوشاک، مشارکت در تولید لوازم‌آرایشی و بهداشتی، مشارکت در تولید نرم‌افزار، مشارکت در تولید مواد غذایی و به‌طورکلی مشارکت در تولید انواع کالاها و محصولات.
از طرفی مشارکت در تولید بر اساس نوع آورده‌های هر یک از طرفین نیز دارای انواع مختلفی است، که برای مثال گاهی ممکن است یکی از شرکا کلیه سرمایه نقدی را فراهم نموده و شریک دیگر به‌عنوان مدیر مشارکت انتخاب شود و امور اجرایی و اداری مشارکت در تولید را پیش ببرد. از طرفی دیگر گاهی نیز ممکن است هر دو شریک با مشارکت یکدیگر آورده‌های نقدی را فراهم نموده و کارگرانی را در این زمینه به‌کار ببرند و دست به مشارکت در تولید بزنند. درنهایت باید توجه داشت که این نوع مشارکت در تولید و نتیجه نهایی که از این نوع مشارکت حاصل می‌شود تماماً وابسته به‌قصد و اراده هر یک از شرکا خواهد بود.

چرا به یک قرارداد مشارکت در تولید نیاز داریم؟

امروزه با توجه به افزایش قیمت‌ها و همین‌طور تخصصی شدن امور، پیشبرد یک تولید و ایجاد یک محصول یا خدمات به‌تنهایی به امری تقریباً ناممکن تبدیل‌شده است. درنتیجه مشارکت در تولید یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین راه‌های کسب سود و درآمد است.

از طرفی با توجه به سرمایه نسبتاً بالایی که در مشارکت در تولید به‌کار بسته می‌شود و همچنین اهمیت ویژه‌ای که این نوع از مشارکت دارد، ضروری به نظر می‌رسد که طرفین مشارکت خود را مطابق قانون و بر اساس یک قرارداد حرفه‌ای و استاندارد ازلحاظ حقوقی پیش ببرند. قرارداد مشارکت در تولید یکی از انواع قراردادهای پیچیده حقوقی بوده که مستلزم داشتن دانش کافی و تسلط بر قانون و امر قرارداد نویسی است. بنابراین شرکا می‌باید پیش از هر چیز با استفاده از راهنمایی یک یا چند مشاور حقوقی دست به تنظیم قراردادی فی‌مابین خود بزنند.

چه موضوعاتی باید در قرارداد مشارکت در تولید بیان شود؟

پیش از هر چیز برای تنظیم یک قرارداد، مشخصات کامل طرفین اعم از نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، شماره تلفن، آدرس و حتی کد پستی و مشخصاتی از این قبیل باید در قرارداد بیان شود. پس از ذکر مشخصات هر یک از شرکا، تعیین دقیق موضوعی که طرفین در آن قصد مشارکت در تولید را دارند می‌باید در قرارداد قید شود، برای مثال باید این‌گونه بیان شود که طرفین قصد مشارکت در تولید پوشاک ورزشی زنانه را دارند.

پس‌ازآن میزان آورده‌های هر یک از طرفین مشخص گردیده تا میزان سهم هر یک از طرفین از سود حاصل از مشارکت نیز تعیین گردد. سپس باید در قرارداد تعهدات و حقوق هر یک از طرفین به نحو روشنی بیان‌شده و متناسب با آن ضمانت اجراهایی در صورت نقض تعهدات برای هر یک از شرکا تعیین گردد. از طرفی موارد فسخ قرارداد مشارکت در تولید نیز باید برای هر یک از طرفین روشن باشد و درنهایت تعیین مرجع حل اختلاف و شیوه آن باید تبیین گشته و اگر طرفین قصد تعیین شخص یا نهادی را به‌عنوان داور دارند مشخصات داور نیز باید در قرارداد درج گردد.

قرارداد مشارکت در تولید لامینگو، قراردادی قابل اعتماد برای شروع یک کسب‌وکار!

با توجه به اهمیت ویژه قرارداد مشارکت در تولید و همچنین وجود پیچیدگی‌ها و ظرایف خاص این قرارداد، سعی تیم حقوقی لامینگو بر آن بوده تا قراردادی از همه جهت قابل‌اطمینان، چه ازلحاظ حقوقی و چه ازلحاظ اصول کسب‌وکار برای شرکا تنظیم گردد تا با استفاده از این قرارداد تجربه مشارکتی خوشایند و موفقی برای شما رقم بخورد. 
شما می‌توانید در صورت نیاز به هرگونه مشاوره حقوقی و کسب‌وکار با مشاوران حقوقی و وکلای مجرب ما در لامینگو در ارتباط باشید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.