نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و تمام موارد مرتبط با این قرارداد
دکوراسیون داخلی عبارت است از ایجاد هماهنگی میان اجزا و عناصر یک فضا مانند خانه، فضای کار، پاساژ و یا هر مکان دیگری با بهرهمندی از اصول هنری و معماری. امروزه اشخاص به امر دکوراسیون داخلی توجه بسیاری داشته و بهدنبال این هستند که با عقد نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی، فضای منزل و محل کار خود را با سلیقه خود و براساس اصول این علم، چیدمان نمایند. همچنین، کسبوکارهای گوناگون نیز به این نتیجه رسیدهاند که داشتن فضایی که چیدمان آن با نوع تجارتشان همخوانی دارد و همچنین چشمنواز میباشد، به جذب بیشتر مشتری کمک مینماید. اما انجام چیدمان و هماهنگ ساختن اجزای گوناگون یک فضا با یکدیگر کار هر کسی نیست و اشخاص باید از افرادی که علم و هنر دکور کردن را داشته و دکوراتور نامیده میشوند، در این زمینه بهرهمند گردند.
قراردادی که از طریق آن با یک شخص دکوراتور جهت طراحی و دکور کردن فضای مورد نظر خود همکاری میشود، نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی میباشد که در این مطلب قصد داریم موارد مختلف مرتبط با این قرارداد را بیان نماییم. شما میتوانید قرارداد مذکور را از طریق لینک زیر دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید.
دریافت قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
اهمیت انعقاد نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
هرچه زندگی افراد مدرنتر میگردد، ورود المانهای مدرن به زندگی افراد نیز گسترش یافته و اشخاص مختلف به فضای اطراف خود و چیدن و آراستن این فضا توجه بیشتری مینمایند. چیدن و آراستن شاید در وهله اول کار سادهای به نظر برسد؛ اما افراد باید بدانند امر دکور کردن نیاز به مهارت، علم و تخصص مربوطه در این زمینه داشته و شخصی میتواند از پس ایجاد یک چیدمان اصولی برآید که تخصص و مهارت دکور کردن را داشته باشد. ازجمله اصول دکوراسیون داخلی میتوان هماهنگ نمودن رنگهای مکمل با یکدیگر و به کار بردن متریالهای متناسب با آن فضا را نام برد. به همین دلیل، بهتر است اشخاص برای طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی، با عقد نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی با متخصصان این حوزه همکاری داشته باشند.
کسبوکارها و تجارتهای مختلف امروزه از تمام ظرفیت خود برای جذب مشتری و گسترش و رونق فعالیتشان استفاده مینمایند. یکی از اصلیترین این ظرفیتها، چیدمان صحیح فضای کار میباشد. فضای محل کار اولین موردی است که هر شخصی با آن مواجه میگردد؛ برای مثال، زمانیکه شخصی وارد یک شرکت یا مغازه میگردد، اولین موضوعی که نظرش را جلب مینماید، رنگ دیوارها، نور فضا، ترکیب چیدمان میزها، حضور گیاهان در محیط و بهطور کلی، چیدمان و دکور فضا میباشد و اگر صاحبین کسبوکار بر روی این موضوع تمرکز کافی را نداشته باشند، بهراحتی از چرخه رقابت حذف میشوند.
دکوراسیون داخلی نهتنها در فضاهای تجاری مانند مغازهها، پاساژها، شرکتها و غیره سبب بهرهوری بیشتر میگردد، بلکه افراد نیز با بهرهمندی از هنر و علم یک فرد دکوراتور، میتوانند هزینههای خرید وسایل و لوازم منزل خود را بهینه نموده و درنهایت نیز فضایی مطابق با میل و سلیقه خود در منزلشان طراحی و ایجاد نمایند.
متن نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی در غالب موارد یک قرارداد پیمانکاری میباشد. قرارداد پیمانکاری نوعی قرارداد است که در آن شخصی که کارفرما نامیده میشود، انجام کار یا اجرای پروژهای را در برابر پرداخت وجهی به شخصی که پیمانکار نامیده میشود، واگذار مینماید تا پیمانکار این پروژه را طبق مشخصات و شرایط قراردادی انجام دهد. قرارداد پیمانکاری در مواقعی که موضوع قرارداد ماهیتی موقت و غیرمستمر دارد، منعقد میگردد و عموم روابط تجاری و کاری که در میان مردم رواج دارد، در قالب این قرارداد میباشد.
نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی نیز یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری میباشد که در قالب این قرارداد، اشخاص انجام پروژه چیدمان فضای کار یا منزل خود را به شخص دکوراتور یا شرکت طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی که به نیاز هر فضا و سبکهای مختلف دکوراسیون آگاهی لازم داشته و از مهارت و تخصص و خلاقیت کافی برخوردار هستند، میسپارند.
البته اشخاص باید پیش از مراجعه به اشخاص دکوراتور که امر طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی را انجام میدهند، آگاه به این موضوع باشند که هدفشان از مراجعه چیست؛ برای مثال، اگر این اشخاص بهدنبال بازسازی و یا ساخت زیربنایی میباشند، باید به معمار مراجعه نموده و نمونه قرارداد معماری منعقد نمایند. اما اگر این افراد در پی طراحی چیدمان و هماهنگ کردن المانهای مختلف فضای داخلی خود میباشند، باید قرارداد دکوراسیون داخلی منعقد نمایند و باید موارد ذیل را در این قرارداد وارد نمایند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد پیمانکاری دوخت لباس چیست و چه نکاتی دارد؟
1) عنوان قرارداد دکوراسیون داخلی
عنوان هر قرارداد براساس ماهیت قرارداد و هدفی که طرفین قرارداد از انعقاد آن دارند، تعیین میگردد. همانطور که گفته شد، اشخاص باید آگاه باشند که هدفشان از عقد قرارداد چیست و بر همان اساس، عنوان قرارداد را انتخاب نمایند؛ برای مثال، اگر شخصی قصد دارد با پیمانکاری قرارداد منعقد نماید تا این شخص فضای داخلی یک دفتر را طراحی و سپس مواردی را در زیباسازی و بهینهسازی فضا اجرا نماید، باید عنوان صحیح قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی را برای این قرارداد برگزیند.
2) موضوع قرارداد
یکی از بندهای بسیار مهم قراردادهای دکوراسیون داخلی، بند مرتبط با موضوع قرارداد است. همانطور که میدانید، موضوع قرارداد همان فعالیتی است که طرفین قصد انجام آن را در قالب قرارداد دارند و ذکر صحیح این موضوع بسیار مهم است؛ چرا که تعهدات و مسئولیتهای قراردادی طرفین در قرارداد براساس همین موضوع تعیین میگردد.
در حوزه دکوراسیون داخلی، موضوع قرارداد ممکن است طراحی و بازآفرینی فضا، چیدن و هماهنگسازی تجهیزات موجود، امر نقشهکشی برای ساختمانی که در شرف ساخت است، دادن مشاوره به معمار جهت انجام معماری داخلی و غیره باشد و این موضوعات حیطه متفاوتی داشته و هر شخص دکوراتور ممکن است تخصص و مهارت مرتبط با یکی از این شاخهها را داشته باشد. درنتیجه، نیاز است موضوع قرارداد و انتظاری که کارفرما از پیمانکار قرارداد دکوراسیون داخلی دارد، در قرارداد قید شود.
3) تعهدات کارفرما و پیمانکار در نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
در نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون، شخصی که پروژه طراحی و چیدمان مکانی را به شخص دکوراتور میسپارد، کارفرما و شخصی که امر دکور کردن و چیدمان را انجام میدهد و درواقع پروژه را اجرا مینماید، پیمانکار میباشد هریک از این طرفین وظایف و تعهداتی برعهده دارند که در ادامه برخی از این تعهدات را بررسی مینماییم.
تعهدات کارفرما
اگر در هنگام عقد قرارداد بر انجام چیدمان و تهیه نقشههای معماری برای فضای خاصی توافق شده باشد، کارفرما نمیتواند در طول مدت قرارداد دیگر فضاها را به موضوع قرارداد افزوده نماید؛ مگر اینکه مجری قرارداد با این موضوع موافق باشد. علاوه بر این، کارفرما موظف است مبلغ قرارداد را در زمانهای مقرر و مطابق با شیوه پرداخت توافقی به پیمانکار بپردازد و همچنین درصورتیکه بر شیوه انجام پروژه و سبک مورد نظر توافق شده باشد، کارفرما نمیتواند بدون توافق با مجری تغییری در آن به وجود آورد.
تعهدات پیمانکار
پیمانکار یا مجری پروژه دکوراسیون داخلی موظف است موضوع قرارداد را مطابق با مشخصات قیدشده در نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی انجام داده و در این راستا، نکات ایمنی و استانداردهای لازم را برای جلوگیری از بروز آسیب رعایت نماید و حق تغییر سبک دکوراسیون را بدون رضایت کارفرما نخواهد داشت. همچنین، پیمانکار باید شخصاً موضوع قرارداد را پیش برده و حق واگذاری موضوع قرارداد به دیگر اشخاص را بدون رضایت کارفرما ندارد.
پیمانکار وظیفه دارد کارکنان خود را بیمه نموده و حقوق آنها را پرداخت نماید و کارفرما هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارد. علاوه بر این، مجری قرارداد دکوراسیون داخلی باید در طی اجرای پروژه از وسایل موجود در فضای مذکور مراقبت نموده و نباید خسارتی به این وسایل موجود وارد نماید.
4) مشخصات و شرایط پروژه
هنگام عقد نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی، کارفرما باید انتظاری که از پیمانکار دارد و خواسته خود را بهطور صریح بیان نماید و پروژه مورد نظر باید با جزئیات در متن قرارداد معرفی شده و مشخصاتش درج گردد. در ارتباط با انجام امر طراحی فضا و اجرای این طراحی، طرفین باید سبک طراحی را که ممکن است سبک رومی، کلاسیک، مدرن و … باشد معین نموده و همچنین باید نوع طراحی هریک از بخشهای فضای مورد نظر مشخص گردیده و فضاهای مختلف از یکدیگر تفکیک گردند.
علاوه بر این، جزئیات هریک از بخشهای طراحی مانند نوع نورپردازیها، رنگ دیوارها، نوع و طرح کاشیها، رنگ متریال بهکاررفته مانند سنگ و چوب، اندازه و نوع درها، جنس کف فضا و همچنین المانهای تلفیقی استفادهشده در محیط مانند گیاهان مختلف و یا آبنما، باید در متن قرارداد دکوراسیون داخلی درج گردد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد پیمانکاری توزیع لبنیات و الزامات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم
5) هزینه انجام پروژه و شیوه پرداخت
هزینه انجام پروژه دکوراسیون داخلی مبلغی است که کارفرما باید به شرکت دکوراسیون داخلی و یا شخص دکوراتور و یا طراح بابت مزد اجرای پروژه و همچنین بابت هزینههای لازم برای انجام پروژه طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی بپردازد. شیوه پرداخت این مبلغ به توافق طرفین بستگی دارد و طرفین میتوانند معین نمایند تا پیمانکار بعد از هر بار که 20 درصد یا 25 درصد از موضوع قرارداد انجام شد، همین درصد از مبلغ قرارداد را دریافت نماید. البته کارفرما میتواند بخشی از مبلغ قرارداد را نزد خود و بهعنوان تضمین حسن اجرای کار نگه داشته تا اگر پیمانکار در طول انجام پروژه سبب ورود ضرری به کارفرما گشت، کارفرما بتواند خسارت خود را از محل آن مبلغ دریافت دارد.
6) فسخ نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی ممکن است به دلایلی فسخ گردد. طرفین میتوانند با تراضی یکدیگر، حق فسخ قراردادی را برای خود پیشبینی نمایند. برخی از موارد فسخ قرارداد که طرفین میتوانند در قرارداد خود پیشبینی نمایند، به شرح زیر میباشد:
1) اگر پیمانکار موضوع قرارداد، پروژه طراحی دکوراسیون داخلی را بدون رضایت کارفرما به شخص حقیقی یا حقوقی دیگری واگذار نماید، در این صورت کارفرما میتواند این قرارداد را فسخ نماید.
2) درصورتیکه پیمانکار بدون هماهنگی با کارفرما پروژه را رها نموده و یا به پایان نرساند و یا در شروع انجام موضوع قرارداد تأخیری نماید که قایل توجیه نیست. در این صورت نیز کارفرما میتواند قرارداد را فسخ نماید.
3) کارفرما باید هزینه اجرای پروژه را در مواعد معین بپردازد و درصورتیکه از این امر خودداری نماید، پیمانکار میتواند قرارداد مذکور را فسخ نماید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جمعبندی
هر قرارداد پیمانکاری، علاوه بر شرایط عمومی که در میان تمام قراردادهای پیمانکاری مشترک میباشد، دارای شرایطی مختص به خود نیز میباشد که این شرایط در هر قرارداد بهطور جداگانه و براساس ماهیت، هدف، موضوع و توافق طرفین آن قرارداد بر قرارداد پیمانکاری حاکم میگردد. از آنجایی که نمونه قرارداد طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی قراردادی است که شرایط و مشخصات و ویژگیهای زیادی داشته و همچنین قراردادهای شبیه به آن نیز بسیار است، کارفرما و پیمانکار این قرارداد باید در تنظیم متن قرارداد دقت کافی داشته و هر آنچه را که به روشن شدن رابطه قراردادی آنها و انجام بهتر و دقیقتر موضوع قرارداد کمک مینماید، در متن قرارداد قید نمایند.
در پایان، پیشنهاد میگردد اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و این مطلب برای شما مفید بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر محتواهای منتشرشده در این بلاگ که انواع قراردادهای پیمانکاری را نیز شامل میگردد، مطالعه نموده و دانش حقوقی خود را افزایش دهید.
دیدگاه شما