نمونه قرارداد برگزاری همایش و نکات و الزامات حقوقی این قرارداد پیمانکاری
برگزاری همایش امری است که اشخاص خود بهتنهایی از پس انجام آن بر نمیآیند. این امر مستلزم انجام اموری مانند اجاره سالن، دعوت از میهمانان، پذیرایی از مدعوین، انجام اقدامات مربوطه به ایاب و ذهاب و غیره بوده و به همین دلیل شخصی که تصمیم به برگزاری همایش دارد، باید از توانایی اشخاص مشغول در این حوزه استفاده نماید. نمونه قرارداد برگزاری همایش یک قرارداد پیمانکاری است که طی آن اشخاصی که بهدنبال برگزاری همایش هستند، فراهم نمودن مقدمات مرتبط با برگزاری همایش را به اشخاصی که مشغول به فعالیت در این زمینه هستند، میسپارند. قراردادهای پیمانکاری دستهای از انواع قراردادها است که در آن شخص کارفرما، انجام عمل و یا اجرای موضوعی را به شخصی که توانایی انجام موضوع مورد نظر را دارد، میسپارد. این قرارداد براساس اراده و اختیار طرفین قرارداد منعقد میگردد و طرفین پس از امضای قرارداد ملزم به رعایت تعهدات قراردادی خود هستند.
فرد یا مجموعهای که قصد دارد برگزاری همایش خود را به پیمانکار مربوطه بسپارد، باید قراردادی تنظیم نموده و شرایط عام و خاص مد نظر را در آن قید نماید تا موضوع قرارداد بهدرستی انجام شده و اشخاص تعهدات و مسئولیتهای قراردادی خود را مطابق با الزامات این قرارداد انجام دهند. طرفین نمونه قرارداد برگزاری همایش در نهایت باید سند قانونی منعقده میان خود را در دو نسخه تنظیم و امضا نمایند. اگر قصد برگزاری همایش را دارید، میتوانید قرارداد برگزاری همایش را با ورود به لینک زیر از بانک قرارداد لامینگو دریافت نمایید.
قالب و ماهیت نمونه قرارداد برگزاری همایش
برگزاری رویدادهایی مانند همایش و کنفرانس و غیره به یک تیم اجرایی برای برگزاری مطابق برنامه این مراسمها نیازمند است و قالب قراردادهای پیمانکاری خدمات، بهترین گزینه برای انعقاد این نوع از قرارداد است. قراردادهای پیمانکاری تابع مقررات عام قانون مدنی بوده و این قراردادها مشمول ماده 10 قانون مدنی میگردد.
ماده 10 قانون مدنی این حق را به اشخاص حقیقی و حقوقی داده است که قراردادهای خصوصی مورد نظر خود را بر اساس توافق با یکدیگر منعقد نموده و مواردی را که در نظر دارند، در متن این قرارداد داخل نمایند. البته باید توجه داشت قانون مدنی اعتبار این قراردادها را مشروط به رعایت قوانین کشور نموده است. از آنجایی که قراردادهای پیمانکاری براساس اراده طرفین تنظیم و منعقد میگردد، توصیه میگردد افراد انعقاد قرارداد برگزاری همایش را به اشخاصی بسپارند که در زمینه عقد قراردادها تخصص داشته و میتوانند حقوق طرفین قرارداد را تأمین نمایند.
موضوع نمونه قرارداد برگزاری همایش
موضوع قرارداد برگزاری همایش برگزاری و اجرای رویداد و همایش مورد نظر توسط پیمانکار مربوطه میباشد. موضوع هر قراردادی عبارت است از انجام فعالیتی که با توافق طرفین بنا است در قالب قرارداد به انجام برسد. بر همین اساس، موضوع نمونه قرارداد برگزاری همایش عبارت است از انجام مقدمات و الزامات برگزاری رویداد همایش مانند اجاره مکان مناسب، انعقاد قرارداد با اجراکنندگان بخشهای مختلف همایش، دعوت از مهمانان رویداد، فراهم کردن ملزومات پذیرایی، انجام هماهنگیهای لازم جهت امر ایاب و ذهاب و سایر مواردی و اموری که برای برگزاری همایش لازم است. طرفین قرارداد باید در تعیین و ذکر موضوع قرارداد دقت و توجه زیادی نمایند و موضوع قرارداد را بهصورت دقیق در قرارداد ذکر نمایند؛ زیرا تعهدات قراردادی طرفین با توجه به موضوع قرارداد تعیین میگردد.
معرفی طرفین نمونه قرارداد برگزاری همایش
در ذیل این بند از قرارداد، باید مشخصات کارفرما و پیمانکار که همان مجری نمونه قرارداد برگزاری همایش است، بهتفصیل قید گردد. پیمانکار این قرارداد میتواند یک شخص حقیقی باشد. گاهی نیز ممکن است اشخاص برگزاری مراسمات خود را به شرکتهای برگزاری مراسم واگذار نمایند.
اگر مجری نمونه قرارداد برگزاری همایش شرکت (شخص حقوقی) باشد، باید نام این شرکت، شماره ثبت آن، کد اقتصادی، نشان و علامت تجاری شرکت، مشخصات مدیر و نماینده شرکت و نشانی و شماره تلفن شرکت در قرارداد نوشته شود. همچنین اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقیقی باشد، باید نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و کد ملی، تاریخ تولد، محل صدور شناسنامه، نشانی اقامتگاه و شماره تماس آن فرد در ذیل بند مرتبط با مشخصات طرفین آورده شود. طرفین قرارداد باید مشخصات اعلامی طرف مقابل را با اسناد هویتی وی مطابقت داده و اسناد مثبت این موضوع مانند کپی شناسنامه و کارت ملی نیز ضمیمه قرارداد گردد.
تعهدات کارفرما و مجری قرارداد برگزاری همایش
هریک از طرفین قرارداد برگزاری رویداد یا همایش براساس متن قرارداد وظایفی بر عهده دارند که باید مطابق با شرایط و اوصاف قراردادی آنها را انجام دهند. مجری قرارداد موظف است تمام اقدامات لازم جهت برگزاری همایش را به همان طریقی که مد نظر کارفرمای قرارداد است، انجام دهد؛ اموری مانند دعوت از مجریان برگزاری مراسم، تهیه مکانی متناسب با نوع همایشی که قرار است برگزار گردد، بررسی مکان همایش و اجاره آن، انجام امور مرتبط با پذیرایی از مدعوین، بررسی مواردی مانند نور و صدا و دمای سالن برگزاری همایش، مطلع نمودن کارفرما از روند انجام اقدامات لازم، ارسال دعوتنامه به مهمانان مراسم و سایر امور مرتبط. مجری قرارداد موظف است اقدامات مذکور را مطابق با میل و اراده کارفرما انجام داده و حق واگذاری انجام موضوع قرارداد به سایرین را ندارد.
در ارتباط با تعهدات کارفرما نیز باید چنین گفت که کارفرما باید پیش از برگزاری همایش، مجری قرارداد را از چگونگی اجرای مراسم و رویدادی که برگزاری آن را مد نظر دارد، مطلع نموده و انتظارات خود را بهصورت جامع برای پیمانکار نمونه قرارداد برگزاری همایش عنوان نماید. علاوه بر این، کارفرما وظیفه دارد حقالزحمه مجری قرارداد را مطابق با زمان مقرر به وی بپردازد. توجه داشته باشید پس از انعقاد قرارداد، کارفرما حق افزودن موردی به موضوع قرارداد را بدون رضایت پیمانکار نداشته و مجری قرارداد مسئولیتی در قبال انجام اموری که کارفرما پس از عقد قرارداد به وی محول مینماید، ندارد.
مدت در نمونه قرارداد برگزاری رویداد همایش
تعیین مدت در نمونه قرارداد برگزاری همایش و سایر رویدادهای اینچنینی بسیار مهم است؛ زیرا برگزاری همایش موضوعی است که اگر در مدتزمان مناسب خود انجام نگردد، دیگر انجام و اجرای آن فایدهای برای کارفرما ندارد. به همین دلیل است که طرفین قرارداد باید در هنگام انعقاد قرارداد برگزاری همایش، مدتزمان دقیق انجام موضوع قرارداد را تعیین نمایند. علاوه بر این، طرفین میتوانند برای انجام هریک از امور مرتبط با برگزاری رویداد نیز زمانبندی مشخصی تعیین نمایند؛ برای مثال، کارفرما میتواند از مجری قرارداد درخواست نماید تا ارسال دعوتنامه به مدعوین نهایتاً تا سه روز انجام شده و یک ماه پیش از موعد برگزاری مراسم، قرارداد اجاره سالن همایشات منعقد گردد. اگر طرفین مدتزمانی مشخص برای انجام موضوع این قرارداد معین ننمایند، اختلافات زیادی در روابط قراردادی این اشخاص حادث میگردد و سبب ورود خسارت به هر دو طرف قرارداد میشود.
مبلغ قرارداد پیمانکاری خدماتی برگزاری همایش
مبلغ نمونه قرارداد برگزاری همایش شامل دستمزد مجری قرارداد و سایر هزینههایی میگردد که برای اجرای موضوع قرارداد، یعنی برگزاری همایش، مورد نیاز است. کارفرمای قرارداد باید دستمزد مجری قرارداد را براساس آنچه در هنگام انعقاد قرارداد با یکدیگر توافق نمودهاند، بپردازد. توجه داشته باشید که اگر مجری قرارداد یک شرکت برگزاری مراسمات باشد و این شرکت از چند نفر از پرسنل خود را برای برگزاری همایش مورد نظر استفاده نماید، کارفرما باید مبلغ قرارداد را به شرکت پرداخته و تعهدی در برابر پرداخت حقوق این کارکنان ندارد و این اشخاص، حقوق خود را از شرکتی که در آن مشغول به فعالیت هستند، دریافت خواهند نمود. علاوه بر این، باید درخصوص هزینههای لازم در ارتباط با برگزاری همایش نیز همراه با دستمزد قرارداد تعیین تکلیف گردد.
شرایط فسخ قرارداد پیمانکاری برگزاری همایش
در طول مدت قرارداد ممکن است مواردی رخ دهد که طرفین قرارداد اقدام به فسخ قرارداد بهصورت یکجانبه نمایند. البته این حق فسخ باید در هنگام عقد قرارداد برای آنها پیشبینی شده باشد و یا قانون حاکم این اعمال حق فسخ را مجاز بداند. یکی از مواردی که در صورت وقوع آن طرفین قرارداد میتوانند نمونه قرارداد برگزاری همایش را فسخ نمایند، تخلف طرف مقابل از انجام تعهدات قراردادی است. درصورتیکه مجری قرارداد برگزاری همایش انجام اقدامات لازم برای برگزاری و اجرای همایش را آغاز ننماید و یا در انجام امور مرتبط با موضوع قرارداد تأخیر نماید، کارفرما، با پیشبینی این امر در قرارداد، حق دارد قرارداد مزبور را فسخ نماید. همچنین اگر کارفرما در پرداخت دستمزد مجری قرارداد تعلل نماید و مبلغ قرارداد را در موعد مقرر نپردازد، در این صورت مجری قرارداد حق خاتمه دادن به قرارداد بهصورت یکجانبه را خواهد داشت (درصورت پیشبینی در متن قرارداد).
تضمین حسن اجرای موضوع قرارداد و جبران خسارات قراردادی
ممکن است در طی روند اجرای موضوع قرارداد، یعنی برگزاری همایش، مجری قرارداد دچار تخلفاتی شده و نتواند موضوع قرارداد را آنطور که در قرارداد تعیین گردیده است، اجرا نماید. در چنین شرایطی، ممکن است به کارفرمایی که امر برگزاری همایش را به مجری قرارداد محول نموده است و مبالغی را نیز در قبال آن پرداخته است، خساراتی وارد آید و این شخص متحمل ضرر گردد. در همین راستا، متخصصان امر قراردادنویسی به اشخاصی که قصد عقد قرارداد را دارند، پیشنهاد مینمایند که بندی را تحت عنوان جبران خسارت در قرارداد تنظیم نموده و در آن بند قید نمایند که مجری قرارداد درصورت نقض تعهدات خود چه میزان خسارتی را باید به کارفرما بپردازد.
همچنین، میتوان در هنگام انعقاد قرارداد تضمینی جهت انجام صحیح موضوع قرارداد از مجری دریافت کرد تا درصورتیکه مجری نتوانست قرارداد را مطابق با خواسته کارفرما و توصیفات قراردادی پیش ببرد، کارفرما بتواند خسارت خود را از محل تضمینات ارائهشده جبران نماید.
مرجع حل اختلافات قراردادی
کارفرما و مجری نمونه قرارداد برگزاری همایش بهتر است در هنگام انعقاد قرارداد بندی درج نموده و در آن بند، درباره چگونگی حل اختلافات قراردادی که ممکن است در جریان انجام موضوع قرارداد و اجرای تعهدات قراردادی میان آنها رخ دهد، تعیین تکلیف نمایند. البته که باید در صورت بروز اختلاف، ابتدا تلاش گردد اختلاف از طریق مذاکره و سازش حلوفصل گردد؛ اما بهتر است طرفین مرجعی را مشخص نمایند تا اگر اختلاف از طرق مسالمتآمیز رفع نگردید، برای حل آن اختلاف به مرجع مذکور در قرارداد مراجعه نمایند. این مرجع حل اختلاف ممکن است مراجع قضایی یعنی دادگاهها بوده و یا مراجع خصوصی مانند مراکز داوری باشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در پایان
ممکن است در طی مدت قرارداد شرایطی غیرمنتظره به وجود آید که انجام موضوع قرارداد و یا تعهدات قراردادی هریک از طرفین را با موانعی روبهرو نماید و طرفین توانایی کنترل شرایط بهوجودآمده را نداشته باشند. طرفین قرارداد باید در هنگام انعقاد قرارداد این شرایط را پیشبینی نموده و درباره تأثیر آن بر روند انجام موضوع قرارداد تعیین تکلیف نمایند. در پایان بهتر است اشخاص انعقاد قراردادهای خود را از متخصصین این امر درخواست نمایند تا تمام مواردی که باید در قرارداد قید گردد، توسط این متخصصین بهدرستی تنظیم گردد.
اگر تمایل به مطالعه سایر مطالب مرتبط با عقد انواع قراردادها دارید، توصیه میگردد وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و محتواهای حقوقی این بلاگ را مورد بررسی و استفاده قرار دهید.
دیدگاه شما