آیا تغییر نامخانوادگی فرزند بعد از طلاق ممکن است؟
نامخانوادگی یکی از هویتهای هر شخص محسوب میشود که همه افراد به آن نیاز دارند. از طرفی نامخانوادگی برای هر شخص از ابتدای تولد او مشخص میشود و تا لحظه مرگ با او خواهد بود. در این میان افرادی هستند که در این مدتزمان مجبور به تغییر نامخانوادگی خود میشوند. برخی از والدین به دلیل اینکه از یکدیگر جدا میشوند و یا به اصطلاحی دیگر طلاق میگیرند، لازم میدانند که نامخانوادگی فرزند خود را عوض کنند. در این زمان سؤالهای زیادی برای آنها به وجود میآید که آیا امکان تغییر نامخانوادگی وجود دارد؟ آیا میشود فامیل فرزند را به فامیل همسر جدید تغییر داد؟ آیا نیاز به مشاوره حقوقی تغییر نام و نامخانوادگی است؟ در ادامه درباره تمامی این موارد صحبت خواهیم کرد. اگر شما هم مشتاقید اطلاعاتی را در این خصوص به دست آورید، در ادامه مقاله با ما باشید.
قبل از پرداختن به موضوع تغییر نامخانوادگی فرزند بعد از طلاق، میبایست بدانید که مشاوره حقوقی تغییر نام و نامخانوادگی در این امر میتواند به شما کمک زیادی کند. اگر شما اطلاعات بهروزی را در این خصوص نداشته باشید یک متخصص میتواند این اطلاعات را به شما منتقل کند. در تیم حقوقی لامینگو مشاور و وکلای پایه یک دادگستری وجود دارد که میتوانند شما را در این راه یاری کنند.
دریافت مشاوره حقوقی تغییر نام و نامخانوادگی
اهمیت نامخانوادگی و تاریخچه آن
داشتن نامخانوادگی از سال 1313 به طور قانونی برای همه افراد اجباری شد. هر شخصی متناسب با شرایط، محل سکونت و شهرت بزرگ خاندان و … نامخانوادگی یا فامیلی را انتخاب میکرد؛ این پروسه در سالهای آتی نیز تکرار شد و تقریباً همه افراد تحت تابعیت ایران، دارای نامخانوادگی شدند.
نامخانوادگی بخشی از شهرت و شخصیت فرد است که از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع میتوان گفت به دلیل اینکه نام خانوادگی بخشی از هویت شخص محسوب میشود، دارای اهمیت بسیاری در جایگاه اجنماعی و هویتی فرد است. از این رو هرکسی که از نامخانوادگی خود رضایت نداشته باشد، قادر به تغییر آن است. البته تغییر دادن نام و نامخانوادگی در ثبت احوال دارای شرایط و قوانینی است که میبایست رعایت شوند و به طور کلی قانونهایی وجود دارد که افراد میتوانند نامخانوادگی خود را تغییر دهند.
یکی از رایجترین دلایل تغییر نامخانوادگی، به علت طلاق پدر و مادر است. در این مواقع مادر تصمیم میگیرد که نام فرزند خود را تغییر دهد.
این مطلب را بخوانید: مواردی که مشاوره حقوقی تغییر نام و نامخانوادگی به آن میپردازد!
تغییر نامخانوادگی فرزند بعد از طلاق والدین
با طلاق والدین و گرفتن حضانت دائم فرزند، ممکن است تغییراتی نهتنها در شیوه زندگی، بلکه حتی در نام و نامخانوادگی فرزند ایجاد شود. همانطور که بیان شد، یکی از این تغییرات مرتبط با نامخانوادگی فرزند است که مادر تلاش میکند نامخانوادگی پدر را از شناسنامه فرزند حذف کند. تغییر نامخانوادگی دارای دردسرها و چالشهای خاص و پیچیدهای بوذه که افراد را نیازمند دریافت مشورت و راهنمایی میکند.
شرایط تغییر نامخانوادگی کودک بعد از طلاق
یکی از مهمترین شرایط برای تغییر نامخانوادگی کودک، شرایط مربوط به سن او است؛ در واقع میتوان گفت که تغییر نامخانوادگی قبل از سن قانونی ممکن نیست. مادران زیادی برای تغییر نامخانوادگی کودک خود به وکلا و مشاوره حقوقی تغییر نام و نامخانوادگی مراجعه میکنند. اکثر آنها تصمیم دارند که نامخانوادگی همسر سابق را در شناسنامه فرزند خود عوض کنند.
نکتهای که حائز اهمیت است آن است که در صورت طلاق گرفتن والدین و گرفتن حضانت کودک تا قبل از 18 سالگی که سن قانونی شناخته میشود، امکان تغییر نامخانوادگی وجود ندارد. حتی اگر حق امضا در تمامی سازمانها به مادر داده شده باشد اما چنین امری تا قبل از سن قانونی ممکن نیست.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم به طور کامل درباره تغییر نامخانوادگی فرزند به همسر دوم یا مادر صحبت کنیم. همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم تغییر نامخانوادگی فرزند به مادر در مواردی و به صورت بسیار محدود وجود دارد، البته درصورتیکه تمامی قوانین و مقررات رعایت شوند. زمانی که فرزند به سن 18 سالگی که سن قانونی است دست یابد خود میتواند به طور مستقل نسبت به تغییر نامخانوادگی خود اقدام کند. همچنین این نکته را لازم است بدانید که تغییر نامخانوادگی به هیچ عنوان باعث محرومیت از ارث پدری خود نمیشود.
امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین کمک کرده باشد که پاسخ سؤالهای خود را دریافت کنید. اگر به جز موارد گفته شده در مورد تغییر نامخانوادگی پرسش دیگری دارید، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. در ضمن فراموش نکنید که برای دریافت اطلاعات بیشتر و بهروز به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.
2 دیدگاه
-
2 سال پیش
سلام فامیلی من آدابی
ب دلیل جدایی پدر مادرم
میخوام فامیلیم و عوض کنم
امکانش هست؟-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
بله.
-
دیدگاه شما