نمونه قرارداد نجاری چیست و نکات کلیدی آن کدامند؟
از دیرباز تاکنون سازههای چوبی صنعت چوب از صنایع پرکاربرد نزد مردمان است. سازههای چوبی کاربرد زیادی در عرصههای مختلف از جمله ساختمانسازی دارند. قرارداد نجاری، قراردادی است که در آن با نجار برای ساخت سازههای چوبی توافق میشود. در ادامه، به بررسی بیشتر نمونه قرارداد نجاری خواهیم پرداخت. جهت دریافت این قرارداد، بر روی لینک زیر کلیک کنید:
نمونه قرارداد نجاری چیست؟
قرارداد نجاری قراردادی در قالب قرارداد پیمانکاری است. در این قرارداد یک طرف بهعنوان کارفرما با پرداخت حقالزحمه به دریافت خدمات میپردازد و طرف دیگر بهعنوان پیمانکار در ازای دریافت حقالزحمه، ساخت سفارشهای نجاری و سازههای چوبی را بر عهده میگیرد.
قرارداد پیمانکاری چیست؟
قرارداد پیمانکاری قراردادی است که در آن یک طرف بهعنوان کارفرما با توجه به گسترده بودن کار و پروژهها، به افراد و حرفههای مختلف جهت اجرای پروژههای خویش نیاز پیدا میکند. در این حالت، کارفرما با افراد متخصص در زمینههای مختلف، که پیمانکار نامیده میشوند، قرارداد پیمانکاری منعقد میکند.
قرارداد پیمانکاری ماهیتی دوگانه دارد؛ به این معنا که اگر طرف قرارداد پیمانکاری اشخاص حقوق خصوصی و غیردولتی باشند، این قرارداد تحت شمول قوانین عام کشوری مانند قانون مدنی قرار خواهد گرفت و مطابق قواعد عمومی قراردادها در محاکم رسیدگی میگردد؛ اما اگر طرف قرارداد پیمانکاری دولت و نهاد دولتی باشد، در انعقاد و اجرای قرارداد پیمانکاری لازم است علاوه بر پیروی از قوانین عام کشوری، از شرایط عمومی پیمان و مصوبات و آییننامههای صادره از سوی ستاد راهبردی و سیاستگذاری ریاست جمهوری هم پیروی شود.
خوب است بدانید که دولت در قراردادهای پیمانکاری همیشه در نقش کارفرما قرار دارد و نهاد دولتی هیچگاه پیمانکار نخواهد بود.
نکات مهم در قرارداد پیمانکاری
در قراردادهای پیمانکاری، تعیین موضوع قرارداد اهمیت ویژهای دارد. مشخص کردن یک طرف بهعنوان کارفرما، طرف دیگر بهعنوان پیمانکار، ذکر تعهدات و وظایف هرکدام نیز دارای اهمیت بالایی است. ازاینرو، لازم است این موارد در قرارداد بهطور جامع و کامل شفافسازی شوند.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد سنگ کاری چیست و چگونه تنظیم میشود؟
موضوع نمونه قرارداد نجاری
موضوع نمونه قرارداد نجاری عبارت است از ساخت سازههای چوبی مانند در، قاب پنجره و انواع مصارف و لوازم چوبی برای صنایع و افراد مختلف. درصورتیکه پس از تحویل، محصولات خلاف مفاد قرارداد و موارد توافقشده بنا بر تشخیص کارفرما باشند، پیمانکار موظف است هرچه سریعتر اقدام به اصلاح موارد به هزینه شخصی خود نماید.
فسخ نمونه قرارداد نجاری
قرارداد نجاری یک عقد لازم است؛ به این مفهموم که طرفین قرارداد نمیتوانند هر زمان بخواهند و بنا بر صلاحدید خود، قرارداد را فسخ کنند. در قرارداد پیمانکاری، طرفین نمیتوانند از اجرای عملیات پشیمان شده و بدون دلیل موجه از اجرای عملیات و انجام تعهدات خود سر باز زنند؛ اما میتوان با ذکر شرایطی که مورد توافق طرفین باشند، حق فسخ را در قرارداد ایجاد کرد. در این صورت، با وقوع این شرایط طرفین حق فسخ خواهند داشت.
امور مالی نمونه قرارداد نجاری
در نمونه قرارداد نجاری، بندی را به شرح و تفصیل امور مالی اختصاص میدهند. در این قسمت، مواردی چون مبلغ کل قرارداد، میزان پیشپرداخت، نحوه پرداخت وجوه با ذکر جزئیات آن، برای مثال اگر پرداخت از طریق چک باشد، شماره و مبلغ چک، بانک صادرکننده و مواردی از این قبیل لازم است ذکر شود.
تضمینات مربوط به نمونه قرارداد نجاری
در قرارداد نجاری، میتوان قسمتی را تحت عنوان تضمینات برای کارفرما در نظر گرفت؛ بدین صورت که درصدی از حقالزحمهی پیمانکار کسر شده و نزد کارفرما به عنوان تضمین حسن انجام کار باقی خواهد ماند. درصورتیکه پیمانکار (نجار) به تعهدات خود کامل و در زمان مقررشده در قرارداد عمل نماید، تضمین مذکور به وی بازگردانده خواهد شد.
ممکن است در مواردی از اسناد تجاری مثل سفته، چک یا ضمانتنامهی بانکی بهعنوان تضمین حسن انجام کار استفاده شود.
وظایف نجار در نمونه قرارداد نجاری
نجاران وظایف و مهارتهای متعددی دارند که بسته به نیاز کارفرما، نوع پروژه، محل کار و … به انجام آنها میپردازند.
در نمونه قرارداد نجاری، وظایف و تعهداتی از جمله موارد زیر ذکر خواهد شد:
- در قرارداد پیمانکاری نجاری، نجار موظف است موضوع قرارداد را کامل انجام دهد؛ حتی اگر مواردی از قلم افتاده باشد نیز بهتر است با حسن نیت انجام شود.
- چنانچه نجار برای تهیه سفارشها و انجام پروژه به خرید اقلام و وسایل ضروری احتیاج داشته باشد، لازم است پس از خرید به کارفرما فاکتور معتبر ارائه نماید.
- اگر کارفرما برای انجام پروژه وسایلی را به نجار امانت داده باشد، لازم است نجار پس از اتمام قرارداد وسایل را به وی تحویل دهد.
- اگر پیمانکار (نجار) بنا بر دلایلی نتواند انجام وظیفه نماید، لازم است با نظر و تأیید کارفرما، شخص متخصص و مسئولی را بهعنوان مدیر پروژه و نماینده خود جایگزین نماید.
- در قرارداد لازم است در خصوص بیمه کارگران و نیروهای پیمانکار توافق شود؛ بیمه نیروهای پیمانکار بر عهده پیمانکار بوده و کارفرما مسئولیتی نخواهد داشت.
- اگر در قرارداد بندی با عنوان عدم افشای قرارداد و موضوع پروژه مقرر شده باشد، نجار موظف به رعایت آن میباشد.
لطفاً بخوانید: نمونه قرارداد ساخت دستگاه و مواردی که درباره آن باید بدانیم
وظایف کارفرما در نمونه قرارداد نجاری
کارفرما موظف است تعهدات مقررشده در قرارداد پیمانکاری را بهنحو احسن انجام دهد؛ از جمله:
- اگر در قرارداد شرط شده باشد که محل کارگاه از سوی کارفرما فراهم شود، لازم است کارفرما اقدامات لازم را جهت مستقر شدن پیمانکار انجام دهد.
- کارفرما باید اقدامات لازم جهت تهیهی مصالح کار را، درصورتیکه شرط شده باشد، انجام دهد.
- پس از تحویل کار، در موعد معینشده باید دستمزد پیمانکار را بپردازد.
مرجع حل اختلاف در خصوص نمونه قرارداد نجاری
در مورد تعیین مرجع برای رسیدگی به حل اختلاف بین کارفرما و پیمانکار، در نمونه قرارداد نجاری میتوان به نکات زیر توجه داشت:
اگر بههردلیل، فیمابین کارفرما و پیمانکار در مورد اجرای عملیات موضوع قرارداد و نحوه اجرا یا تعبیر و تفسیر آن اختلافاتی پیش آید، طرفین باید ابتدا سعی در حل اختلاف نمایند. در غیر اینصورت، چنانچه در قرارداد شرط داوری مقرر شده باشد، موضوع را به داور مرضیالطرفین ارجاع دهند. چنانچه در نمونه قرارداد نجاری شرط داوری نشده باشد، مراجع قضایی، صالح به رسیدگی اختلاف طرفین خواهند بود.
لازم به ذکر است طرفین مکلف هستند تا حل نهایی اختلاف تعهدات خود را در زمانبندیهای مقررشده به انجام رسانند.
نتیجهگیری
از سازههای چوبی در سطح خرد و کلان استفاده میشود. بخشی از فعالیت نجاران در پروژههای کلان کشوری است. این دست همکاریها با انعقاد نمونه قرارداد نجاری در قالب قرارداد پیمانکاری رسمیت مییابد. نمونه قرارداد نجاری لامینگو با رعایت موازین حقوقی قراردادی مناسب برای نجاران و کارفرمایان خواهد بود. جهت دریافت قرارداد، به لینک ابتدای این نوشتار یا بانک قراردادی لامینگو مراجعه نمایید.
دعوت میکنیم جهت مطالعه مطالب حقوقی بیشتر به بلاگ لامینگو سری بزنید.
دیدگاه شما