چگونه می توان کسب و کار خود را در برابر بلایایی مانند ویروس کرونا مقاوم کرد؟

5 سال پیش
ویروس کرونا

طی حدود دو ماه گذشته، شیوع ویروس کرونا، در سرتاسر چین گسترش یافته و جهان را در معرض خطر قرار داده است. این رخداد فشار جدی به زنجیره تأمین جهانی وارد کرده است. بسیاری از کسب و کارهایی که با سیستم به‌هنگام “just in time” با تامین‌کنندگان خود کار می‌کردند، اکنون در معرض تهدید قرار گرفته‌اند. گسترش ویروس کرونا در ایران تهدیدات دیگری از جمله بسته شدن مرزها را نیز به دنبال داشته است.

دریافت مشاوره حقوقی

 

در دنیای متصل و جهانی شده ما، کارآفرینان از سال‌های اخیر با نابسامان‌ترین و غیرقابل پیش‌بینی‌ترین شرایط کسب و کاری روبرو هستند. این ممکن است برای بسیاری از بنیانگذاران که در زمان ثبات نسبی رشد کرده‌اند، چالش‌برانگیزترین موردی باشد که تا کنون با آن روبرو شده‌اند.

چگونه به عنوان یک صاحب کسب و کار می‌توانید برای این چالش‌ها آماده شوید؟ به خصوص زمانی که بسیاری از آن‌ها از کنترل مستقیم شما خارج‌اند؟ خوشبختانه، چند راه ساده وجود دارد که می توانید خود را برای این شرایط آماده کنید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

مقاومت کسب و کار در برابر بلایا

 

برنامه‌ریزی کنید

یک برنامه تاب آوری می‌تواند به موضوعاتی همچون از بین رفتن داده‌ها، هک شدن، ناتوانی اجرایی، شرایط فورس ماژور (مانند بلایای طبیعی)، حذف محصول، چالش‌های نظارتی، تغییرات فوری چشم انداز و غیره بپردازد. از آنجایی که ویروس کرونا در ایران نیز شیوع پیدا کرده است، اکنون می‌تواند یکی از شرایط فورس ماژور باشد.

این مطلب را بخوانید: آیا ویروس کرونا عاملی برای فورس ماژور محسوب می‌شود؟

این برنامه باید حوزه‌های زیر را در برگیرد:

  • فعالیت‌های اساسی
  • جانشینی در صورت عدم توانایی مدیریت کلیدی
  • نمایندگان صاحب اختیار
  • فعالیت‌های ارتباطی و پشتیبان
  • مدیریت تسهیلات
  • برنامه‌ریزی زنجیره تأمین و سناریوی فروشندگان
  • ملاحظات بهداشتی و ایمنی برای کلیه کارمندان و ذینفعان

 

پیشگیرانه برخورد کنید

قبل از بروز یک وضعیت چالش برانگیز، توصیه می‌شود در ارتباط با همکاران خود پیشگیرانه و باز برخورد کنید. آن‌ها باید بدانند در صورت تعطیل شدن دفتر برای یک دوره زمانی (به طور مثال بخاطر ویروس کرونا) یا عدم کسب درآمد در یک بازه، چه اتفاقی خواهد افتاد. اگرچه عواقب آن‌ها ممکن است صرفا دورکاری در یک بازه زمانی و حتی پرداخت هزینه‌های مختلفی باشد. با این حال اگر همکاران‌تان بتوانند برای راه پیش‌رو آماده شوند، روند کار بسیار ساده‌تر خواهد بود.

تنظیم قرارداد سفارشی

 

در روند برنامه‌ریزی پیشگیرانه حتما ذینفعان کلیدی مانند شرکای زنجیره تأمین را در نظر بگیرید. در طی مذاکرات اولیه، یک برنامه پشتیبان تهیه کنید تا در صورتی که یک شریک ثالث دیگر نتواند خدمات مورد نظر را ارائه دهد، قابل اجرا باشد.  تمام سناریوهای مورد انتظار را طرح‌ریزی کرده و برنامه‌هایی عملی ایجاد کنید. در صورت می‌توانید ریسک‌های شکست محصول و خدمات خود را به حداقل برسانید.

 

از امروز شروع کنید

تنها با اقداماتی که در حال حاضر قادر به انجام آن هستید، می‌توانید کسب و کار خود را برای انعطاف‌پذیری بیشتر در صورت بروز فاجعه یا هر موقعیت خارج از کنترلی همچون شرایط حاضر به علت شیوع ویروس کرونا، آماده کنید. برای شروع کار، امروز یک برنامه تاب آوری ایجاد کنید و موارد ذکر شده را لحاظ کنید.

کانال تلگرام لامینگو

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه