تومان 285,000
قرارداد کارگزاری

قرارداد کارگزاری

تخصصی شدن بازارهای کسب‌وکار وعدم برخورداری افراد از اطلاعات کامل در همه زمینه‌ها اقتضاء می‌نماید تا پیش از ورود در هر کاری از مشورت‌های یک فرد متخصص در آن حوزه بهره‌مند شویم. این فرد متخصص، کارگزار یا بروکر نامیده می‌شود که به‌عنوان واسطه‌ای میان خریداران و فروشندگان قرار گرفته تا شرایط انجام معامله و ورود به فعالیت‌های تجاری تخصصی را برای طرفین تسهیل ببخشد. بهرمندی از خدمات کارگزاران نیازمند تنظیم یک قرارداد کارگزاری صحیح و با در نظر گرفتن کلیه نکات حقوقی لازم است که در ادامه به تفصیل توضیح داده خواهد شد.

آخرین بروزرسانی: 1403/03/07

قرارداد کارگزاری انجام کار چه کمکی به شما می‌کند؟ 

ورود به هر بازار کسب‌وکاری بدون داشتن اطلاعات کافی و لازم در آن زمینه غیرممکن خواهد بود. شرایط امروزی بازارهای تجاری، صنعت و کسب‌وکار و همچنین هزینه بالای ورود به هر کسب‌وکاری اقتضاء می‌نماید تا افراد با دانش و اطلاعات کافی اقدام به ورود نمایند. چرا که‌عدم توجه به این موارد می‌تواندعدم موفقیت و شکست‌های پی در پی را برای افراد به دنبال داشته باشد. از این رو، تنظیم قرارداد کارگزاری یا بروکری و بهره‌مندی از خدمات یک کارگزار می‌تواند از وقوع چنین مشکلات و شکست‌هایی جلوگیری نماید. علاوه بر این، کارگزاران تخصص و اشراف کاملی نسبت به انجام بسیاری از امور اقتصادی و معاملات دارند و همین مسئله موجب می‌شود تا طرفین معامله با اطمینان خاطر بیشتری اقدام به انعقاد معامله نمایند. 

مشخصات و مندرجات مربوط به نمونه قرارداد کارگزاری 

مفید واقع شدن قرارداد کارگزاری در گروی تنظیم این قرارداد به شکلی صحیح و با در نظر گرفتن کلیه نکات لازم می‌باشد. از این رو، درج موارد زیر در هنگام تنظیم قرارداد کارگزاری ضروری است: 

۱. مشخصات طرفین
همانطور که پیش‌تر بیان شد، کارفرما و کارگزار طرفین قرارداد کارگزاری می‌باشند. هر یک از این طرفین ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد. صرف نظر از حقیقی یا حقوقی بودن طرفین قرارداد بروکری، بایستی یک بند از قرارداد کارگزاری به مشخصات و اطلاعات ضروری آن‌ها اختصاص یابد. 

۲. موضوع قرارداد کارگزاری
موضوع قرارداد کارگزاری همان درخواستی است که کارفرما از کارگزار داشته و کارگزار بایستی اقدام به انجام این درخواست نماید. با انجام موضوع قرارداد توسط کارگزار، تعهد وی نسبت به انجام این قرارداد خاتمه می‌یابد. 

۳. حق‌الزحمه کارگزار و نحوه پرداخت آن
کارگزار در مقابل انجام موضوع قرارداد، مستحق دریافت حق‌الزحمه می‌باشد. از این رو ضروری است که طرفین قرارداد در خصوص مبلغ حق‌الزحمه و نحوه پرداخت آن با یکدیگر توافق نموده و این موضوع را در نمونه قرارداد بروکری قید نمایند. 

۴. مدت زمان قرارداد کارگزاری
انجام موضوع قرارداد کارگزاری توسط کارگزار در مدت زمان مشخصی مورد نظر کارفرما می‌باشد. به همین دلیل، کارفرما بایستی زمان شروع و پایان قرارداد کارگزاری را از پیش تعیین و در قرارداد درج نماید. با درج این موضوع، بروکر موظف می‌شود تا موضوع قرارداد را در مدت زمان تعیین شده انجام دهد. 

۵. تعهدات طرفین قرارداد
با انعقاد قرارداد گارگزاری، هر یک از بروکر و کارفرما وظایف و تعهداتی را در قبال یکدیگر عهده‌دار می‌شوند. هر یک از طرفین، انتظار خواهد داشت که طرف مقابل وظایف و تعهدات خود را به نحو احسن انجام دهد. به همین دلیل، طرفین می‌توانند جهت تخطی و نقض هر یک از این تعهدات ضمانت اجراهای خاصی را پیش‌بینی و در قرارداد درج نمایند. 

۶. حفظ محرمانگی اطلاعات
انعقاد قرارداد گارگزاری مستلزم دستیابی بروکر به برخی از اطلاعات کارفرما می‌باشد که جنبه سری و محرمانه دارند. کارگزار حق افشای این اطلاعات را نداشته و بایستی امانتداری خود را حفظ نماید. به همین دلیل، ضروری است تا یک بند از قرارداد کارگزاری به موضوع محرمانگی و جلوگیری از افشای اطلاعات اختصاص یابد. 

۷. شرایط فسخ قرارداد کارگزاری
قرارداد کارگزاری وفق ماده ۱۰ قانون مدنی تنظیم می‌گردد. طبق این ماده، کلیه توافقات افراد که خلاف قانون و شرع نباشد صحیح و لازم‌الاتباع برشمرده می‌شود. از این رو، قرارداد کارگزاری غیرقابل فسخ برشمرده می‌شود. این امر اقتضاء می‌نماید که طرفین شرایط فسخ قرارداد را از قبل پیش‌بینی نموده و در قرارداد درج نمایند. 

۸. فورس ماژور
وقوع برخی از شرایط اضطراری که مانع انجام موضوع قرارداد کارگزاری محسوب می‌شود، فورس ماژور یا قوه قهریه نامیده می‌شود. توجه به این موضوع در هنگام تنظیم قرارداد کارگزاری الزامی است؛ چرا که با تحقق این شرایط، قرارداد فسخ نخواهد شد و تنها به حالت تعلیق درخواهد آمد. 

۹. تعیین مرجع حل و فصل اختلافات
ضروری است تا طرفین قرارداد کارگزاری در زمان تنظیم این قرارداد، در خصوص مرجع حل و فصل اختلافات با یکدیگر توافق نمایند. عمدتاً شخصی به عنوان داور مرضی‌الطرفین تعیین می‌شود تا در صورت بروز هرگونه اختلافی به عنوان مرجع حل و فصل اختلافات قرار گیرد. در صورت مؤثر واقع نشدن داوری، طرفین می‌توانند موضوع اختلاف را نزد محاکم دادگستری مطرح نمایند. 

سؤالات متداول

1. قرارداد کارگزاری یا بروکری چیست؟ 

نمونه قرارداد کارگزاری یا بروکری قراردادی است که به موجب آن، یکی از طرفین تحت عنوان کارفرما از طرف دیگر، یعنی کارگزار درخواست مشاوره یا انجام کار خاصی را دارد که حوزه تخصصی کار کارگزار محسوب می‌شود. با قبول این موضوع توسط کارگزار، کارفرما متعهد می‌شود تا در قبال انجام این کار به شخص کارگزار حق‌الزحمه یا کمیسیون مورد توافق را پرداخت نماید. 

2. کارگزار یا بروکر کیست؟ 

کارگزار یا بروکر یک شخص حقیقی یا حقوقی است که از دانش و اطلاعات کافی در یک یا چند زمینه کاری خاص برخوردار می‌باشد. این شخص با انجام تحلیل‌ها و بررسی‌های لازم به این اطلاعات دست یافته و متخصص آن حوزه برشمرده می‌شود. شخص کارگزار به واسطه برخورداری از دانش و تخصص کافی، به‌عنوان واسطه‌ای میان خریدار و فروشنده قرار گرفته و با فراهم نمودن شرایط معامله، در مقابل آن کمیسیون یا اجرت خود را دریافت می‌نماید. شخص کارگزار بایستی دائماً اطلاعات خود را بروزرسانی نماید تا رضایت طرفین را جلب نماید. علاوه بر این در صورت لزوم، کارگزار نقش مشاور را نیز ایفا نموده و اقدام به ارائه مشاوره در حوزه تخصصی خود می‌نماید. 

3. قرارداد کارگزاری تنها یک نوع دارد یا به انواع مختلفی قابل تقسیم است؟ 

حیطه‌های کاری کارگزاران بسیار متنوع است و معمولاً هر یک تنها در حوزه کاری تخصصی خود فعالیت می‌نمایند. به همین دلیل نمی‌توان قرارداد کارگزاری را تنها بر یک نوع دانست. کارگزاران می‌توانند در هر شاخه و حوزه مورد علاقه خود فعالیت نمایند. 

4. چه زمانی می‌توان از نمونه قرارداد کارگزاری استفاده نمود؟ 

معمولاً افراد پیش از شروع هر کسب‌وکاری و یا به دنبال شکست‌های متعدد و جبران افت کسب‌وکار خود اقدام به تنظیم قرارداد کارگزاری می‌نمایند تا از این طریق بتوانند به موفقیت در کار خود دست یابند.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.