برای تنظیم یک قرارداد مشارکت در ساخت زمین چه باید کرد؟

4 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین

در مواردی که ممکن است یک مالک جهت استفاده از زمین خود با اهداف سودآوری و بهره‌برداری از آن اقداماتی انجام دهد؛ نکته‌ای که در ذهن به وجود خواهد آمد این است که  در جهت این شراکت می‌بایست یک قرارداد مشارکت با یکدیگر امضا نمایند. این مورد در انواع رابطه شراکت که بین افراد ایجاد می‌شود، نکته قابل توجهی است. بنابراین در  ساخت زمین نیز وقتی افراد خواهان همکاری و مشارکت با یکدیگر هستند چلازم است قرارداد مشارکت در ساخت زمین تنظیم شود.

اما مسئله‌ای که در این میان ممکن است برای شرکا وجود داشته باشد این است که قرارداد مشارکت در ساخت زمین چگونه باید تنظیم شود و شیوه تدوین این قرارداد به چه صورت است. لذا نیاز است که درباره این موضوع کمی اطلاعات کسب کنید. در ادامه درباره چگونگی تنظیم یک قرارداد مشارکت در ساخت زمین مطالبی خواهیم داشت.

 

این مطلب را حتما بخوانید: آنچه درباره قرارداد مشارکت در ساخت زمین باید بدانید

 

آیا می‌توان قرارداد مشارکت در ساخت را خودمان تنظیم کنیم؟

برخی از افراد قرارداد مشارکت را چه برای یک شراکت ساده باشد چه برای مشارکت در ساخت زمین، خودشان یا نزد افرادی که دانش کافی در حوزه قرارداد شراکت ندارند، تنظیم می‌کنند. از آن‌جایی که مشارکت در ساخت هر نوع از زمینی، با هر نوع کاربری که ممکن است داشته باشد، طرفین قرارداد را درگیر می‌کند لازم است تعهداتی در قرارداد قید شود. بدین ترتیب سهم هر یک از طرفین به نسبت مشخصی تعیین گردد و ملاحظات قانونی و حقوقی شراکت رعایت شود.

بنابراین توصیه‌ای که به شما می‌شود این است که هرگز قرارداد مشارکت را خودتان در صورتی که اطلاعات کافی در این باره ندارید تنظیم نکنید و از راهنمایی و مشاوره افراد متخصص در این مسائل استفاده کنید. پیش از منعقد شدن قرارداد بین طرفین قرارداد این امکان وجود دارد که همه شرایط سنجیده شود و حقوق هر یک از طرفین قرارداد مشخص شود اما پس از انعقاد قرارداد در صورتی که خطایی باعث بروز مشکلی شود طرف مقابل قرارداد بعید است که راضی به تغییر و یا فسخ قرارداد گردد.

در صورتی که شما هم نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین دارید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با مشاوران ما در ارتباط باشید و یک نمونه قرارداد مشارکت در احداث باغ را به راحتی دریافت نمایید:

دانلود قرارداد مشارکت در ساخت زمین

 

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین

 

قرارداد مشارکت در ساخت زمین چطور باید تنظیم شود؟

زمینی که برای یک قرارداد مشارکت مورد توافق طرفین از جانب مالک قرار می‌گیرد؛ اصلی‌ترین بخش قرارداد مشارکت در ساخت زمین است. بنابراین یک طرف که مالک ملک است و طرف دیگر سازنده و سرمایه‌گذار در جهت ایجاد کاربری برای ملک، لازم است هر یک در قرارداد مشارکت در ساخت زمین به اندازه مشخصی که حق هریک از آن‌ها است از سهام بهره‌مند شوند. بنابراین کسب اطلاعات کافی درباره چگونگی تنظیم قرارداد و دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم قرارداد توسط کارشناسان مجرب باعث می‌شود که با بررسی تمامی جوانب، حقوق هریک از طرفین را به آن‌ها را یادآوری کند.

در قرارداد مشارکت در ساخت زمین، چه زمین در جهت احداث سازه مسکونی استفاده شود و چه زمین در کاربری متفاوتی جهت سودآوری استفاده شود؛ لازم است با توجه به آورده هریک از طرفین قرارداد مشارکت نسبت مشخصی در بهره‌برداری و تعیین سهم هریک از آن‌ها مشخص شود. در صورتی که در پی سهل‌انگاری مالک، وی متضرر شود و سازنده بتواند کلاهبرداری کرده و ضررهایی را به طرف مقابل خود وارد سازد، این مورد قابل پیگیری نیست! چرا که تنها چیزی که قابل استناد است همان قرارداد مشارکت طرفین خواهد بود.

 

در پایان به یاد داشته باشید

قرارداد مشارکت در ساخت زمین مزایا و معایبی دارد اما به دلیلی شرایطی که برای افراد ایجاد می‌کند مزایای آن می‌تواند بر معایب آن تاثیر مثبت گذاشته و آن‌ها را جبران نماید. به همین ترتیب در صورتی که قرارداد مشارکت شما مشکلاتی داشته باشد و یا بر اساس بی‌توجهی و سهل‌انگاری و یا عدم اطلاع کافی از جزئیات، ضررهایی را متحمل شوید و در ساخت ساختمان و یا هر کاربری که از زمین خود انتظار دارید مسائلی به ضرر شما پیش بیاید، نمی‌توانید سازنده را متهم به کلاهبرداری کنید. چرا که معیار سنجش هر اختلاف قرارداد تنظیم شده است و لازم است که این قرارداد بر اساس تمامی معیارها و مسائل تنظیم شود.

این که قرارداد اصولی باشد به علم کسی برمی‌گردد که از چند و چون ماجرا خبر دارد.  لذا تنظیم قرارداد را نزد کسی انجام دهید که بتواند در تمامی مسائل شما را راهنمایی کند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین از خدمات این مرکز بهره‌مند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است دیدگاه خودتان را در این باره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید جهت استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه