آیا با انواع قرارداد پیمانکاری آشنایی دارید؟

4 سال پیش
تنظیم قرارداد پیمانکاری

همان طور که می‌دانید تنظیم قرارداد در کسب‌وکارهای مختلف یا در شروع یک همکاری جدید بسیار پراهمیت است. نوشتن قرارداد به‌صورت اصولی و با قانون و مقررات باعث می‌شود که همکاری خود را با اطمینان و اعتماد بیشتر آغاز کنید. به همین دلیل است که تأکید می‌شود تنظیم قرارداد را تنها به افراد متخصص و ماهر در حوزه‌های حقوقی بسپارید. قراردادهای پیمانکاری از جمله قراردادهایی است که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه قصد داریم درباره تنظیم قرارداد پیمانکاری و انواع آن صحبت کنیم. در صورتی که نیاز به چنین اطلاعاتی دارید تا انتهای مقاله با ما باشید.

 

قرارداد پیمانکاری چیست؟

به طور کلی قرارداد پیمانکاری قراردادی است که بین کارفرما و پیمانکار بسته می‌شود و در آن به وظایف، مدت‌زمان پروژه و دیگر موارد پرداخته می‌شود.

برای تنظیم یک قرارداد ابتدا می‌بایست چارچوب وظایف و تمام امور مربوط به پروژه مشخص شود. با مشخص شدن تمام موارد رابطه کارفرما و پیمانکار هم مشخص می‌شود. در واقع در این قرارداد مشخص شده که کارفرما نسبت به پیمانکار چه توقعاتی دارد و هم چنین بالعکس پیمانکار چه توقعاتی از کارفرما دارد.

 

اهمیت تنظیم قرارداد پیمانکاری

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای مدتی در شرکت یا با سازمانی همکاری کرده باشید و به دلیل اعتمادی که به آن شخص داشته‌اید اصرار زیاد بر تنظیم قرارداد پیمانکاری نکرده‌اید، اما پس از مدتی با بروز مشکلات متعددی روبرو شده‌اید. قطعاً با نداشتن قرارداد هیچ حق و حقوقی به شما تعلق نگرفته است.

اگر به دادگاه‌های مختلف مذاجعه کنید، متوجه خواهید شد ، علت بیشتر مشکلات و دعاوی ،نداشتن قرارداد حقوقی و قانونی است. برخی از مدیران و مسئولان گمان می‌کنند با نوشتن یک قرارداد سنتی تمام امور مربوط را انجام داده‌اند. در صورتی که نوشتن یک قرارداد سنتی و بدون اصول هیچ فرقی با ننوشتن آن نخواهد داشت. به احتمال زیاد متوجه اهمیت قرارداد و مزایای آن شده‌اید، از همین رو می‌بایست تنظیم قرارداد پیمانکاری خود را تنها به افراد متخصص و حقوقی بسپارید.

 

تنظیم قرارداد پیمانکاری

 

فرقی ندارد شما در جایگاه کارفرما باشید یا پیمانکار . داشتن قرارداد پیمانکاری به صورت کتبی و قانونی در ابتدای همکاری ضروری است. تنظیم یک قرارداد اصولی باعث می‌شود تا طرفین با اطمینان و اعتماد بیشتری وظایفشان را انجام دهند.

اگر فردی را نمی‌شناسید که در زمینه حقوقی اطلاعات کافی داشته باشد، پیشنهاد ما به شما این است که از تیم حقوقی لامینگو کمک بگیرید. تیم حقوقی لامینگو با متخصصان که در این زمینه دارد اقدام به تنظیم قرارداد پیمانکاری کرده است. از همین رو شما می‌توانید برای دریافت هر نوع قرارداد به سایت مراجعه کنید و قرارداد دلخواه خود را دریافت کنید. فراموش نکنید در صورت داشتن سؤال و هرگونه ابهام مشاوران این مجموعه در خدمت شما قرار دارند.

 

تنظیم قرارداد پیمانکاری

 

انواع قرارداد پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری در دیدگاه‌های مختلف، متنوع هستند. به طور مثال قرارداد پیمانکاری بر اساس روش‌های اجرای پروژه‌های پیمانکاری با قراردادهای پیمانکاری بر اساس پرداخت متفاوت هستند. به همین دلیل لازم است که با انواع آن‌ها آشنا باشید به خصوص اگر در حیطه‌ای فعالیت دارید که به تنظیم قرارداد پیمانکاری احتیاج دارید.

انواع قراردادهای پیمانکاری بر اساس روش‌های اجرای پروژه:

روش تک عاملی

نام دیگر روش تک عاملی، امانی است که شاید در فضاهای مختلف با نام‌های دیگری شنیده باشید. در این روش بیشترین وظایف به عهده کارفرما است. به همین دلیل بیشتر امور در زمینه‌های مدیریت، اجرا و طراحی به عهده کارفرما است. از طرفی ارکان اجرایی پیمانکار حذف می‌شود که همین موارد باعث شده تا بیشتر مدیران باتجربه از این روش استفاده نکنند.

روش دو عاملی

در روش دوعاملی کارفرما امور مربوط به طراحی و ساخت را به شخص دیگری واگذار می‌کند که در واقع بر کارهای پیمانکار افزوده می‌شود. در این نوع قرارداد نقش کارفرما بیشتر مدیریت و اجرا است.

روش سه عاملی

در این قرارداد امور مربوط به طراحی و نظارت کار به مشاور و عملیات ساخت به پیمانکار واگذار می‌شود. این روش در ایران به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.

در ضمن در این روش مسئولیت هماهنگی و ایجاد هرگونه مشکل و ناهماهنگی به عهده کارفرما است.

روش چهار عاملی

در واقع این روش بهبود یافته روش قبلی یعنی روش سه عاملی است. به‌گونه‌ای که کارفرما ریسک هماهنگی بین طراحی و اجرا را به شخص دیگری واگذار می‌کند. در نهایت مسئولیت‌ها بین چهار شخص کارفرما، پیمانکار و مدیر طرح تقسیم خواهد شد.

روش طراحی و ساخت

در این روش انجام امور به گونه‌ای است که بیشتر توسط کارفرما صورت می‌گیرد و مواردی مانند تجهیزات، عملیات ساخت و نصب، تأمین کالا، مصالح پروژه، راه اندازی و سایر خدمات جانبی به عهده پیمانکار است. این روش مزیتی که دارد آن است که در زمان و خسارت پذیری بسیار صرفه جویی می‌شود.

 

تنظیم قرارداد پیمانکاری

 

روش epc

در این روش کارفرما خواسته‌های خود را به طرف دوم قرارداد واگذار می‌کند. در این روش کارفرما پروژه را به پیمانکار سپرده و در زمانی که آماده بهره برداری است آن را دریافت می‌کند. این روش ویژگی منفی که دارد آن است که مسئولیت هر اشتباه بر دوش پیمانکار است.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

قراردادهای پیمانکاری دارای مدل‌ها و روش‌های مختلف هستند که هر کدام دارای ویژگی مثبت و منفی است. به همین خاطر است که تأکید می‌شود در ابتدای شروع همکاری درباره تمامی این روش‌ها اطلاع داشته تا در راهی اشتباه قدم نگذارید. با تنظیم قرارداد پیمانکاری و امضای آن در واقع کار به اتمام رسیده، پس می‌بایست قبل از رسیدن به این مرحله آگاهی خود را افزایش بدهید. در این شرایط بهتر است از متخصصان حقوقی کمک بگیرید که مطمئن هستید در این زمینه اطلاعات کافی دارند. از طرفی برای افزایش اطلاعات خود به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید، بی شک با اطلاعات به روز و جالبی روبرو خواهید شد.

فراموش نکنید که برای دریافت و تنظیم قرارداد پیمانکاری تیم لامینگو آماده همکاری با شماست و نمونه قرارداد دلخواه شما را تنظیم می‌کنند. اگر احساس کردید در این زمینه دارای ابهام و پرسش‌های زیادی هستید با مشاوران لامینگو در تماس باشید؛ لذا این افراد آماده خدمات‌دهی به شما هستند. در نهایت فراموش نکنید نظرات و انتقادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم از خواندن مطالب فوق لذت برده و اطلاعات مفیدی را دریافت کرده باشید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

یک دیدگاه