آیا با تکالیف دارندگان کد اقتصادی آشنایی دارید؟
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی برای جلوگیری از ایجاد مشکلات مالیاتی، صدور فاکتور رسمی، اخذ گرید، رتبهبندی، اخذ کارت بازرگانی، شرکت در مزایدهها و مناقصات، ارائه اظهارنامه مالیاتی، دریافت معافیت مالیاتی و … به کدی 12رقمی بهنام کد اقتصادی نیاز دارند. افراد پس از ثبت شرکت و مؤسسه، باید نسبت به دریافت این کد طی دو ماه اقدامات لازم را انجام دهند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند. البته لازم به ذکر است که افراد پس از دریافت این کد وظایفی دارند که باید بهخوبی آنها را انجام دهند که در ادامه با این تکالیف و وظایف بیشتر آشنا میشوید.
شما میتوانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاورههای لازم در این زمینه از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. در این مقاله، به بررسی تکالیف دارندگان کد اقتصادی میپردازیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
مشاوره حقوقی کد اقتصادی در لامینگو
لامینگو پلتفرم جامع هوشمند ارائه خدمات حقوقی است که با استفاده از دانش و تخصص مشاوران حقوقی و کارشناسان خود به شما در تمام زمینههای حقوقی مشاوره میدهد. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از این مرکز، میتوانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی
کد اقتصادی
هر فرد حقیقی و یا حقوقی که در هر زمینهای اعم از تولید، خدمات، مونتاژ و … مشغول به فعالیت است، پس از ثبت شرکت و طی مدت 60 روز پس از تأسیس، باید نسبت به دریافت کد 12رقمی اقتصادی اقدام نماید و باید توجه داشته باشید که افراد دارنده کد، ملزم به انجام وظایفی میباشند و عدم رعایت آنها باعث بروز مشکلاتی میشود. برای دریافت کد اقتصادی، باید در سایت سازمان امور مالیاتی پیشثبتنام کرده و مدارک را بهصورت اینترنتی آپلود کنید و پس از بررسی توسط کارشناسان و ثبت نهایی، نام کاربری و رمز عبور بهصورت پیامک در اختیار شما قرار گرفته و شما میتوانید با استفاده از آن، از امکانات سازمان استفاده نمایید.
تکالیف دارندگان کد اقتصادی
اشخاص حقیقی و حقوقی پس از دریافت کد اقتصادی باید وظایفی را انجام دهند که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود:
- بر اساس دستورالعملهای موجود، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی انتفاعی و غیرانتفاعی که در بانکها، وزارتخانهها، مؤسسات وابسته به شهرداری و دولت مشغول به فعالیت هستند، موظفند در تمامی اوراق، فرمهای مورد استفاده در معاملات، قراردادها، اعطای تسهیلات بانکی و … از کد اقتصادی استفاده کرده و آن را درج نمایند.
- زمانی که کالا یا خدماتی در اختیار مصرفکننده نهایی قرار میگیرد، درج کد اقتصادی بر روی صورتحساب الزامی نیست. شما میتوانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاورههای لازم در این زمینه از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید.
- مطابق ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مذکور که موظف به ثبتنام در نظام مالیاتی هستند، باید برای عرضه، فروش و خدمات کالا بر روی تمامی صورتحسابهای صادرشده کد اقتصادی خود و خریدار را درج نمایند و فهرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.
- لازم به ذکر است که اگر فرد فروشنده کد اقتصادی خریدار را بهوسیله صندوقهای فروش و سیستمهای نرمافزاری در صورتحساب درج نماید، بهمنزله چاپ کد اقتصادی تلقی میشود.
- تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد خرید کالا یا خدماتی را دارند، باید کد اقتصادی خود را در اختیار فروشنده بهمنظور درج بر روی صورتحساب قرار دهند.
سایر تکالیف به شرح ذیل میباشد
- اگر خریدار کد اقتصادی خود را در اختیار فروشنده قرار ندهد، فروشنده باید بر اساس فرم فهرست امتناع ظرف مدت یک ماه پس از انجام معامله، مشخصات خریدار و موضوع معامله را به اداره مالیاتی گزارش دهد تا از پرداخت جریمه معاف شود. در غیر این صورت، خریدار و فروشنده باید جریمه بپردازند و جوابگو باشند. مطالب فوق درباره فروشنده نیز صدق میکند و میتوانید در صورت عدم ارائه کد اقتصادی از جانب فروشنده، گزارشی در راستای آن به اداره مالیاتی ارائه دهید.
- فروشنده باید کد اقتصادی را در اسناد، قراردادها و مدارک در هنگام فروش و خدمات کالا بر روی صورتحسابها درج کند؛ زیرا در صورت عدم درج کد اقتصادی توسط فروشنده، فرد به جرم و پرداخت جریمه از سوی اداره مالیاتی محکوم میشود.
- لازم به ذکر است که فروشنده و خریدار میتوانند تا زمان صدور و دریافت کد اقتصادی منحصربهفرد خود از شناسه ملی شرکت استفاده نماید.
این مطلب را بخوانید: همه چیز درمورد کد اقتصادی!
وظایف شخص ثالث
شما میتوانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاورههای لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. دراینبین، اشخاص ثالث نیز در برابر کد اقتصادی وظایفی دارند که در ادامه به بررسی این وظایف میپردازیم.
- بانکها موظفاند تا کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی را در هر معامله بانکی ارزی و ریالی و قراردادها تسهیلات درج نمایند.
- گمرک ایران موظف است تا در اظهارنامههای گمرکی، کد اقتصادی حقالعملکاران، صادرکنندگان و واردکنندگان را درج نماید.
- وزارت بازرگانی موظف است تا کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی را در فرمهای مربوط به ثبت سفارش درج نماید.
- مدیران کل امور مالی موظفاند تا یک ماه پس از اتمام هر فصلی، فهرست قراردادهای خدماتی و پیمانکاری و فهرستی از معاملات را طبق فرمهای نمونه از طریق پورتال سازمان بهصورت الکترونیکی به اداره مالیاتی مربوطه ارائه نمایند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
سخن آخر
در آخر باید گفت که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید در جهت دریافت کد اقتصادی سریعاً اقدامات لازم را انجام دهند تا از بروز مشکلات در کسبوکارشان جلوگیری شود و کارهایشان با سرعت بیشتری انجام شود. کد اقتصادی دارای اهمیت بسیار بالایی بوده و از مهمترین دلایل اهمیت آن، میتوان به بالا بردن اعتبار کسبوکار شما اشاره کرد.
زمانی که هر شخص حقوقی و حقیقی کد اقتصادی را دریافت میکند، باید نسبت به حفظ آن دقت لازم را داشته باشد؛ زیرا هرگونه سوءاستفاده از آن باعث بروز مشکلات زیادی برای فرد دارنده میشود. پس از دریافت کد اقتصادی، وظایفی بر عهده شما قرار میگیرد که باید بهخوبی آنها را انجام دهید.
درج کد اقتصادی فروشنده و خریدار بر روی صورتحسابهای خرید، خدمات و فروش کالا یکی از وظایف افراد دارای کد بوده و درواقع، یکی از مهمترین وظایف محسوب میشود که در مطالب فوق تمامی وظایف اشخاص حقیقی، حقوقی و ثالث دارای کد اقتصادی را بیان کردهایم.
شما میتوانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاورههای لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. همچنین میتوانید با مراجعه به مجله حقوقی لامینگو اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.
دیدگاه شما