آیا با انواع کارت بازرگانی آشنایی دارید؟
صادرات و واردات کالا نقش بسیار مهمی در اقتصاد هر کشوری دارد که برای انجام آن قوانین و مقرراتی وضع شده و فرد باید با رعایت آنها و داشتن مجوز لازم، اقدام کند. مجوزی که برای قعالیت در حوزه صادرات و واردات کالا در کشور وجود دارد به عنوان کارت بازرگانی شناخته شده است. این کارت بر اساس قوانین و مقررات گمرکی کشور تهیه شده و تمامی افراد اعم از اشخاص حقوقی(شرکت) و حقیقی(شخص) با داشتن مجوز بازرگانی اجازه کار در سطح گمرکی را دارند. برای داشتن این مجوز لازم است تا اقداماتی را انجام دهید و با گرفتنهای تاییدیههای لازم، این مجوز توسط بخشهای صنایع، معادن و بازرگانی کشور برای فرد واجد شرایط صادر میشود. دریافت مشاوره کارت بازرگانی در این زمینه به شما کمک میکند.
برای دریافت کارت بازرگانی بهتر است از مشاوره کارت بازرگانی استفاده کرده تا بدون مشکل و در کمترین زمان ممکن کارت موردنظر را دریافت نمایید. برای این کار میتوانید از مشاوران و کارشناسان حقوقی لامینگو کمک بگیرید. لامینگو پلتفرم هوشمند ارائه خدمات حقوقی است. برای دریافت مشاوره بر روی لینک زیر کلیک کنید.
شرایط صدور کارت
نکته قابل توجه اینجاست که کارت بازرگانی ایرانی برای بازرگانان خارجی نیز صادر شده اما در صورتی که کشور مقابل اجازه بازرگانی به افراد ایرانی را داده باشد و رابطه متقابلی بین دو کشور در زمینه بازرگانی وجود داشته باشد. برای صدور کارت باید فرد واجد شرایط باشد که در ادامه به بررسی شرایط میپردازیم.
- ارائه مدرک تحصیلی دانشگاهی
- ارائه کارت پایان خدمت
- تایید توسط دو نفر که دارای کارت بازرگانی میباشند.
- سابقه سه ساله فعالیت در حوزههای تولیدی و تجاری
- افراد حقیقی تابعیت ایرانی داشته باشند.
- ارائه مجوز تولیدی صادره از کارخانه تولیدی
- داشتن حساب بانکی
- داشتن محل کار قانونی با توجه به نوع فعالیت
- عدم سو سابقه ورشکستگی
- ارائه اظهارنامه ثبت شده
- عدم محکومیت کیفری
برای آشنایی بیشتر با این موارد میتوانید از مشاوره کارت بازرگانی استفاده نمایید. شخص حقیقی و حقوقی امکان اخذ کارت حقیقی و حقوقی را به طور همزمان دارد اما نمیتواند دو کارت حقیقی به طور همزمان و یا دو کارت حقوقی به طور همزمان داشته باشد. لازم به ذکر است این کارت بر اساس نوع فعالیت فرد دارای انواعی است که در ادامه با انواع آن بیشتر آشنا میشویم.
انواع کارت بازرگانی
تجاری
این مجوز به افراد حقیقی و حقوقی که در زمینه تجاری فعالیت دارند، تعلق میگیرد و دارندگان این مجوز میتوانند در بخشهای ثبت سفارش و تمام کارها مربوط به ترخیص کالا در گمرک اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین دارندگان میتوانند در صادرات کالاهای تولیدی مجاز کشور فعالیت کنند.
موردی
این نوع مجوز تنها برای زمانی کاربرد دارد که فرد حقوقی یا حقیقی تنها یک بار قصد ترخیص کالای خود را از گمرک داشته باشد و دیگر در این زمینه فعالیتی نداشته باشد. این مجوزها تنها برای استفاده در همان زمان مشخص شده اعتبار دارد. با دریافت مشاوره کارت بازرگانی به طور کامل با انواع کارت بازرگانی آشنا میشوید.
خدماتی
این مجوز همان طور که از نامش پیداست برای زمینه خدماتی و سرمایهگذاری در آن بخش کاربرد دارد که فرد دارنده اجازه ارائه خدمات در گمرک را دارد.
تولیدی و صنعتی
این مجوز به افراد حقوقی و حقیقی که در زمینه تولیدی و صنعتی فعالیت دارند، تعلق میگیرد که فرد دارنده امکان تهیه تجهیزات و مواد اولیه تولیدی خود را دارد و نمیتواند وسیلهایی خارج از وسایل مورد نیاز تولیدی خود تهیه کند.
مزیت داشتن کارت بازرگانی
در صورت داشتن کارت بازرگانی امکان شرکت در نمایشگاههای بازرگانی بین المللی و ملی را دارید و میتوانید با شرکت در این نمایشگاهها، اطلاعات و دانش خود را در زمینه تجارت افزایش دهید و رقبای خود را بهتر بشناسید. همچنین قادر به تهیه مواد اولیه مورد نیاز در زمینه فعالیت خود و ترخیص کالاهایتان از گمرک هستید و ترخیص به موقع باعث میشود تا کالاها به موقع به دست مشتریان داخلی و خارجی شما برسد و این امر باعث پیشرفت شما در زمینه فعالیتتان میشود.
بر اساس مشاوره کارت بازرگانی، مدت اعتبار کارتهای بازرگانی یک سال میباشد و بر اساس رتبهبندیهای انجام شده توسط بخش بازرگانی میتوان به مدتهای دو، سه یا پنج سال تمدید کرد که برای تمدید این مجوز به همراه داشتن مدارکی همچون دو قطعه عکس، اصل کارت بازرگانی، فرم دال، مدارک لازم با توجه به نوع فعالیت، مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی و … لازم و ضروری است.
کارت بازرگانی دارای کاربردهای فراوانی میباشد که برخی از این کاربردها شامل عضویت در اتاق بازرگانی، امکان برقراری ارتباط با تجار خارجی، صادر کردن گواهی مبدا و ویزای تجاری، مبادله کردن اطلاعات تجاری در سطح جهانی، واردات از مناطق آزاد و صادرات کالاهای مجاز و … میباشند.
ابطال کارت بازرگانی
گاهی اوقات مجوز بازرگانی فرد دارنده بنا به دلایلی باطل شده و فرد دیگر قادر به انجام فعالیتهایی در زمینه گمرکی نمیباشد. ابطال به دو صورت اختیاری و اجباری صورت میگیرد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. برای آشنایی با نکات بیشتر در این زمینه از مشاوره کارت بازرگانی استفاده نمایید.
ابطال اجباری
زمانی مجوز فرد به صورت اجباری باطل میشود که بعد از صادر شدن کارت بازرگانی فرد، متخصصان این امر متوجه شوند که فرد یک یا چند شرط از شرایط اخذ کارت را نداشته و یا دیگر دارای آن شرایط نیست، در باطل کردن مجوز فرد به صورت اجباری اقدامات لازم را انجام میدهند.
ابطال اختیاری
گاهی اوقات فرد دیگر قادر به انجام فعالیتهای بازرگانی نیست و قصد انصراف از این حوزه را دارد که با ارائه مدارکهای لازم اقدام میکند.
برای ابطال کارت چه به صورت اجباری و چه به صورت اختیاری مدارکی لازم است که این مدارک برای افراد حقوقی و حقیقی متفاوت است.
برای افراد حقوقی مدارکی همچون اصل کارت بازرگانی، تقاضای شخص در یک نسخه، اظهارنامه ابطالی ثبت نام، گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی و حساب دارایی مالیاتی در آخرین سال به منظور ابطال و … لازم و ضروری میباشد.
برای افراد حقیقی مدارکی همچون اظهارنامه ابطالی ثبت نام، تحویل اصل کارت بازرگانی، تقاضای شخص در یک نسخه، گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی و حساب دارایی مالیاتی در آخرین سال به منظور ابطال لازم و ضروری میباشد.
جمعبندی مشاوره کارت بازرگانی
در آخر باید گفت که کارت یا مجوز بازرگانی برای افرادی که در زمینه صادرات و واردت کالا در کشور فعالیت دارند امری بسیار ضروری میباشد. فرد با داشتن این مجوز قادر به ترخیص و ثبت سفارش کالا، صادرات و واردات کالاهای مجاز و … است. کارتهای بازرگانی با توجه به نوع فعالیت افراد در زمینه گمرک دارای انواعی میباشد که در این مقاله به بررسی آنها پرداختیم. لازم به ذکر است که پس از صدور مجوز باید تمامی شرطهای اخذ کارت را رعایت کنید و در صورت عدم رعایت مجوز برای شما از سوی متخصصان بازرگانی باطل میشود. دریافت مشاوره کارت بازرگانی در این زمینه به شما کمک میکند.
موسسات حقوقی مختلفی در این زمینه فعالیت میکنند. لامینگو یکی از مراکز معتبر در زمینه ارائه خدمات مشاورهای است که با کمک کارشناسان و مشاوران خود به شما در زمینه دریافت کارت بازرگانی کمک میکند. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما