همه نکات مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی
یکی از رایجترین قراردادهای موجود در میان کاربران در جامعه امروز قراردادهای مشارکت مدنی هستند که از آن میتوان برای جهتدهی به سرمایهها و ایجاد ارزش افزوده برای آنها استفاده نمود. در قراردادهای مشارکت مدنی سرمایههای راکد و پساندازهای کاربران با همافزایی با یکدیگر امکان ایجاد کسبوکارهای مختلف را فراهم آورده و از این طریق زمینهساز کسب سود برای صاحبان سرمایه نیز میشود. تنظیم قرارداد مشارکت مدنی مسائل و موارد مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم به بررسیها بپردازیم. این قراردادها انواع مختلفی داشته و هر کدام از انواع قراردادهای مشارکت مدنی نیز بسته به توافق طرفین با بندهای اختصاصی مختلفی تهیه و تنظیم میشود. در ادامه با بررسی هرکدام از موارد مربوط به مفاد قراردادهای مشارکت مدنی کاربران میتوانند با اطلاعات بیشتر و کاملتر برای تنظیم این قراردادها اقدام نمایند.
این مطلب را بخوانید: سیر تا پیاز تنظیم قرارداد مشارکت و انواع آن
قرارداد مشارکت مدنی و هدف از آن
مشارکت مدنی در قانون تعریف کاملاً مشخص و واضحی دارد. طبق قانون این مشارکت مدنی به مشارکتی اصلاح میشود که در آن افراد و طرفین با روی هم گذاشتن داراییهای نقدی و غیر نقدی خود با یکدیگر شرکت کرده و در انتها هر کس بسته به نسبت سرمایههای خود اقدام به برداشت سود میباید نماید. تنظیم قرارداد مشارکت مدنی در موارد و مسائل مختلفی مانند بازرگانی، تجارت، ساختوساز، سرمایهگذاری، تولید و … امکانپذیر است و کاربران در شرایط مختلف میتوانند از این قرارداد برای شراکت استفاده نمایند.
هدف از قراردادهای مشارکت مدنی در هم آمیختن تجربه و تخصص و سرمایههای افراد جامعه با یکدیگر برای رونق اقتصادی است. تعریف انواع قراردادهای مشارکت مدنی نیز به همین دلیل صورت گرفته تا کاربران در شرایط مختلف میتوانند از این قرارداد برای کسبوکارهای مختلف استفاده نمایند.
استفاده از خدمات مشاوره تخصصی برای تنظیم قرارداد مشارکت مدنی
تنظیم قرارداد شراکت مدنی مانند سایر انواع قراردادهای شرکت نیاز به خدمات مشاوره تخصصی دارد. به دلیل استفاده از مفاهیم حقوقی پیچیده در چنین قراردادهای کارگردان شخصی معمولاً اطلاع کافی از این موارد نداشته و برای درک آنها نیاز به استفاده از خدمات مشاوره تخصصی خواهند داشت. وکیل پایه یک دادگستری با تجربه فراوان در زمینه تنظیم چنین قراردادهایی بند به بند قرارداد را برای شما تفسیر خواهد کرد.
مشاورین ما در موسسه حقوقی لامینگو با سالها تجربه تخصصی در زمینه تنظیم انواع قراردادهای مشارکت این امکان را برای شما فراهم آوردهایم تا به راحتی بتوانید با خیال راحت این قراردادها را تنظیم نموده و از مزایای آنها بهرهمند شوید. برای استفاده از خدمات مشاوره تنظیم انواع قرارداد مشارکت مدنی تنها کافی است با ما تماس بگیرید.
قانون مربوط به قراردادهای مشارکت مدنی
قانون مدنی در بندهای 571 تا 606 درباره شرایط و موارد مربوط به مشارکتهای مدنی است و قرارداد مشارکت مدنی بر همین اساس تهیه و تنظیم میشود. در این بندهای قانون مدنی کاربران با تعاریف مختلف مربوط به چنین مشارکتهایی آشنا شده و میتوانند موارد حقوقی مربوط به آنها را بدانند. از تعریف شرکت و شراکت گرفته تا انواع شرکتهای تجاری و مدنی همگی در قانون بهصورت دقیق بیان شده تا کاربران بتوانند از آنها استفاده نمایند.
انواع قرارداد مشارکت مدنی
یکی از موارد مهمی که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت مدنی باید به آن دقت داشته باشید، انواع قراردادهای مشارکت مدنی رایجی است که از آنها میتوان برای شراکت استفاده کرد. قراردادهای مشارکت مدنی را میتوان به دستههای زیر تقسیم کرد:
- مشارکت در ساخت
- مشارکت مدنی در بانکها
- مشارکت مدنی حقوقی
- مشارکت مدنی خصوصی
هرکدام انواع قراردادهای مشارکت مدنی مسائل و موارد مربوط به خود را دارند. درصد بالایی از مفاد این قراردادها مشابه هم هستند اما در برخی از موارد و بندها نیز تفاوتهایی در آنها دیده میشود. در ادامه سعی داریم تا تمام نکات و موارد عمومی مربوط به این قراردادها را با هم مرور کنیم.
قرارداد مشارکت مدنی خصوصی
در بسیاری از انواع قراردادهای مشارکت مدنی کاربران به جای اینکه که سرمایههای نقدی خود را دخیل کنند، اقدام به اشتراکگذاری سرمایههای غیر نقدی خود با یکدیگر برای پیشبرد اهداف خود مینمایند. در قرارداد مشارکت مدنی خصوصی یکی از طرفین قرارداد اقدام به اشتراکگذاری سرمایههای نقدی خود برای پیشبرد اهداف در زمینه تخصصهای طرف مقابل مینماید. در واقع در قرارداد مشارکت مدنی که یک طرف قرارداد سرمایهگذار و یک طرف دیگر آن سرمایه پذیر باشد بهعنوان قرارداد مشارکت مدنی خصوصی شناخته میشود. تهیه و تنظیم قرارداد مشارکت مدنی خصوصی مانند سایر انواع قراردادهای مشارکت جنبههای خاص خود را دارد.
بندهای عمومی مهم در تنظیم قرارداد مشارکت مدنی
برای اینکه درک بهتر و روشنتری از قرارداد مشارکت مدنی داشته باشید در این بخش بندهای عمومی این قراردادها را بهصورت تیتروار با هم مرور میکنیم. با مشاهده این موارد احتمالاً متوجه مفاد هر کدام از بندهای مربوط به آنها خواهید شد. البته باید خاطرنشان کنیم که هرچند ممکن است این عناوین خیلی ساده و ابتدایی به نظر برسند اما درجه دقیق آنها در انواع قراردادهای مشارکت مدنی در هنگام تنظیم قراردادها لازم و ضروری خواهد بود.
- موضوع قرارداد
- مشخصات طرفین قرارداد
- تاریخ شروع و خاتمه قرارداد
- میزان سرمایههای مشارکت شده
- سهم هر یک از طرفین در قرارداد
- نحوه پرداخت هزینهها و سهم طرفین
- نحوه برداشت و واریز
- هزینههای مربوط به قرارداد و مسئولیت آنها
- موارد فسخ قرارداد برای هر کدام از طرفین
- بیمه و مالیات مربوط به این قراردادها
- موارد فورس ماژور
- انتخاب مرجع ذیصلاح برای طرح دعاوی و حل اختلاف
- تعهدات هر کدام از طرفین
- اسناد و مدارک مربوط به قرارداد
- پیوستها
- ضمانت حسن انجام کار
خواندن این مطلب برای شما مفید است: مهمترین نکات حقوقی در تنظیم قرارداد مشارکت که هر کسی باید بداند
مطالعه نمونه قرارداد مشارکت مدنی
یکی از نکات بسیار مهمی که کاربران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت مدنی از آن استفاده نمایند، مطالعه نمونه قرارداد مشارکت مدنی است. در این نمونه قراردادها تمام مفاد قرارداد بهصورت کامل درج شده و کاربران با مطالعه آن میتوانند محتویات این قراردادها را درک کنند. البته باید متذکر شویم که با توجه به توافقی که میان طرفین قرارداد وجود دارد بندهای مختلف ممکن است به این قراردادهای اضافه شود که با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تخصصی میتوانید دست به این امر بزنید.
در انتها به خاطر داشته باشید
قرارداد مشارکت مدنی در انواع مختلف برای راحتتر کردن زندگی افراد جامعه امروز در قانون این تعریف شده است. استفاده از این قراردادها برای رسیدن به اهداف مالی و اقتصادی یکی از واجبات زندگی امروز بشر شده است. با بررسی موارد مهم مربوط به این قراردادها احتمالاً شما با حساسیتهای مربوط به آنها تا حدی آشنا شدهاید. در انتها به خاطر داشته باشید که تهیه و تنظیم قرارداد مشارکت مدنی نیاز به تجربه و تخصص دارد. حتی بسیاری از وکلای پایه یک دادگستری هم تجربه لازم برای تنظیم چنین قراردادهایی را ندارند. ازاینرو دقت به موارد حقوقی مهم در هنگام تنظیم قراردادها و استفاده از خدمات مشاوره تخصصی با کمک وکیل پایه یک دادگستری باتجربه تنها راهی است که شما میتوانید با آنها خیال خود از بابت آینده قراردادهای خود راحت کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنظیم چنین قراردادهایی هستند میتوانند سایر مقالات ما را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو نمایند. در انتهای همین مقاله نیز در بخش نظرات امکان درج سؤالات و ابهامات برای کاربران فراهم آمده است تا از این طریق بتوانند ابهامات خود را با مشاورین ما در میان گذاشته و پاسخهای آنها را نیز جویا شوند.
دیدگاه شما