همه نکات لازم درباره شکایت از مزاحمان در اینستاگرام

مشاوره حقوقی مزاحمت

زمانیکه بحث شبکه‌های اجتماعی باز می‌شود بسیاری از مردم به طور ناخودآگاه به اینستاگرام فکر می‌کنند. اینستاگرام یک اپلیکیشن جهت انتشار عکس و متون کوتاه بوده‌ که برخی از آن برای کسب درآمد نیز استفاده می‌کنند. با وجود مزایای این اپلیکیشن متاسفانه برخی افراد سودجو با ایجاد مزاحمت، موجب ایجاد تنش و سلب آسایش دیگران شده که آن‌هارا نیازمند دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت می‌کنند. در ادامه این مطلب به همه نکات لازم درباره شکایت از مزاحمان در اینستاگرام پرداخته می‌شود.

 

مزاحمت چیست؟

به هر اقدامی که توسط افرادی به دلایل و با مقاصد سودجویانه و آزار و اذیت منجر به سلب آسایش دیگران شده مزاحمت ‌می‌گویند.

 

شیوه‌های ایجاد مزاحمت در اینستاگرام

الف) ارسال پیام خصوصی (دایرکت)

ب)قراردادن نظرات و کامنت

 

این مطلب را بخوانید: مهم‌ترین نکات درباره جرم مزاحمت در فضای مجازی

 

مهم‌ترین نکات هنگام وقوع مزاحمت

1-این نکته را پیش از قبول کردن و باز نمودن پیام خصوصی افراد ناشناس در دایرکت خود در نظر داشته باشید که خود شما امکان جلوگیری از وقوع جرم و ایجاد تنش و نا آرامی را دارید و در انتخاب پیام‌های خصوصی افراد دقت کنید.

2-لازم به ذکر است که در صورت روشن بودن مکان‌یاب گوشی همراه، فرد مزاحم امکان آگاهی از موقعیت فعلی شما را دارد.

3-در صورت تهدید شدن به قتل، مورد صدمه و آسیب فرد مزاحم قرار گرفتن و آزار جسمی و روحی خانوادگی خود را تسلیم خواسته‌ها و اخاذی‌گری‌های مزاحمین نکنید.

4-به محض رویت مزاحمین می‌توانید با مطرح کردن شکایتی در دادسرا جرائم رایانه‌ای  از طریق پلیس فتا پرونده خود را پیگیری کنید.

توجه داشته باشید در صورتیکه فرد مزاحم با استفاده از اکانت‌های جعلی و یا فیک، شما را مورد مزاحمت قرار داده باشد با این حال نیز پلیس فتا امکان ردیابی وی را داشته و مطابق قوانین موجود در خصوص جرائم به شکل سایبری فرد مزاحم مورد مجازات به شیوه کیفری قرار خواهد گرفت.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

 

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت

 

مراحل شکایت

در اولین گام برای شکایت از مزاحم اینستاگرامی خود باید به دفتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه کرده و در سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضاییه ثبت نام کنید.

در مرحله بعد از ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضاییه، باید متن شکایت خود را درج نمایید.

نکته: اگر از هویت فردی که مزاحمت ایجاد کرده آگاه بودید برای پیگیری بهتر پرونده می‌توانید نام شخص را جهت احضار شدن در دادگاه در شکایت خود درج کنید.

اگر فرد متهم ناشناس بود، از آیدی و یا نام کاربری اکانت اینستاگرامی وی شکایت کرده و از پلیس فتا برای شناسایی متهم تقاضا نمایید.

 

مشاوره حقوقی مزاحمت

 

در آخر پرونده به پلیس فتا ارجاع خواهد شد و یک حدودا یک هفته بعد از مطرح کردن شکایت خود، پیامکی مبنی بر ارجاع پرونده شما به کدامین شعبه دادسرا و یا ارجاع شدن به کدام بخش از پلیس فتا دریافت خواهید کرد.

می‌توانید با رجوع به شعبه ابلاغ شده دادسرا و یا پلیس فتا پرونده را پیگیری کنید.

پلیس فتا بعد از شناسایی مزاحم نتیجه را به مرجع قضایی ابلاغ می‌کند.

در انتها مرجع قضایی فرد مزاحم را مجرم تلقی کرده و او را احضار می‌کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی همه نکات لازم درباره شکایت از مزاحمان در اینستاگرام بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی مزاحمت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

4
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

4 دیدگاه

  • 3 سال پیش

    من به دوست پسر سابقم پیام دادم و خودمو جای یکی دیگه جا زدم تا باهاش فقط حرف بزنم و حرفام چیزی بدی نداشت ولی بعد یه روز فهمید منم و شروع کرد به تهدید کردن که میاد با مامور جلو در خونمون و شکایت میکنه قبلشم کلی بهم فوش مادر خواهری داد و کلی بی اخترامی کرد. میتونه از من که فقط یه پیام ساده دادم شکایت کنه؟

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      سلام دوست عزیز
      ماده 608 قانون مجازات اسلامی، برخی مصادیق توهین را نام برده است. مطابق ماده مزبور، ”توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود». لذا برای تحقق جرم توهین لازم است که فحاشی صورت گرفته و یا الفاظ رکیک استعمال گردیده باشد. همچنین برای تحقق جرم توهین، نیازی نیست تا طرف مقابل ناراحت شود و صرف گفتار یا رفتار توهین‌آمیز، منجر به ارتکاب این جرم خواهد بود. در صورت وجود جمیع شرایط به منظور شکایت بابت جرم توهین، در صورتی که طرف مقابل از شما شکایت کند و بتواند با ارائه ادله و مدارکی جرم شما را اثبات نماید، بسته به رأی قاضی و تجمیع عموم شرایط، امکان محکومیت برای شما وجود دارد.

  • سمانه
    3 سال پیش

    سلام، من کامنتی گذاشتم درباره ی یک تصویری از یه سلبیریتی که باب میل من نیست چهرش بعد دو نفر زیر کامنت من شروع کردن به ایجاد فضای بد و توهین آمیز و نهایتا شروع فحاشی به من و اعضای خانوادم که در نهایت باعث عصبانیت من شد ومنم جواب دادم، تمام اسکرینهاشم دارم الان میخوام ببینن اونها مقصر هستن که شروع کردن وباعث به وجود اومدن این تنش شدن یا من که جوابشونو دادم میتونم قانونا پیگیری کنم، اینم بگم که اونها از فحاشی ناموسی استفاده کردند ولی ناسزا گفتم ولی ناموسی نه

    • نیلوفر جهانفر
      3 سال پیش

      با سلام و عرض ادب؛
      در خصوص مجازات فحاشی مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.