مشاوره خرید خودرو از بورس کالا و نکاتی مهم در اینباره
در بازار آزاد، قیمت کالاها نوسانات بسیاری دارد؛ علت اصلی آن نبود ناظر و کارشناس بر قیمتها است و این باعث افزایش چشمگیر قیمتها شدهاست. خودرو نیز جزء کالاهایی است که تحت تأثیر افزایش قیمت قرار گرفته است. خودرو در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت، راهی برای سرمایهگذاری شدهاست. یکی از راههای کنترل قیمتها ورود خودرو در بورس کالا در سال 1401 بوده است. در سال 1401 امکان خرید خودرو از بورس کالا فراهم گردید.
چه خودروهایی وارد عرصه بورس کالا شدهاند؟
1. 80 درصد خودرو شاهین از شرکت سایپا.
2. 50 درصد خودرو وانت کارا.
3. 100 درصد شرکت بهمن خودرو به نامهای دیگنیتی و فیدلیتی.
باید به این نکته توجه داشته باشید که شورای رقابت، خودروها را به صورت شش ماه یکبار برای معامله در بورس کالا ارائه میدهد. ناظر اصلی بر قیمتها همان شورای رقابت است. برای دریافت مشاوره حقوقی از اشخاص حقوقی لامینگو جهت خرید خودرو از بورس کالا میتوانید از طریق لینک زیر اقدام فرمایید:
مشاوره حقوقی خرید خودرو از بورس کالا
بورس کالا چیست؟
همانطور که بیان شد، به دلیل نبود ثبات قیمتها در بازار آزاد، بستری فراهم شده است که با تثبیت و کنترل نوسانات قیمت، خرید و فروش کالا با ریسک کمتر امکانپذیر شده است که به آن بورس کالا میگویند. بورس کالا محیطی است که با نظارت و کنترل کارشناسان همراه است. هدف آن ثبات قیمت و انجام معاملات با سرعت بیشتر است. بورس کالا به صورت قرارداد استاندار است. یکی از مزیتهای بورس کالا این است که افراد میتوانند به صورت آنلاین در بورس کالا شرکت نمایند.
مراحل خرید خودرو از بورس کالا
یکی از شروط خرید خودرو در بورس کالا داشتن سن قانونی و کد بورسی است. در نظر داشته باشید هر کد ملی تنها یک بار میتواند برای خرید خودرو از بورس کالا اقدام نماید.
قدم اول
اولین قدم، ثبت نام در سایت سجام است. در ابتدا باید سجامی شوید. با وارد شدن به سایت سجام میتوانید به راحتی ثبت نام کنید. احراز هویت در سجام، 24 تا 48 ساعت به طول میانجامد. خرید هرنوع کالایی در بورس کالا نیاز به کد بورسی دارد.
قدم دوم
قدم دوم، دریافت کد بورسی است. مهمترین قدم برای خرید خودرو از بورس کالا داشتن کد بورسی است که میتوان به صورت حضوری یا غیرحضوری دریافت کرد. خرید کد بورسی به صورت حضوری از طریق مراجعه به کارگزاری رسمی صورت میگیرد. برای خرید کد بروسی به صورت غیرحضوری میتوان از طریق سایتهای کارگزاریهای معتبر اقدام کرد.
قدم سوم
افراد نمیتوانند به صورت مستقیم در بورس کالا خرید و فروش انجام دهند و نیاز به کارگزار دارند. در این مرحله نیاز به انتخاب کارگزار مورد تأیید بورس کالا است. لیست کارگزارهای منتخب برای خرید خودرو از بورس کالا در وبسایت Ebgo مشخص شده است.
قدم چهارم
بعد از انتخاب کارگزار، نوبت باز کردن حسابی بهنام حساب وکالتی است. ثبت نام در بورس کالا نیازی به حساب وکالتی ندارد اما برای خرید کالا و خودرو به حساب وکالتی نیاز است.
این مطلب را نیز بخوانید: آیا با نحوه دریافت کد بورسی آشنایی دارید؟ | بررسی مفاهیم کد اقتصادی و کد بورسی
قدم پنجم
ابتدا باید 30 درصد از قیمت پایه خودرو بهعنوان پیشپرداخت به حساب وکالتی واریز شود. در هنگام مزایده خودرو در بورس کالا، حساب بلوکه شده و اگر در مزایده موفق شوید مابقی هزینه خودرو را باید واریز کرده و نمایندگی مورد نظر جهت تحویل خودرو را مشخص کنید. اما اگر در مزایده موفق نشده باشید، حساب شما آزاد میشود.
قدم ششم
بعد از واریز کردن پیشپرداخت، لازم است که در زمان مشخص شده ثبت نام فرمایید. از نکات قابل توجه این است که باید 24 ساعت قبل از اعلام ثبتنام خودرو مبلغ پیش پرداخت را واریز نمایید.
برای دریافت خودرو چه باید کرد؟
در ابتدا لازم است نمایندگی را جهت تحویل خودرو مشخص کنید. در مرحله بعد مدارک واریز وجه را به فروشنده و کارگزاری تحویل میدهید. بعد از آن مالیات و هزینههای جانبی را پرداخت میکنید. به دلیل اینکه قیمت خودرو بر اساس قیمت کارخانه است؛ بنابراین باید بعد از خرید خودرو هزینههای مالیات و بیمه شخص ثالث را به عهده بگیرید، زیرا قیمت خریداری شده بر اساس قیمت خام و کارخانه است. در مرحله آخر، ماشین را از نمایندگی منتخب دریافت میکنید. باید توجه داشته باشید که واریز وجه طبق مهلت مشخص شده انجام شود. اگر بعد از مهلت مشخص شده واریز صورت بگیرد باید جریمه پرداخت نمایید.
کد بورسی چیست؟
کد بورسی به عنوان کد شناسایی و کد ملی شما در بورس کالا است. کد بورسی جهت شناسایی فرد و نحوه فعالیتهای او است.
حساب وکالتی چیست؟
حساب وکالتی، حسابی است که به حساب کارگزاری متصل میشود. هنگامی که افراد قصد معامله در بورس کالا را داشته باشند باید در یکی از بانکهای منتخب مانند ملت و سامان حساب وکالتی باز کنند. فرد، هزینه معامله را در حساب وکالتی واریز میکند و حساب هنگام معامله بلوکه میشود. اگر فرد در معامله موفق شود، هزینه خودرو به کارگزاری انتقال مییابد. اگر فرد موفق به معامله نشد حساب او از بلوکه در میآید. همچنین نوع حساب باید به صورت کوتاه مدت یا سپرده باشد. مهمترین مزیت حساب وکالتی این است که نیاز به شارژ حساب معاملاتی نیست و مستقیماً از حساب شما برداشت میکند. از دیگر مزیتهای آن صرفهجویی در زمان است.
از جمله بانکهای منتخب برای خرید خودرو از بورس کالا
- ملت
- ملی
- سامان
- رفاه
- پارسیان
- پاسارگاد
- صادرات
مزایای خرید خودرو از بورس کالا
ورود خودرو در بورس باعث حذف دلالان و حفظ قیمتها شده است. بورس کالا فضای قانونی و قانونمندی دارد. انجام مزایدات در آن با سرعت بیشتری صورت میگیرد و خرید و فروش به صورت مستقیم است و فرد واسطه حذف میشود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جمعبندی
کالاهایی که در بورس کالا عرضه میشوند کالاهای خامی مانند انواع فلزات، گندم ،برنج و… است. بورس کالا شامل بازار مشتقه، بازار فیزیکی، بازار مالی و فرعی است که در سال 82 در ایران تأسیس شد و در سال 1401 خودرو وارد این عرصه شد. خودرو در بورس کالا جزء بازار فیریکی است. بورس کالا کمک شایانی در تثبیت قیمتها به خصوص در زمینه خودرو کرده است. همچنین طرفین در معامله از اصالت کالا نیز مطمئن هستند. قیمت خرید خودرو در بورس کالا براساس عرضه وتقاضا است.
در این مطلب سعی شد راجع به بورس کالا و نحوه خرید خودرو از بورس کالا صحبت شود. برای خواندن مطالب بیشتر به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید. همچنین مارا از نظرات مفید خود بهرهمند فرمایید.
دیدگاه شما