نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت و آنچه نیاز است در مورد این قرارداد بدانیم

3 سال پیش
نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

دنیای امروز عصر دیجیتال نام‌گذاری شده است؛ چرا که امروزه به‌دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی بسیار فراگیر گشته است. به‌طوری‌که کمتر کسی را می‌یابیم که روزانه به شبکه‌های اجتماعی گوناگون ‌مراجعه نداشته باشد. به‌ویژه اینکه با گسترش ویروس کرونا بسیاری از مشاغل به دور‌کاری روی آورده‌اند و فعالیت‌های خود را از طریق فضای مجازی ادامه می‌دهند. هرچند پیش از این بیماری نیز افراد از اکانت‌های مجازی خود در حوزه‌های وسیعی چون آموزش، آنلاین‌شاپ‌ها، تولید محتوا و سایر موارد استفاده می‌کردند. لذا به‌دلیل ارتباط تنگاتنگ انسان معاصر با فضای مجازی، آشنایی با قوانین حاکم بر این فضا از جمله قوانین و نحوه انعقاد نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت فواید بسیار زیادی دارد. چرا که ممکن است افراد همانند فضای حقیقی که عقد بیع (فروش) در آن رواج دارد، قصد فروش اکانت خود را از طریق نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت داشته باشند.

شما می‌توانید این قرارداد را از طریق لینک زیر دریافت کنید.

دانلود قرارداد خرید و فروش اکانت

 

در این نوشتار به آشنایی نسبی با این قرارداد می‌پردازیم.

 

آیا فروش اکانت از طریق نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت امکان‌پذیر است؟

اولین سؤالی که ممکن است به ذهن برسد، این است که اصولاً خرید و فروش اکانت معتبر است یا خیر و آیا اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی ارزش مالی دارند؟ در پاسخ باید گفت اگر مالی در رابطه با دو طرف قرارداد ارزش مالی داشته باشد و انگیزه معامله، عقلایی و مشروع باشد، آن قرارداد صحیح است. حالا این به چه مفهومی هست؟ این به این معناست که هر چیزی که مال به حساب بیاید و دو طرف از خرید و فروش آن سود ببرند، این قابلیت را دارد که از طریق انعقاد قرارداد‌های خرید و فروش به فروش برسد.

خب با این تفاسیر آیا اکانت‌های فضای مجازی مال محسوب می‌شوند و ارزش مالی دارند؟ طبق تعریفی که از مال در عالم حقوق وجود دارد، این اکانت‌ها نیز مال هستند؛ چرا که هر دو ویژگی لازم را دارند و آن دو ویژگی عبارتند از اینکه اولاً چیزی مفید باشد که همانطور مشاهده می‌کنیم، امروزه این اکانت‌ها کاربرد‌های زیادی دارند و حتی بسیاری از این اکانت‌ها ارزش مالی بالایی دارند و ثانیاً باید قابلیت تملک و اختصاص به فرد یا ملت معین را داشته باشد که از آنجایی که هرکدام از این اکانت‌ها توسط یک فرد و با استفاده از یک رمز عبور اختصاصی ایجاد می‌شود، از همان ابتدای تشکیل متعلق به یک فرد می‌شود و قابلیت تملک و اختصاص یافتن را دارد. پس هر اکانت فضای مجازی مالی است که قابلیت خرید و فروش دارد.

 

این مطلب هم برای شما مفید است: نمونه قرارداد فروش دامنه و تمامی نکات مهم و کاربردی این قرارداد

 

نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت را در مورد کدام اکانت‌ها می‌توان منعقد کرد؟

همانگونه که می‌دانیم، فضای مجازی هم مانند دنیای واقعی مکانی برای فعالیت اصناف گوناگون است و حساب‌های کاربری گوناگونی وجود دارد که به بررسی چندین نوع حساب کاربری و امکان خرید و فروش آن‎‌ها از طریق نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت می‌پردازیم:

  • اکانت‌های شخصی: در این اکانت، فرد اصولاً روزمرگی‌های خود را به اشتراک می‌گذارد و هرچند قابل خرید است، اما ارزش تجاری ندارد.
  • اکانت‌های تجاری: این گونه اکانت‌ها اصولاً متعلق به یک شخصیت حقوقی از جمله شرکت‌ها، مؤسسات تجاری، بانک‌ها، مؤسسات حقوقی و سایر شخصیت‌های حقوقی هستند و به‌دلیل اینکه وابسته به هویت آن مؤسسه و شرکت هستند، امکان فروش آن جدای از آن شخصیت حقوقی با محدودیت مواجه است.
  • اکانت‌های تولید محتوا: این اکانت‌ها اصولاً تعداد زیادی مخاطب دارند و به تولید محتوا در زمینه‌های گوناگون می‌پردازند؛ از جمله زمینه طنز و اصولاً نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت در رابطه با چنین اکانت‌هایی است. چرا که هم سود اقتصادی برای فروشنده دارد که با قیمت مناسبی اکانت را به فروش می‌گذارد و هم سود قابل توجهی از محل تبلیغات برای خریدار دارد.

 

شیوه تعیین قیمت در نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

اصولاً در تعیین قیمت اجناس، دو نوع تعیین قیمت وجود دارد؛ یکی از طریق اتحادیه و دیگری از طریق بازار آزاد یا همان توافق طرفین.

 

تعیین قیمت از طریق اتحادیه

برخی از مشاغل همانند پارچه‌فروشان، لوازم‌التحریری‌ها، پوشاک، طلافروشان و … دارای صنف و اتحادیه هستند که معمولاً یک قیمت پایه برای اجناس ایشان توسط اتحادیه تعیین می‌گردد تا هم سود فروشنده تأمین گردد و هم حقوق مصرف‌کننده محفوظ بماند و اصولاً بر رعایت قیمت اتحادیه نظارت می‌شود.

 

نعیین قیمت از طریق بازار آزاد

گاهی اوقات نیز اشخاص به‌طور شخصی قصد خرید یا فروش جنسی را دارند؛ به‌طور مثال، فرد تصمیم می‌گیرد خودرویی را که چهار سال استفاده کرده است بفروشد یا خرید و فروش خانه و مواردی از این دست. در این گونه موارد، نرخ کالایی که در معرض خرید و فروش است، اصولاً با توافق طرفین قرارداد و با در نظر گرفتن فاکتور‌هایی چون کیفیت کالا، جنس کالا، برند و کارخانه سازنده محصول و قیمت عرفی و رایج محصول تعیین می‎‌گردد.

 

تعیین قیمت در نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

قیمت یک اکانت فضای مجازی می‌تواند با توافق خریدار و فروشنده تعیین شود که به عوامل گوناگونی بستگی دارد؛ از جمله مدت فعالیت اکانت، میزان مخاطبان، محتوای منتشرشده در آن اکانت و …. اما نباید فراموش کنیم که درست است که تعیین قیمت بستگی به توافق طرفین دارد، اما باید قیمت معقولی را در نظر بگیرند. به این دلیل که اگر قیمت توافقی طرفین از حد معمول بسیار بیشتر باشد، قرارداد برای خریدار غرری می‌شود، یعنی خریدار نسبت به ارزش واقعی مورد معامله جهل داشته که به ضرر وی است و باطل می‌باشد. همچنین بالعکس؛ اگر مقدار قیمت توافقی به‌گونه‌ای باشد که ثمن (بهای قراردادی یا همان قیمتی که برای مبیع یا همان مورد معامله پرداخت می‌شود) بسیار ناچیز و کم باشد هم قرارداد باطل است یا در شرایطی هبه یا صلح در نظر گرفته می‌شود.

 

قانون حاکم بر نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

یکی از موارد بسیار حائز اهمیت در هر قرارداد، تشخیص قانون حاکم بر آن قرارداد است تا احکام جاری بر قرارداد به کمک آن قانون تعیین گردد و در مواقع بروز اختلاف یا نیاز به تعیین تکلیف، طرفین بتوانند به یک قانون واحد که مرجع مشترکی برای حل‌وفصل اختلاف است، مراجعه نمایند. احکام و قوانین مربوط به نمونه قرارداد‌های بیع در قانون مدنی به‌طور جامع و کاملاً مفصل آمده است. بیع در ماده 338 قانون مدنی چنین تعریف شده است: «بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم.» برخی اعتقاد دارند چون اکانت‌ها شیء قابل لمس نیستند، بنابراین احکام عقد بیع یا خرید‌ و‌‌ فروش را که در قانون مدنی به‌طور اختصاصی برای این عقد آمده است، شامل نمی‌شود و ماده 10 قانون مدنی که در مورد قرارداد‌های بی‌نام است، در مورد نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت اجرا می‌گردد.

اما باید اضافه کرد که منظور از کلمه عین در ماده 338 قانون مدنی، صرف اشیاء قابل لمس نیست که بتوان گفت بیع تنها امور مادی را در برمی‌گیرد؛ بلکه منظور از عین این است که بیع شامل منفعت نیست و قانون مدنی حاکم بر نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت است.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

 

مندرجات نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

یک قرارداد خوب، قراردادی است که طرفین با دقت کلیه مواردی را که به نظر ایشان ضروری است، در متن قرارداد درج نمایند تا هم از اختلافات پیش‌گیری کنند و هم به‌راحتی یک معامله کارآمد داشته باشند؛ چرا که اولین زیربنای هر معامله‌، یک قرارداد صحیح و معتبر و جامع است. همچنین، شما می‌توانید جهت اطمینان خاطر بیشتر به کمک یک مشاور حقوقی قرارداد خود را منعقد نمایید. برای ارتباط با مشاوران حقوقی مجموعه لامینگو کلیک کنید.

 

مشخصات طرفین

دو طرف قرارداد به‌عنوان خریدار و فروشنده وظیفه دارند مشخصات هویتی دقیق خود را به‌طور کامل در قرارداد درج نمایند که این مشخصات عبارتند از نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی و شماره شناسنامه، کد پستی، شماره تماس و ….

 

عنوان قرارداد

طرفین به‌طور شفاف باید مشخص کنند که قصد انعقاد چه عقدی را دارند و عنوان قرارداد را به‌طور دقیق ذکر کنند؛ چرا که هر قراردادی بسنه به نوع آن احکام متفاوتی دارد و طرفین باید در عنوان قرارداد ذکر کنند که قرارداد مذکور بیع، اجاره، مشارکت، عقد انتفاع و غیره است.

 

موضوع قرارداد

یکی از شرایط صحت معاملات، این است که موضوع معینی مورد معامله باشد و اگر موضوع معامله نامشخص باشد و مورد تردید و ابهام باشد، آن قرارداد باطل است. از این رو، طرفین باید جنس، وصف و مقدار موضوع را مشخص نمایند. بنابراین باید مشخصات کامل مورد معامله، یعنی اکانت فضای مجازی، شامل مواردی چون تاریخ تأسیس اکانت و میزان فالور‌ها و بازدید پست‌ها و همچنین مقدار ثمن پرداختی به‌طور دقیق ذکر شود؛ چرا که در صورت وجود تردید یا ابهام، قرارداد باطل می‌گردد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خرید نرم افزار و جزئیات و الزامات این قرارداد کاربردی و مهم

 

شروط ضمن عقد در نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

شروط ضمن عقد جزء ارکان اصلی معامله نیست؛ بلکه اختیاری و به انتخاب طرفین است و برای آزادی عمل بیشتر، طرفین می‌توانند شروطی را که مد نظر ایشان است، در قرارداد یادداشت نمایند. مثلاً فروشنده می‌تواند شرط کند خریدار تا مدت معینی حق فروش اکانت به دیگری را نداشته باشد یا از آنجایی که نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت یک عقد لازم است که طرفین حق فسخ آن را ندارند، می‌توانند شرط کنند که تا مدت معینی، به‌طور مثال شش ماه یا یک سال، خیار فسخ داشته باشند (یعنی توانایی فسخ معامله).

همه شروط ضمن عقد تا جایی که خلاف نظم عمومی و قواعد آمره نباشند، معنبر هستند؛ اما طرفین باید دقت کنند که این شروط به‌عنوان شرط ضمن عقد پذیرفته نمی‌شوند:

  • شرطی که انجام آن ممکن نباشد.
  • شرطی که در آن سودی نباشد.
  • شرطی که نامشروع باشد.

 

تعهدات طرفین در نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

هر قراردادی برای هرکدام از دو طرف تعهدی را به‌دنبال دارد که طرفین وظیفه دارند به آن تعهد عمل نمایند. در غیر این صورت، به وجه التزامی که خسارت توافقی طرفین در قرارداد است یا به خسارات قراردادی مندرج در قانون مدنی محکوم می‌گردند. فروشنده وظیفه دارد در تاریخ تعیین‌شده با دادن رمز عبور به خریدار، اکانت را به وی تحویل دهد و خریدار نیز موظف است مبلغ مورد نظر را در تاریخ معین بپردازد.

 

شرط محرمانگی در نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت

دو طرف باید در حفظ اطلاعات یکدیگر و عدم افشای اطلاعات به دیگران کوشا بوده و به‌طور مثال فروشنده پس از آنکه رمز عبور را به خریدار تحویل داد، حق ندارد دیگران را در جریان این رمز بگذارد؛ هرچند که امکان تعویض آن برای خریدار وجود داشته باشد. خریدار نیز حق ندارد نام صاحب قبلی اکانت را برای دیگران فاش کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

و در پایان بدانیم

این روز‌ها شرایط جامعه تغییر کرده است و استفاده از فضای مجازی هر‌روز گسترده‌تر از قبل می‌شود و همین موضوع سبب گشته تا قرار‌داد‌های مرتبط با فضای سایبری از جمله نمونه قرارداد خرید و فروش اکانت رواج بیشتری نسبت به قبل پیدا کند؛ زیرا با توجه به سرعت، آزادی و تنوع موجود در فضای مجازی، فعالیت در این عرصه برای برخی افراد آشنا با این فضا سود زیادی را به‌همراه داشته است و همین مسأله باعث اقبال عامه مردم به اکانت‌‌های مجازی و مسائلی چون خرید و فروش و توسعه حساب‌های کاربری شده است.

به همین دلیل، آگاهی از نکات حقوقی چنین قرارداد‌هایی اهمیت دوچندانی نسبت به قبل دارد. این قرارداد‌ها نیز، مانند همه قرارداد‌‌هایی که در دنیای واقعی منعقد می‌گردد، معتبر هستند و طرفین قرارداد باید کلیه اصول و قوانین مربوط به انعقاد و اجرای قرارداد را رعایت نمایند.

با تشکر از شما عزیزان که تا اینجای مطلب همراه ما بودید. همکاران ما در مجموعه‌ی حقوقی لامینگو جهت دسترسی شما عزیزان به هر آنچه که در عالم حقوق مد نظر دارید، مطالب گوناگونی را در حوزه‌های مختلف حقوق تجارت، کسب‌و‌کار، قراردادنویسی و عرصه‌های مختلف فراهم کرده‌اند که از شما عزیزان دعوت می‌کنیم با یک جست‌وجوی ساده در بلاگ حقوقی لامینگو به‌راحتی مطلب مورد نظر خودتان را پیدا کنید.

در پایان، ما با گوش جان شنوای پیشنهادات و انتقادات سازنده شما بزرگواران هستیم.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهستی موسوی

دیدگاه شما

یک دیدگاه