نکات قراردادی نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی چیست؟
ارائه یک سند مکتوب در قالب «نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی» میتواند فضایی برای مداخله قانونی در صورت عدم رعایت شرایط را فراهم کند. معمولاً مفاد قرارداد قبل از شروع جلسات به صورت شفاهی بین دو طرف مورد بحث قرار میگیرد. از این طریق هر دو طرف قادر هستند تا سؤالات خود را بپرسند و نکاتی که در قرارداد روشن نیست را مشخص کنند. سپس میتوان جزئیات مورد بحث را با در دست داشتن یک نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی که توسط مشاور و مشتری امضا میشود، تنظیم کرد. در این بررسی ما به ماهیت یک قرارداد مشاوره تحصیلی و نکات حقوقی حکم بر میپردازیم.
نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی چیست؟
نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی یک توافق متقابل بین مشاور و دانش آموز یا دانشجو است که در آن تعهدات و وظایف طرفین بحث شدهاند. یک قرارداد تضمین میکند که فرآیند مشاوره به صورت سالم و حرفهای انجام میشود و مسئولیتهای مشاور در قبال مراجع و همچنین مسئولیتهای متقاضی در قبال دریافت خدمات مشاوره را بازگو میکند. قرارداد مشاوره همچنین مبنای کتبی و قانونی برای رضایت آگاهانه از سوی طرفین است.
قرارداد مشاوره نیازی به سند طولانی ندارد. معمولاً یک صفحه (حداکثر دو صفحه) کفایت میکند. این توافقنامه حاوی لیستی از مواردی است که برای ایجاد یک خدمات مشاوره ایمن، محرمانه و حرفهای مهم هستند. هیچ الزامات مشخصی برای یک قرارداد مشاوره وجود ندارد اما براساس ماده 190 قانون مدنی، قرارداد مشاوره تحصیلی زمانی قابل اجراست که دارای مشروعیت باشد. این مشروعیت باید سه مورد زیر را شامل شود:
- طرفین صلاحیت امضای قرارداد را داشته باشند.
- موضوع قرارداد معین باشد.
- طرفین با قصد و رضایت قرارداد را امضا کنند.
اما یک قاعده اصولی برای مفاد موجود قرارداد مشاوره تحصیلی وجود دارند که شامل موارد زیر هستند:
- مشخصات مشاور یا مشاوران یا موسسه ارائهدهنده خدمات مشاوره (نام، کد ملی، آدرس، شماره تماس و غیره)
- مشخصات متقاضی خدمات مشاوره (نام، کد ملی، آدرس، شماره تماس و غیره)
- ماهیت کار مشاور (مشاوره برای کنکور، تحصیلات دانشگاهی و غیره)
- تعداد و زمان جلسات (3 روز در هفته و هر روز به مدت 2 ساعت از ساعت … تا ساعت …)
- آدرس محل برگزاری جلسات
- هزینههای جلسه و شرایط پرداخت (ماهانه، جلسهای و غیره)
- شرایط لغو و زمان مجدد جلسه (عدم برگزاری جلسات، حضور نیافتن متقاضی)
- اطلاعات مربوط به محرمانگی (عدم افشا مسائل خصوصی متقاضی)
اهمیت تنظیم نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی
اغلب از طرفین خواسته میشود که قراردادی را جهت اجرای تعهدات خود تنظیم کنند. این توافقنامه مشخص میکند که چند جلسه و در چه زمانی و براساس چه وظایفی باید امور مشاوره انجام شوند. یک قرارداد مشاوره کتبی به عنوان راهی قانونی است که مرزهای بین مشاور و متقاضی را مشخص میکند.
درحقیقت، یک قرارداد کتبی، حقوق طرفین را روشن میکند و از آنها در برابر خطرات محافظت میکند. پس اگر یک مشاور هستید یا دانش آموزی که قصد دریافت مشاوره کنکور یا مواد تحصیلی دیگر را دارید، با تنظیم نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی میتوانید از حقوق خود در زمان اختلاف دفاع کنید.
اگر با شخصی قراردادی منعقد کردهاید و او آن قرارداد را زیر پا گذاشت، این امکان را دارید شکایت کنید و قرارداد کتبی را به عنوان مدرک ارائه دهید. قرارداد مکتوب بهترین مدرک برای ارائه به دادگاه است. در یک توافقنامه خوب نوشته شده، جایی برای حدس و گمان نخواهد بود و طرفین نمیتوانند قرارداد را نقض کنند.
انواع قرارداد مشاوره تحصیلی
نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی را میتوان به دو صورت زیر منعقد کرد:
قرارداد پیمانی
از روشهای رایج برای همکاری با مشاوران تحصیلی، عقد قرارداد پیمانی است. این توافقنامه بدین منظور بسته میشود که داوطلب قصد این را دارد تا به مدت طولانی تحت مشاوره قرار گیرد. مدت زمان ممکن است 6 ماه یا یک تا دو سال نیز باشد. برخی از دانش آموزان از دوران دبیرستان تحت نظر مشاوران قرار میگیرند.
بدین منظور، دانش آموز باید یک قرارداد پیمانی با مشاور یا موسسه مربوطه به امضاء برساند. مشاور تحصیلی متعهد میشود که در بازه زمانی مشخص و با توجه به موضوع قرارداد، به متقاضی مشاوره بدهد. در مقابل، متقاضی متعهد میشود که مطابق با مفاد قرارداد، دستمزد مشاور را پرداخت کند.
قرارداد ساعتی
مشاوره به صورت ساعتی نیز امکانپذیر است. به این شکل که متقاضی برای یافتن سوالات خود درخواست مشاوره ساعتی دارد. جلسه مشاوره به صورت حضوری یا تلفنی انجام میشود. مشاور متعهد میشود که نسبت به زمان مشاوره، به متقاضی مشاوره بدهد و دستمزد خود را دریافت کند.
شما ممکن است به 20 ساعت مشاوره نیاز داشته باشید. بدین ترتیب، در یک قرارداد مشاوره تحصیلی، توافق ساعتی با مشاوره منعقد میکنید. این نوع از قرارداد زمانی استفاده میشود که نیاز به یک ارتباط کوتاه مدت است. هدف نهایی رفع یک نیاز در زمان حال باشد که به صورت تلفنی یا حضوری در مدت زمان کوتاهی انجام میشود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
کلام آخر
نمونه قرارداد مشاوره تحصیلی توافقی است که مشاور با متقاضی منعقد میکند تا خدماتی حرفهای و قانونی شکل بگیرد. این قرارداد اغلب برای آمادهسازی دانش آموزان برای شرکت در کنکور تنظیم میشود. مشاور میتواند یک شخص یا موسسه باشد و طرف دیگر قرارداد، یک دانش آموز است. در این حالت، والدین دانش آموز به عنوان طرف قرارداد شناخته میشوند زیرا مدیریت مالی و شرایط تحصیلی دانش آموز را بر عهده دارد. هر دو طرف با عقد قرارداد میتوانند از حقوق خود در زمان اختلاف دفاع کنند.
دیدگاه شما