همه چیز در مورد شتابدهنده ها

5 سال پیش
شتابدهنده

 

شتاب‌دهنده چیست و چه‌کاری انجام می‌دهد؟

شتاب‌دهنده استارتاپ‌ها چه هستند و چگونه کار می‌کنند؟ این روزها سروصدای زیادی مبنی بر انتخاب یک شتاب‌دهنده خوب برای استارتاپ‌ها راه افتاده است اما آیا این انتخاب می‌تواند یک مسیر هوشمندانه‌ای برای آغاز کار شما باشد؟

اولین شتاب‌دهنده توسط یک کارآفرین و سرمایه‌گذار آمریکایی به نام پل گراهام در سال 2005 ایجاد شد. وی تصمیم گرفت مقدار کمی از سرمایه خود را بر روی یک گروه فناور سرمایه‌گذاری کند و آن‌ها را در ادامه مسیر حمایت کند. درواقع نیت اصلی او این بود که به‌جای عملکردی مشابه مانند سرمایه‌گذاران فرشته یا سرمایه‌گذاران فردی، علاوه بر کمک‌های مالی حمایت‌های دیگری هم از این تیم کارآفرین داشته باشد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

از آن زمان به بعد مفهوم شتاب‌دهنده به خارج از مرزهای آمریکا هم گسترش یافت و مراکز زیادی در اروپا هم راه‌اندازی شد. تا مدت‌ها محققان نمی‌توانستند تعریف ثابتی از این مراکز شتاب دهی ارائه کنند اما آنچه در تمام این تعاریف ثابت بود این است که همگی بر این باورند که شتاب‌دهنده درواقع مجموعه‌ای از برنامه‌های از پیش تعیین‌شده است. در این مجموعه برنامه‌ها به استارتاپ‌ها خدماتی شامل آموزش، مربی‌گری؛ شبکه‌سازی و سرمایه ارائه می‌شود. چیزهایی که در سایر روش‌های سنتی سرمایه‌گذاری دیده نمی‌شد.

شتابدهنده

 

شتاب‌دهنده‌ها با مراکز کار اشتراکی هم تفاوت دارند زیرا در مراکز کار اشتراکی تنها فضایی برای رشد و نمو اولیه استارتاپ در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود اما خدمات شتاب‌دهنده‌ها بسیار وسیع‌تر و متنوع‌تر است.

برای تشکیل یک شتاب‌دهنده به چه عناصری احتیاج داریم؟

  • یک برنامه با مدت‌زمان مشخص که معمولاً بین 6 تا 12 ماه است. به صورتی که تاریخ شروع و پایان آن مشخص باشد؛
  • گروهی از استارتاپ‌ها یا کسب‌وکارهای نوپا؛
  • گروه متنوعی از مربیان مجرب برای آموزش و حمایت از استارتاپ‌ها؛
  • انتقال دانش؛
  • یک برنامه آموزشی مدون؛
  • وجود یک فرآیند استاندارد به‌منظور انتخاب تیم‌ها.

اگر یکی از شرایط فوق در مجموعه‌ای وجود نداشته باشد نمی‌توان آن را شتاب‌دهنده دانست! درواقع وجود این مجموعه از عوامل یک شتاب‌دهنده را می‌سازد و باعث کارآمدی آن برای یک استارتاپ می‌شود.

تنظیم قرارداد سفارشی

 

شتاب‌دهنده‌ها برای چه کسانی مناسب هستند؟

همان‌طور که در بالا اشاره شد، شتاب‌دهنده‌ها مجموعه‌ای از برنامه‌ها و خدمات هستند  و هدف آن‌ها به رشد رساندن کسب‌وکارهای نوپا است. اما هر استارتاپی برای ورود به این مکان مناسب نیست. درواقع کسب‌وکارهایی که در حال رشد و توسعه هستند و درجه‌ای از تکامل را به دست آورده‌اند می‌توانند گزینه مناسبی برای استفاده از این خدمات باشند.

کار کردن در فضای شتاب دهی این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهد تا علاوه بر استفاده از خدمات مربی‌گری، سرمایه‌ای و آموزشی، از تجربیات شرکت‌های هم سن و سال خود هم بهره‌مند شوند و بتوانند در یک فضای کار اشتراکی و در همسایگی سایر تیم‌ها به تجربیات خود اضافه کنند.

برنامه‌های شتاب دهی

در شتاب‌دهنده‌ها دو نوع برنامه برای استارتاپ‌ها در نظر گرفته‌شده است:

  • پیش شتاب دهی: این برنامه مخصوص استارتاپ‌های کم سن‌وسال‌تر است. در این مرحله فرصتی ایجاد می‌شود که استارتاپ قبل از ورود سرمایه‌گذار، با کمک مشاوران و برنامه‌های آموزشی به تکامل ایده خود بپردازد و پایه‌های تجاری خود را محکم کند. این دوره معمولا سه تا چهار ماه به‌طول می‌‍‌انجامد.
  • شتاب دهی: این مرحله مخصوص استارتاپ‌های بالغ‌تر است کسانی که درواقع در دوره نوجوانی هستند. این مرحله از مرحله قبلی طولانی‌تر است و برنامه‌های مفصل‌تری هم برای آن‌ها ترتیب داده‌شده است.

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام آخر!

هیچ‌کس به‌اندازه شما نمی‌تواند در مورد رشد و بلوغ کسب‌وکارتان بداند. این شما هستید که باید درنهایت با توجه به وضعیت موجود تصمیم‌گیری کنید. اگر فکر می‌کنید هنوز در آغاز راه هستید و با مفاهیم زیادی از کسب‌وکار آشنایی ندارید، اگر فکر می‌کنید برای رشد بیشتر نیاز به یک حامی قوی دارید، اگر احساس می‌کنید هزینه دریافت مشاوره از مشاوران مختلف برای شما گران است، اگر برای دیده شدن نیاز به شبکه‌سازی دارید ولی منابع شما محدود است، اگر با مشکلاتی از قبیل مکان استارتاپ و بودجه اولیه دست‌وپنجه نرم می‌کنید و مشکلات دیگری از این قبیل…..

شتاب‌دهنده می‌تواند انتخاب درستی برای استارتاپ شما باشد.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • شاهی
    3 سال پیش

    بسیار عالی. ممنون از مطالب کاملتون. شتابدهنده هایی مثل پیدایش هستند که خیلی خوب می تونن برنامه شتابدهی رو به استارتاپ ها ارائه بدن. چند سالی میشه که شتابدهنده های ایرانی تو این زمینه ها خیلی رشد داشتن.