همه چیز دربارهی شرکت سهامی خاص
برای فعالیت در قالب یک شرکت تجاری باید یکی از قالبهای معرفیشده در قانون تجارت را انتخاب کنید. در میان این شرکتها ، شرکت سهامی خاص جزء محبوبترین قالبهای معرفیشده در قانون تجارت بوده است. به همین منظور به معرفی و توضیح این شرکت میپردازیم.
تعریف شرکت سهامی خاص و ویژگیهای آن:
شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم میشود و تمام این سرمایه در زمان تأسیس شرکت توسط مؤسسان تأمین میگردد. مسئولیت هریک از سهامداران به میزان مبلغ اسمی سهام آنها (آورده آنها) خواهد بود.
برای تشکیل شرکت سهامی خاص باید تعداد شرکا حداقل سه نفر باشند و سرمایه آن نباید از یکمیلیون ریال کمتر باشد. اگر بعد از تأسیس، به هر دلیلی سرمایه شرکت به کمتر از مبلغ یکمیلیون ریال برسد شرکا تا یک سال مهلت دارند تا میزان سرمایه را به حداقل مذکور برسانند و اگر چنین قصدی ندارند باید شرکت سهامی خاص را به یکی دیگر از شرکتهای معرفیشده در قانون تجارت تغییر دهند.
در غیر این صورت هر ذینفع میتواند به مرجع صالح اطلاع داده و انحلال شرکت مذکور را تقاضا کند. مؤسسین شرکت برای به ثبت رساندن شرکت باید مجموعهای از اقدامات تعریفشده در قانون (نظیر تسلیم اظهارنامه و اساسنامه که به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد، یا ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکتها…) را انجام دهند و مسئولیت آنها نسبت به این وظایف تضامنی است.
در شرکتهای سهامی خاص زمانی که اوراق و اطلاعیههای شرکت منتشر میشود، ذکر عنوان سهامی خاص باید قبل یا بعد از نام شرکت الزامی است.
یکی از مزیتهای شرکتهای سهامی خاص که باعث گرایش بیشتر افراد به آنها شده است، شیوه ساده تصمیمگیری در اداره آنها است. برای این منظور موافقت اکثریت دارندگان سرمایه کفایت میکند. یعنی عدهای از شرکا که دارنده بیش از نصف سرمایه باشند حتی اگر ازنظر تعداد در اکثریت نباشند.این شرکتها نمیتوانند سهامشان را در بورس مورد معامله قرار دهند و نقلوانتقال سهام با موافقت اکثریت شرکا صورت میگیرد.
تعریف شرکت سهامی عام و ویژگیهای آن:
شرکت سهامی عام شرکتی سهامی است که سرمایه آن به سهام تقسیمشده و مسؤولیت شرکا به میزان آورده آنها خواهد بود. حداقل تعداد شرکا در شرکت سهامی عام 5 نفراست و سرمایه این شرکتها در زمان تأسیس نمیتواند میزانی کمتر از پنج میلیون ریال داشته باشد و چنانچه پس از تأسیس سرمایه شرکت از حداقل مذکور کمتر شود مطابق آنچه در بالا در مورد شرکتهای سهامی خاص بیان کردیم رفتار میشود.
در شرکتهای سهامی عام مؤسسان میتوانند قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تأمین کنند اما ضروری است که حداقل بیست درصد از سرمایه شرکت توسط مؤسسان تعهد شود و از این میزان حداقل سیوپنج درصد آن توسط مؤسسان در حساب بانکی شرکت سپرده شود.
عبارت سهامی عام باید قبل یا بعد از نام اصلی شرکت بهصورت واضح هنگام انتشار اطلاعیههای رسمی شرکت درج شود.
برای شروع یک کسبوکار،قالب شرکت سهامی خاص میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. زیرا سهام این شرکتها با سهولت بیشتری قابلیت انتقال دارد (البته باید به مفاد اساسنامه توجه کرد) لذا برای ورود سرمایهگذار و جذب سرمایه گزینه مناسبتری از شرکت با مسئولیت محدود است و همچنین اخذ تسهیلات بانکی برای شرکتهای سهامی با شرایط بهتری انجام میپذیرد.
برای مطالعه سایر مقالات میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
4 دیدگاه
-
4 سال پیش
Thanks very interesting blog!
دیدگاه شما