مجازات توهین در ملا عام چگونه است؟
یکی از مراتب تجاوز به حقوق افراد، فحاشی و توهین به آنها و سایر افراد وابسته به آنها میباشد. در صورتی که رخ دادن این اتفاق تبعاتی برای فرد به همراه داشته باشد و برای فرد با انجام این عمل ضرر آبرویی یا ضررهایی بوجود آمده باشد؛ میتوان آن را پیگیری کرد. توهین و تحقیر در حضور عموم میتواند آسیبها و مسائل بیشتری را به همراه داشته باشد که در ادامه به چگونگی گرفتن حقوق افراد در این مواقع خواهیم پرداخت.
این مطلب را بخوانید:فحاشی و مجازات آن
مراتب به حساب آوردن عمل فحاشی و توهین چه مواردی است؟
۱-قانونگذار تصویب کند که عناوین و الفاظی که به کار رفته است توهین بوده است.
۲- عناوین و الفاظ به منظور توهین و با سوءنیت توسط یک فرد عاقل و بالغ مطرح شده باشد و شواهدی دال بر جنون مستی و یا سنین کودکی برای فرد وجود نداشته باشد.
۳- نفس عمل فحاشی رخ داده باشد.
نحوه اثبات فحاشی و توهین در ملا عام چگونه است؟
فردی که مدعی است مورد فحاشی در ملا عام قرار گرفته است و از فرد یا افرادی در این مورد شکایت دارد؛ میبایست با دو نفر که شاهد بر رخ دادن این اتفاق هستند به دادسرا مراجعه کند. اگر این اتفاق در محیط اینترنتی و یا شبکههای مجازی رخ داده باشد فرد باید با دلایل عینی که قابلیت چاپ شدن دارند به داد سرا مراجعه کند. این موارد میتواند پرینت پیام ها و یا هر محتوای ارائه شده که دربردارنده محتوایی توهین آمیز درباره ی فرد مراجعه کننده است باشد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی فحاشی و توهین از وکلای پایه یک و کارشناسان متخصص در این حوزه به لینک زیر مراجعه فرمایید:
مجازات توهین در ملا عام چیست؟
طبق ماده ۶۰۸ در قانون مجازات اسلامی که در باره ی فحاشی و احکام مربوط به آن آمده است: << توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پرداخت مبلغ پنجاه تا یک میلیون ریال میباشد>>
توهین و فحاشی به افراد میتواند شامل حد قذف باشد. این مورد مشمول افرادی میشود که در عمل توهینآمیز به فرد مقابل عمل زنا و یا لواط را نسبت داده باشند. در این مورد لازم است چهار نفر عادل که شاهد بر این اتفاق بودهاند در برابر دادگاه شهادت بدهند و یا در موراد دیگر، خود فرد توهین کننده در چهار جلسه بر انجام این عمل اقرار کند. اگر تمامی موارد برای رسیدن به حد قذف تحقق پیدا کند فرد متهم به فحاشی به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد:مهمترین نکات لازم درباره جرم توهین در فضای مجازی
در چه شرایطی توهین و فحاشی جرم تلقی میشوند؟
زمانی که رفتار و بیان یک فرد که دارای شرایط عادی هست؛ چیزی خارج از عرف اموزه های فرهنگی قلمداد شود، این مورد را میتوان فحاشی و توهین به حساب آورد.
توهین باید به فرد خاصی انجام شده باشد. توهین به یک شیوه فکری و یا گروهی از افراد جرم محسوب نمیشود. فردی که مورد توهین قرار گرفته است نباید یک وجود مجهول باشد بلکه باید یک فرد زنده و حقیقی باشد. در مواردی که به فردی غیرزنده توهین انجام شده باشد و این توهین به بازماندگان او نسبت داده شده باشد میتوان این مورد را نیز پیگیری کرد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
سخن آخر
توهین و فحاشی در ملا عام به این معنا نیست که فردی یک عمل را علناٌ در محیطی خارجی انجام داده باشد. همچنین فقط محتوای گفتگویی توهین به حساب نمیآید و افراد میتوانند از یک عمل به خصوص به عنوان عمل توهین آمیز یاد کرده و موارد مربوط به آن را پیگیری کنند. در شبکه های اینترنتی و شکل گیری اجتماع در آن، بروز یک اتفاق فحاشی و توهین میتواند همان حکم توهین در ملا عام را دریافت کند.
جرم توهین و فحاشی از جرائمی هست که شامل عفو و گذشت میشود و افراد در تمامی مراحل میتوانند اظهار گذشت داشته باشند. در مرحله اثبات و یا در هرکدام از مراحل فرد شاکی میتواند گذشت کند.
میتوانید در پایان این مطلب در بخش نظرات ما را از دیدگاه خودتان مطلع سازید و با مراجعه به بلاگ لامینگو از دیگرمطالب نیز استفاده کنید.
دیدگاه شما