نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی و مندرجات این مشارکت مدنی را بشناسیم
قراردادهای مشارکت در امر تولید یکی از پرسودترین قراردادها در میان قراردادهای کاری و تجاری است که از این طریق، تولیدات بسیاری وارد بازار میشود. اشخاص برای فعالیت تولیدی یا باید خودشان واحد تولیدی مذکور را تأسیس نمایند و یا میتوانند از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در تولید با واحدهای تولیدی که در حال حاضر نیز مشغول به فعالیت میباشند همکاری نمایند. در همین زمینه، قرارداد شراکت در تولید مواد غذایی، یکی از عامترین قراردادهای مشارکت تولیدی است که میان اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف و در جهت تولید مواد غذایی و پخش آن در بازار منعقد میگردد.
تولید مواد غذایی ممکن است در کارگاههای کوچک و کارخانههای بزرگ صورت بگیرد و در هر صورت، تولید مواد غذایی یک کسبوکار پرسود است که اشخاص میتوانند با عقد قرارداد مشارکت در این زمینه، در این حوزه مشغول به فعالیت گردند. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا مفاد و مندرجات مذکور در قرارداد شراکت در تولید مواد غذایی را بررسی نموده و الزامات حقوقی عقد این قرارداد را شرح دهیم.
نمونه قرارداد مشارکت در تولید لامینگو
نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که در تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در تولید باید تمام نکات حقوقی لازم در این زمینه رعایت گردد و الزامات حقوقی اعمال شود. در همین راستا، مؤسسات حقوقی مختلف آماده ارائه خدمات و راهنماییهای حقوقی لازم در زمینه تنظیم و عقد قراردادهای گوناگون میباشند. لامینگو نیز یکی از همین مجموعههای حقوقی بوده که با تیمی متخصص و متشکل از کارشناسان حوزههای مختلف حقوق، خدمات گوناگونی در زمینههای مختلف حقوقی و ازجمله عقد قراردادها ارائه مینماید. شما میتوانید با مراجعه به متخصصین قراردادنویسی لامینگو، قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی را تحت نظر این افراد تنظیم کنید.
جهت دریافت این قرارداد، بر روی لینک زیر کلیک نموده و قرارداد موردنیاز خود را به صورت سفارشی تنظیم نمایید:
طرفین نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی چه اشخاصی هستند؟
طرفین قراردادهای مشارکت در تولید ازجمله نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی، غالباً دو دسته هستند؛ دسته اول اشخاصی هستند که سرمایه لازم جهت راهاندازی کسبوکار تولید مواد و محصولات غذایی را دارند و دسته دوم اشخاصی هستند که مهارت لازم و کافی جهت تأسیس یک واحد تولیدی با هدف تولید محصولات غذایی را دارا میباشند. اگر هر یک از اشخاص این دسته هر دو مورد سرمایه و مهارت را داشته باشند، دیگر نیازی به عقد نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی وجود ندارد اما، از آنجایی که امکانات و سرمایههای لازم میان افراد مختلف جامعه پخش شده است، بسیار نادر است که فردی تمام این موارد و شرایط را همزمان در اختیار داشته باشد. درنتیجه، افراد این دو دسته میتوانند با عقد قراردادی، سرمایههای نقدی و غیرنقدی خود را با یکدیگر درآمیخته و واحدی تولیدی جهت تولید محصولات غذایی مختلف تأسیس و راهاندازی نمایند.
نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی چگونه قراردادی است؟
قرارداد شراکت در امر تولید نوعی مشارکت مدنی میباشد که به آن مشارکت در کار و سرمایه نیز میگویند. این قرارداد با هدف تشکیل یک عقد شرکت منعقد میگردد و در طی آن، اشخاص حقیقی و حقوقی سرمایههای نقدی و غیرنقدی خود را با یکدیگر خلط نموده و اقدام به انجام فعالیت تجاری و یا بازرگانی مدنظر مینمایند. این فعالیتها ممکن است امر تولید، ارائه خدمات و غیره باشد. قراردادهای مشارکت در تولید اما جزو پرسودترین قراردادهای مشارکت است که با موضوعات مختلفی ازجمله مشارکت در تولید دارو، مشارکت در تولید صنعتی، مشارکت در تولید مواد غذایی، مشارکت در تولید نرمافزار و غیره منعقد میگردد.
در همین راستا، مشارکتنامه تولید مواد غذایی قراردادی است که در آن اشخاص با خلط آورده و سرمایههای خود با یکدیگر و تبدیل آن به یک سرمایه مشاع، اقدام به راهاندازی یک واحد تولیدی مانند کارگاه یا کارخانه و تولید محصولات غذایی و پخش آن در بازار نموده و درنهایت، سود حاصل از این کسبوکار را میان خود تقسیم خواهند نمود.
این مشارکت مدنی تابع قانون مدنی است. مشارکت مدنی تولید شخصیت حقوقی مجزا از طرفین قرارداد نخواهد داشت و نحوه اداره کسبوکار را خود شرکای قرارداد تعیین مینمایند. باید توجه نمایید تا این نوع از قراردادهای مشارکت را با مشارکتهای حقوقی که تابع احکام قانون تجارت میباشند و منجر به تشکیل شرکتهای تجاری میگردند، خلط ننمایید.
تعیین سرمایه در مشارکتنامه تولید محصولات غذایی
سرمایه در قراردادهای مشارکت مدنی ممکن است نقدی یا غیرنقدی باشد و هر یک از شرکای این قرارداد بخشی از آورده لازم جهت راهاندازی کارگاه تولید مواد غذایی را با خود به همراه میآورد که این آورده، سرمایه شریک و سهمالشرکه وی محسوب میگردد. این سرمایهها ممکن است پول، کارگاه یا کارخانه تولید، مهارت راهاندازی واحد تولیدی، دانش تولید موادغذایی و شناخت صنایع غذایی و دیگر موارد لازم جهت راهاندازی واحد تولیدی باشد. توجه داشته باشید زمانی که از سرمایه حرف میزنیم، منظور سرمایههای نقد و غیرنقد است و اینطور نیست که تنها وجه نقد و سرمایه مالی مدنظر باشد.
قانون حاکم بر مشارکتنامه تولید مواد غذایی
نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی تابع مواد ۵۷۱ تا ۶۰۱ قانون مدنی است که در ارتباط با عقد شرکت است. قانون مدنی در این باب به شرح آثار حاکم بر عقد شرکت پرداخته است و قراردادهای مشارکت در تولید نیز مشمول این مواد میباشند. البته باید توجه داشت قانون مدنی در این باب صرفاً آثار در ارتباط با آثار حاکم بر عقد شرکت سخن گفته و قرارداد مشارکت در تولید عنوان قراردادی خاصی در قانون مدنی نبوده و درنتیجه، از این جهت که یک قرارداد نوین است، مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی نیز قرار میگیرد.
چرا باید آغاز همکاری و مشارکت در تولید را با عقد قرارداد همراه کرد؟
پیشتر نیز بیان شد که یکی از اصلیترین الزامات آغاز مشارکت در تولید محصولات غذایی، تنظیم قراردادی مکتوب و قانونی در این زمینه میباشد. یکی از دلایل ضرورت تنظیم قرارداد این است که جزئیات دقیق همکاری در متن قرارداد ذکر میگردد و این موضوع سبب میگردد موضوع قرارداد با سرعت و ترتیب مشخص و مورد نظر طرفین پیش برود. علاوه بر این، تعهدات و وظایف قراردادی هر یک از طرفین قرارداد در متن قرارداد درج میگردد و شرکای قرارداد درصورت عدم اجرای وظایف قراردادی خود باید ضمانت اجرای مربوطه که این مورد نیز در متن قرارداد ذکر میگردد را پرداخت نمایند.
یکی دیگر از دلایل ضرورت تنظیم قراردادی مکتوب و قانونی جهت آغاز همکاری و مشارکت در زمینه تولید مواد غذایی، کاهش امکان کلاهبرداری در پروسه مشارکت است. همانطور که در جریان هستید ارتکاب کلاهبرداری توسط شرکا در یک شراکت بسیار بالا بوده و از آنجایی که شرکای یک همکاری تجاری به اطلاعات و اسرار تجاری مشابهی دسترسی دارند، امکان و فرصت ارتکاب کلاهبرداری بسیار افزایش مییابد. در چنین شرایطی، اگر قراردادی در میان نباشد، طرفی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته است، امکان ثبت شکایت قانونی و پیگیری جرم ارتکابی از طریق مراجع قضایی و قانونی را نخواهد داشت.
طریقه تقسیم سود میان شرکای نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی
طریقه تقسیم سود در اغلب قراردادهای مشارکت بدین صورت است که سود و زیان میان شرکای قرارداد، براساس سرمایه و آورده این اشخاص تقسیم میگردد. در همین راستا، شرکای قرارداد باید سرمایههای غیرنقدی خود را تقویم به پول و ارزشگذاری ریالی نمایند تا سهمالشرکه هر شریک مشخص شده و مبنای اختصاص سود و پرداخت زیان قرار بگیرد. البته این طریق عرفی تقسیم سود و زیان است و از آنجایی که اراده شرکای قرارداد بر مشارکت حاکم است، این اشخاص میتوانند با توافق یکدیگر طریق دیگری جهت تقسیم سود و زیان فعالیت تولید مواد غذایی در نظر بگیرند. برای مثال، یکی از این شیوهها، انجام کار و دریافت سود است؛ بدین صورت که شرکا در هنگام تنظیم قرارداد توافق مینمایند تا به هر یک از طرفین در ازای انجام امور موضوع قرارداد، مبلغی از سود تعلق بگیرد.
مسئولیتهای قراردادی هر یک از شرکای قرارداد تولید مواد غذایی
برای آنکه موضوع قرارداد یعنی مشارکت و تولید محصولات غذایی به نتیجه برسد، علاوه بر تأمین سرمایه و مهارت تولید، اموری لازم است که انجام گیرد. ازجمله این موارد میتوان به أخذ مجوز تأسیس واحد تولیدی، دریافت تاییدیههای لازم جهت تولید محصولات غذایی، بررسی استانداردهای کیفی محصولات، تهیه مواد اولیه جهت تولید محصولات، پرداخت مالیات کسبوکار، استخدام و بیمه نمودن کارکنان، پخش محصولات غذایی در بازار و غیره اشاره نمود. هر یک از شرکای قرارداد باید مسئولیت انجام بخشی از این امور را بر عهده گرفته و یا افرادی را که در این زمینه متخصص هستند را برای انجام این امور به کار بگیرد.
مدت نمونه قرارداد مشارکت در تولید محصولات غذایی
شرکای قرارداد باید انتها و ابتدای مدت همکاری و مشارکت خود را مشخص نموده و در ذیل قرارداد ثبت نمایند. تعیین مدت یکی از اصلیترین الزامات حقوقی تنظیم و عقد قراردادهای مشارکت است و سبب میگردد تا طرفین قرارداد به زمان انجام و اجرای تعهدات خود آگاه بوده و وظایف خود را در این بازه زمانی اجرا نمایند. اگر مدت قرارداد همکاری مشخص نشود، هر یک از طرفین قرارداد ممکن است به این موضوع استناد نموده و از اجرای تعهدات قرارداد خود خودداری نماید. شرکای قرارداد میتوانند پس از اتمام مدت قرارداد، شراکت خود را تمدید نموده و مدت دیگری را جهت مشارکت و همکاری جهت ادامه کسبوکار محصولات غذایی معین نمایند.
موضوع قرارداد شراکت در تولید محصولات غذایی
در هنگام تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی، طرفین این قرارداد باید موضوع شراکت خود را با ذکر جزئیات دقیق آن مشخص نمایند. موضوع قرارداد مشارکت فعالیتی است که طرفین قرارداد جهت انجام آن قرارداد مزبور را تنظیم و امضا نمودهاند. تعیین دقیق موضوع قرارداد تأثیر بسیاری در تعیین تعهدات طرفین قرارداد مشارکت داشته و به همین دلیل لازم است شرکای قرارداد بهطور دقیق مشخص نمایند که هدف آنها از مشارکت با یکدیگر، تولید چه محصول و ماده غذایی میباشد.
داوری در قرارداد شراکت در تولید محصولات غذایی
در سالهای اخیر، با گسترش پروندههای حقوقی و کیفری مختلف، فرایند رسیدگی به دعاوی از طریق مراجع قضایی عمومی یعنی دادگاه با کندی صورت میپذیرد و علاوه بر این، قضات دادگاهها در بسیاری از دعاوی که تخصص مربوط به موضوع مربوطه را نداشته احکامی صادر نمودهاند که مورد انتقاد بسیاری از حقوقدانان و افراد عام قرار گرفته است. این موضوعات سبب گشته است تا افراد بهتدریج، مراجعه به نهادهای خصوصی حل اختلافات مانند داوری را جایگزین طرح دعاوی در دادسراها و دادگاهها نمایند. بدین ترتیب، طرفین یک قرارداد میتوانند شخصی را که به نظرشان تخصص کافی در زمینه موضوع قرارداد دارد را بهعنوان مرجع حل اختلاف خود انتخاب نمایند.
طرح دعوا نزد نهاد داوری ممکن است به طرق مختلفی صورت پذیرد؛ راه اول در ارجاع اختلاف به داوری، توافق ضمن خود قرارداد است یدین صورت که طرفین مراجعه به داوری برای حل اختلاف را به صورت شرطی ضمن عقد قرار میدهند و این شرط مستق از سایر مفاد قرارداد بوده و حتی پس از انحلال قرارداد به قوت خود باقی خواهد ماند. علاوه بر این، طرفین قرارداد مشارکت میتوانند ضمن قراردادی مستقل از قرارداد مشارکت، بر ارجاع اختلاف به داوری توافق نمایند که به این قرارداد، موافقتنامه داوری میگویند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
نتیجهگیری
نمونه قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی قراردادی پرسود و محبوب در میان انواع قراردادهای مشارکت در تولید است و عقد این قرارداد میتواند هم سبب توسعه و رونق تولید داخلی گردد و هم سبب درآمدزایی کلان برای شرکای قرارداد و نیروی کار باشد؛ اما، لازمه آغاز چنین همکاریهای مشارکتی، تنظیم قراردادی جامع است که دربرگیرنده جزئیات مختلف این همکاری بوده و حقوق طرفین قرارداد را تضمین نماید.
در پایان، توصیه میگردد برای افزایش اطلاعات حقوقی خود، سری به بلاگ حقوقی لامینگو بزنید و سایر محتواهای حقوقی این بلاگ را نیز مطالعه نمایید.
دیدگاه شما