تومان 157,000
قرارداد مشاوره

قرارداد مشاوره

امروزه در انجام بسیاری از امور نیاز به دریافت راهنمایی از یک شخص متخصص و متبحر در آن حوزه احساس می‌شود. این شخص متخصص و متبحر تحت عنوان مشاور و در قالب قرارداد مشاوره اقدام به ارائه راهنمایی‌های لازم می‌نماید. انعقاد قرارداد مشاوره اختصاص به یک حوزه کاری خاص ندارد، بلکه در زمینه‌های مختلف حقوقی، بازرگانی، فنی، مهندسی، تولیدی و غیره نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی احساس می‌شود. بنابراین، قرارداد مشاوره راهکار مناسبی جهت پاسخ‌گویی به این دسته از نیازهاست. قرارداد مشاوره‌ای که با در نظر گرفتن کلیه نکات و شراط لازم منعقد شده باشد، می‌تواند در برگیرنده کلیه تعهدات مشاور و کارفرما بوده و انتظارات طرفین را به نحو احسن برآورده نماید.

آخرین بروزرسانی: 1403/03/07

قرارداد مشاوره فنی چه کمکی به شما می‌کند؟ 

در قرارداد مشاوره، مشاور اصولاً دخالتی در اجرای فعالیت‌های کارفرما ندارد. مشاور، کارفرمای خود را در نحوه عملکرد نسبت به موضوعی که نیازمند مشاوره است، ارشاد و توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهد. همچنین، مشاور ممکن است به موجب قرارداد مشاوره وظایف نظارت در حیطه مشاوره را عهده‌دار شود. دریافت راهنمایی و مشاوره‌های لازم از طرف مشاور موجب بهبود روند کاری مورد نظر خواهد شد. در فضای رقابتی کسب‌وکارهای امروزی، وجود مشاوری که از تخصص و تبحر کافی بهره‌مند است، تبدیل به یک جزء لاینفک در جهت توسعه کسب‌وکارها شده است. 

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد مشاوره 

ماهیت خاص قرارداد مشاوره اقتضاء می‌نماید که هنگام تنظیم آن موراد زیر مورد توجه قرار گرفته و در قرارداد درج گردند: 

۱. طرفین و موضوع قرارداد مشاوره
در قرارداد مشاوره، یک طرف کارفرما بوده که نیازمند مشاور یا نظارت وی بر فعالیت مورد نظر خود است و طرف دیگر مشاوری است که در ازای ارائه خدمات مشاوره‌ای به‌نحو ساعتی یا طرق دیگری که مورد توافق باشد، حق‌المشاوره و اجرت خود را دریافت می‌دارد. موضوع قرارداد مشاوره، حیطه‌ای است که مشاور در آن زمینه باید به کارفرمای خود ارائه خدمت کند. 

۲. صلاحیت مشاور
مشاور ضمن قرارداد مشاوره علاوه بر آن‌که صلاحیت اولیه وی از سوی کارفرما احراز شده است، باید دارای تبحر به معنی دارا بودن علم و تجربه کافی در حیطه مشاوره باشد و نسبت به این اظهار، تعهدات ضمن قرارداد مشاوره را می‌پذیرد. 

۳. حق‌المشاوره یا دستمزد مشاور
قرارداد مشاوره از جمله قراردادهای معوض می‌باشد و مشاور در قبال ارائه خدمات مشاوره، مستحق دریافت اجرت و دستمزد می‌باشد. بنابراین، اشاره به حق‌المشاوره یا دستمزد مشاور از جمله یکی از ارکان اساسی قرارداد مشاوره می‌باشد که شایسته است یک بند از قرارداد به این موضوع اختصاص یابد. 

۴. مدت قرارداد مشاوره
قرارداد مشاوره اصولاً یک قرارداد طویل‌المدت و دائمی نیست. در صورتی‌که موضوع مشاوره انجام یک پروژه یا طرح خاص باشد، با اجرای کامل طرح، قرارداد نیز پایان می‌یابد. در حالت‌های دیگر نیز مدت قرارداد و فعالیت مشاور در طول آن معین می‌گردد و کارفرما در صورت نیاز و رضایت از عملکرد مشاور می‌تواند آن را تمدید نموده یا به قرارداد مشاوره خاتمه دهد. 

۵. تعهدات طرفین و ضمانت اجرای نقض آن‌ها
شایسته است که در تنظیم قرارداد مشاوره، کلیه تعهدات طرفین قرارداد درج شود. برای مثال مشاور مکلف به انجام موضوع قرارداد در مدت زمان تعیین شده بوده و در مقابل، کارفرما مکلف به پرداخت به موقع اجرت مشاور می‌باشد. نقض هر یک از این تعهدات می‌تواند ضمانت اجراهایی به دنبال داشته باشد که بایستی در ضمن قرارداد درج شود. 

۶. محرمانگی و منع رقابت
با انعقاد قرارداد مشاوره و آغاز فعالیت مشاور، وی به اطلاعات مختلفی در زمینه امور اداری و تجاری کارفرما دسترسی پیدا خواهد کرد. بنابراین، لازم است تا مشاور با تمهیداتی ملتزم به حفظ رازداری و منع افشای اطلاعات محرمانه و در صورت لزوم، منع رقابت در حیطه‌های خاص شود. چرا که ممکن است نقض محرمانگی موجب ایراد زیان‌های جبران‌ناپذیر به کارفرما شود. 

۷. تضمین حسن انجام کار
در صورت لزوم، کارفرما می‌تواند در زمان انعقاد قرارداد مشاوره مبلغی در قالب چک یا سفته به عنوان تضمین حسن انجام کار از مشاور دریافت نماید. پس از اخذ این تضمین، اگر مشاور در انجام تعهدات خود کوتاهی نماید، کارفرما می‌تواند خسارت خود را از این محل جبران نماید. 

۸. موارد فسخ و خاتمه قرارداد
قرارداد مشاوره با اتمام مدت همانطور که گفته شد خاتمه می‌یابد. اما در مواردی مثل عملکرد نامطلوب مشاور و یاعدم تمایل طرفین به ادامه همکاری باید مقرراتی در خصوص فسخ و خاتمه قرارداد پیش‌بینی شود. 

۹. پیش‌بینی سازکارهای حل و فصل اختلافات
پیش‌بینی شیوه حل اختلاف در قرارداد به‌نحوی که دارای کمترین هزینه و بیشترین سرعت باشد امری ضروری است. در صورتی‌که مذاکرات طرفین به نتیجه صلح‌آمیز و مورد رضایت نایل نشد، طرفین می‌توانند بنا به قرارداد به داوری یا مراجع قضائی جهت حل اختلاف، جبران خسارت و احقاق حقوق خود متوسل شوند. 

سؤالات متداول

1. انواع قرارداد مشاوره چیست؟ 

قراردادهای مشاوره به انواع و اقسام گوناگونی قابل تقسیم می‌باشند. قراردادهای مشاوره از حیث موضوع به اقسام گوناگونی چون قرارداد مشاوره حقوقی، قرارداد مشاوره برندینگ، قرارداد مشاوره مالی و حسابداری، قرارداد مشاوره مهندسی و غیره تقسیم می‌گردد. علاوه بر آن، از نظر نحوه انعقاد و قانون حاکم نیز قراردادهای مشاوره یا تحت شمول قانون کار قرار گرفته و به انواع مختلفی چون پیمانی، قراردادی، قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت و قرارداد کار معین تقسیم می‌شود و یا اینکه این قرارداد تحت شمول ماده ۱۰ قانون مدنی قرار می‌گیرد. وفق این ماده، هرگونه قرارداد خصوصی که مخالفتی با قانون و شرع نداشته باشد صحیح و لازم‌الاتباع برشمرده می‌شود. 

۲. مالیات قرارداد مشاوره چگونه محاسبه و پرداخت می‌گردد؟ 

پس از تعیین نرخ مالیات از سوی اداره مالیات، مبلغ مورد نظر از قرارداد مشاوره کسر شده و توسط کارفرما پرداخت می‌شود. کارفرما موظف است رسید پرداخت مالیات را به مشاور تحویل دهد. 

3. آیا می‌توان علاوه بر تنظیم قرارداد مشاوره، قرارداد محرمانگی را نیز به منظور حفظ اطلاعات محرمانه به صورت مجزا منعقد نمود؟ 

بله، کارفرما به منظور حفظ اطلاعات محرمانه خود می‌تواند یک بند از قرارداد مشاوره را به موضوع محرمانگی اختصاص دهد و یا اینکه یک قرارداد محرمانگی (NDA) به‌صورت جداگانه تنظیم نماید. 

4. آیا تنظیم قرارداد مشاوره در دفاتر اسناد رسمی الزامی است؟ 

خیر، الزامی مبنی بر انعقاد قرارداد مشاوره در دفاتر اسناد رسمی وجود ندارد. تنظیم قرارداد مشاوره به‌صورت دستی و امضای آن توسط طرفین موجب لازم‌الاتباع شدن قرارداد خواهد شد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.