تومان 157,000
قرارداد مشاوره

قرارداد مشاوره

قرارداد مشاوره قراردادی است که به موجب آن کارفرما، از خدمات مشاوره‌ای شخص دارای تبحر علمی و تجربۀ کافی در زمینۀ مورد نظر استفاده می‌کند. کارفرمایان اعم از شرکت‌ها، پیمانکاران، صاحبان پروژه، مؤسسات و مجموعه‌های مختلف هر یک در حیطۀ عملکرد خود ممکن است نیاز به استفاده از خدمات مشاوره‌ای داشته باشند. قرارداد مشاوره لزوماً در پروژه‌های مهندسی کاربرد ندارد، بلکه در حیطه‌های مختلف تخصصی اعم از مدیریتی، حقوقی، بازرگانی، تولید کالا و عرضۀ خدمات از قرارداد مشاوره استفاده می‌شود.

آخرین بروزرسانی: 1402/11/16

قرارداد مشاوره: پاسخگوی نیاز کارفرمایان به مشاوران کاردان!

قرارداد مشاوره چگونه قراردادی است؟

قرارداد مشاوره قراردادی است که به موجب آن کارفرما، از خدمات مشاوره‌ای شخص دارای تبحر علمی و تجربۀ کافی در زمینۀ مورد نظر استفاده می‌کند. کارفرمایان اعم از شرکت‌ها، پیمانکاران، صاحبان پروژه، مؤسسات و مجموعه‌های مختلف هر یک در حیطۀ عملکرد خود ممکن است نیاز به استفاده از خدمات مشاوره‌ای داشته باشند. قرارداد مشاوره لزوماً در پروژه‌های مهندسی کاربرد ندارد، بلکه در حیطه‌های مختلف تخصصی اعم از مدیریتی، حقوقی، بازرگانی، تولید کالا و عرضۀ خدمات از قرارداد مشاوره استفاده می‌شود.

در نمونه قرارداد مشاوره، مشاور اصولاً دخالتی در اجرای فعالیت‌های کارفرما ندارد. مشاور، کارفرمای خود را در نحوۀ عملکرد نسبت به موضوعی که نیازمند مشاوره است، ارشاد و توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهد. همچنین، مشاور ممکن است به موجب قرارداد مشاوره وظایف نظارت در حیطۀ مشاوره را عهده‌دار شود. در ادامه بیشتر به ویژگی‌های قرارداد مشاوره خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های قرارداد مشاوره چیست؟

با توجه به ماهیت خاص قرارداد مشاوره نسبت به سایر قراردادهای ارائۀ خدمات، توجه به موارد ذیل ضروری به نظر می‌رسد:

طرفین، موضوع و مبلغ قرارداد مشاوره:

در قرارداد مشاوره یک طرف کارفرما بوده که نیازمند ارائۀ مشاوره یا نظارت وی بر فعالیت مورد نظر خود است. طرف دیگر، مشاوری است که در ازای ارائۀ خدمات مشاوره‌ای به نحو ساعتی یا طرق دیگری که مورد توافق باشد، حق‌المشاوره و اجرت خود را دریافت می‌دارد. موضوع قرارداد مشاوره، حیطه‌ای است که مشاور در آن زمینه باید به کارفرمای خود ارائۀ خدمت کند.

صلاحیت مشاور:

مشاور ضمن قرارداد مشاوره علاوه بر آنکه صلاحیت اولیۀ وی از سوی کارفرما احراز شده است، باید دارای تبحر به معنی دارا بودن علم و تجربۀ کافی در حیطۀ مشاوره باشد و نسبت به این اظهار، تعهدات ضمن قرارداد مشاوره را می‌پذیرد.

مدت قرارداد مشاوره:

قرارداد مشاوره اصولاً یک قرارداد طویل‌المدت و دائمی نیست. در صورتی که موضوع مشاوره انجام یک پروژه یا طرح خاص باشد، با اجرای کامل طرح، قرارداد نیز پایان می‌یابد. در حالت‌های دیگر نیز، مدت قرارداد و فعالیت مشاور در طول آن معین می‌گردد و کارفرما در صورت نیاز و رضایت از عملکرد مشاور می‌تواند آن را تمدید نموده یا به قرارداد مشاوره خاتمه دهد.

محرمانگی و منع رقابت:

با انعقاد قرارداد مشاوره و آغاز فعالیت مشاور، وی به اطلاعات مختلفی در زمینۀ امور اداری و تجاری کارفرما دسترسی پیدا خواهد کرد. بنابراین، لازم است تا مشاور با تمهیداتی ملتزم به حفظ رازداری و منع افشای اطلاعات محرمانه و در صورت لزوم، منع رقابت در حیطه‌های خاص شود. چراکه ممکن است نقض محرمانگی موجب ایراد زیان‌های جبران‌ناپذیر به کارفرما شود.

موارد فسخ و خاتمۀ قرارداد:

قرارداد مشاوره با اتمام مدت همانطور که گفته شد خاتمه می‌یابد. اما در مواردی مثل عملکرد نامطلوب مشاور و یا عدم تمایل طرفین به ادامۀ همکاری باید مقرراتی در خصوص فسخ و خاتمۀ قرارداد پیش‌بینی شود.

مسئولیت‌های متقابل کارفرما و مشاور:

در قرارداد مشاوره، کارفرما نیز تعهداتی را عهده‌دار می‌شود. تأمین هزینه‌های مشاور در راستای اجرای تعهدات خویش و دسترسی وی به اطلاعات مورد نیاز از جمله وظایف کارفرما است. مشاور نیز باید حسب توافق در زمان و با کیفیت مورد نظر مشاوره و نظارت خود را عرضه کند و حوزه‌های خدمت‌رسانی وی باید در قرارداد با شرح موضوع تبیین شود.

ضمانت‌های اجراء و سازوکار حل اختلاف:

ضمانت‌های اجرای نقض تعهدات هر یک از طرفین قرارداد مشاوره بر مبنای تعهدات آنها می‌باید مشخص شود تا مشاور با الزام کافی خدمات خود را به نحو شایسته ارائه دهد. همچنین، پیش‌بینی شیوۀ حل اختلاف در قرارداد به نحوی که دارای کمترین هزینه و بیشترین سرعت باشد امری ضروری است. در صورتی که مذاکرات طرفین به نتیجۀ صلح‌آمیز و مورد رضایت نایل نشد، طرفین می‌توانند بنا به قرارداد به داوری یا مراجع قضائی جهت حل اختلاف، جبران خسارت و احقاق حقوق خود متوسل شوند.

نمونه قرارداد مشاوره «لامینگو»: راه حلی مطمئن برای استفاده از خدمات مشاوره‌ای!

تنظیم قرارداد مشاوره با توجه به اهمیت فعالیت و تخصص مشاور و خدمات وی برای کارفرما امری ضروری است؛ زیرا در قرارداد مشاوره، تعهدات طرفین در طیف متنوعی قرار می‌گیرد: از ساعات کاری و نحوۀ مشاوره و حقوق مشاور تا انتظاراتی که کارفرما جهت پیشبرد طرح یا امور خود از بکارگیری یک مشاور متبحر و کیفیت مشاوره و امانتداری وی دارد. بدون تنظیم یک قرارداد مشاورۀ حرفه‌ای که به تمامی موارد یادشده نپرداخته باشد، اتکای کارفرما به مشاور و اطمینان مشاور از دریافت حقوق خود به مخاطره خواهد افتاد.

مشاوره و حیطۀ عملکرد کارفرمایی که نیازمند خدمات مشاوره‌ای است، اموری کاملاً تخصصی بوده و باید جنبه‌های حقوقی در کنار وجوه کاری و تجاری آن رعایت شود. تیم حقوقی تنظیم قراردادهای لامینگو، قرارداد مشاوره ویژۀ خود را با دقت نظر و ملاحظۀ جنبه‌های حقوقی و حرفه‌ای به نحو جامع تقدیم شما نموده است. همچنین در این زمینه آمادۀ ارائۀ مشاورۀ حقوقی در تنظیم قرارداد سفارشی شما خواهد بود.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.