تومان 127,000
قرارداد محرمانگی با مشاور (NDA)

قرارداد محرمانگی با مشاور (NDA)

قرارداد محرمانگی با مشاور، شخص مشاور را ملزم به رعایت اصول رازداری و حفظ محرمانگی نسبت به اطلاعاتی که در طول مشاوره کسب می‌نماید خواهد کرد. در این قرارداد با توجه به ماهیت عمل مشاوره عدم افشای اطلاعات محرمانه شما، یا حداقل اطلاعاتی که در نظر شما محرمانه تلقی می‌گردند! امری واجب و ضروری از جانب شخص مشاور خواهد بود. این قرارداد با تعیین ضمانت اجراهای خاص و تشریح وظایف شخص مشاور ایشان را ملزم به حفظ اسرار و اطلاعاتی که کسب نموده است، خواهد کرد.

آخرین بروزرسانی: 1402/11/21

حفظ محرمانگی اطلاعات و اسرار کسب‌وکار، دغدغه هر کارفرمایی است. این دغدغه در ارتباط با مشاوران کسب‌وکار اهمیتی دوچندان می‌یابد؛ چراکه مشاور، به اقتضای ماهیت شغل خود، به‌میزان زیادی از اطلاعات کسب‌وکار کارفرما آگاه می‌شود. این اهمیت به‌اندازه‌ای است که معمولاً درج شرط محرمانگی در قرارداد همکاری اصلی برای آن کافی نیست و بهتر است قراردادی جداگانه برای آن تنظیم گردد. قرارداد محرمانگی با مشاور دارای نکاتی ازجمله تعیین اطلاعات محرمانه کسب‌وکار، حقوق و تعهدات کارفرما و مشاور دربرابر یکدیگر، مالکیت اطلاعاتی که در دسترس مشاور قرار می‌گیرد، شیوه جبران خسارات و حل‌وفصل اختلافات می‌باشد.

چرا به قرارداد محرمانگی با مشاور نیازمندیم؟

تا این لحظه در نظام حقوقی کشور ما، قانونی برای حفاظت از اسرار تجاری کسب‌وکارها وضع نشده است. از این رو، صاحبان کسب‌وکارها ناگزیرند خود چاره‌ای اندیشیده و از اسرار تجاری خود حمایت کنند. به این منظور، پیشنهاد ما به این افراد، انعقاد قرارداد محرمانگی با مشاور است. 
دغدغه رعایت محرمانگی درخصوص بسیاری از همکاری‌ها برای کارفرمایان وجود دارد؛ اما این دغدغه درخصوص مشاوران کسب‌وکارها، در هر حوزه‌ای، وچندان می‌شود. مشاوران، باتوجه به اقتضای شغل خود، به مهمترین اسرار کارفرمایشان دسترسی دارند. از این رو، لازم است به‌منظور حفظ اسرار و اطلاعات کسب‌وکار خود، قراردادی جداگانه با آن‌ها منعقد کنید.

اهمیت تعیین مدت قرارداد محرمانگی با مشاور

بدون شک، یکی از بندهای مهم هر قرارداد، مدت آن است. لازم است برای قرارداد محرمانگی با مشاور، باتوجه به وصف محرمانگی اطلاعات و اسراری که در دسترس مشاور قرار می‌گیرد، مدتی مناسب تعیین نمایید. از این رو، ممکن است مدت این قرارداد از مدت قراردادی همکاری بیشتر باشد.

لزوم تعیین اطلاعات محرمانه در قرارداد محرمانگی با مشاور

ازجمله نکاتی که واجب است در متن قرارداد به آن پرداخته شود، چیستی اطلاعات محرمانه کسب‌وکار کارفرماست. لازم است بندی را در قرارداد خود به تعریف اطلاعات محرمانه اختصاص داده و این اطلاعات را معرفی کنید. این اطلاعات ممکن است داده‌های متنی یا تصویری باشد. همچنین، مواردی مانند لیست مشتریان کارفرما یا اطلاعات مالی کسب‌وکار او می‌تواند مصادیقی از اسرار تجاری باشد.

بسیاری از این اطلاعات به‌طور مستقیم در اختیار مشاور قرار می‌گیرد؛ اما گاهی مشاور به اقتضای همکاری خود، به‌نحو غیر مستقیم به برخی اطلاعات دسترسی پیدا کند. به‌هر حال، این اطلاعات باید به‌تفصیل مورد بررسی قرار گیرد.

اهمیت تعیین وجه التزام در قرارداد محرمانگی با مشاور

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، قانون خاصی برای حمایت از اسرار تجاری در کشور ما وجود ند

ارد. ازطرفی، به‌دلیل پیچیده بودن مباحث حقوقی مرتبط با اسرار تجاری، ممکن است مراجع قضایی شناخت درستی از آن نداشته باشند. بنابراین، به‌منظور جبران خسارات احتمالی و همچنین ایجاد یک الزام قانونی مستحکم به رعایت محرمانگی برای مشاور، بهتر است در قرارداد خود وجه التزام تعیین کنید؛ به این معنا که درصورت نقض تعهد مورد نظر، مشاور ملزم به پرداخت مبلغی مقطوع به کارفرما خواهد بود.
حسن تعیین وجه التزام در این است که برای دریافت آن، نیازی به اثبات ورود خسارت نیست و تنها اثبات نقض تعهد ازجانب مشاور برای دریافت مبلغ تعیین‌شده در قرارداد کفایت می‌کند. ازطرفی، درصورت ورود خسارت، نگران اشتباهات کارشناسان در تخمین میزان خسارات وارده نخواهید بود.

مالکیت اسرار تجاری

یکی دیگر از مواردی که لازم است در قرارداد خود به آن بپردازید، بحث مالکیت فکری اطلاعاتی است که در اختیار مشاور قرار می‌گیرد. لازم است در قرارداد خود تصریح کنید که مالکیت اطلاعات کسب‌وکار کارفرما، منحصراً در اختیار کارفرما بوده و مشاور حق هیچ‌گونه بهره‌برداری از آن‌ بدون رضایت کارفرما یا تصرف مالکانه در آن را ندارد.

شیوه حل‌وفصل اختلافات

بهتر است در قرارداد خود درخصوص شیوه و مرجع حل‌وفصل اختلافات احتمالی خود صحبت کنید. به‌جز مراجع قضایی که همواره گزینه‌ای برای رسیدگی به اختلافات است، می‌توانید از سازوکار داوری استفاده کنید؛ به این صورت که فرد یا افرادی را به‌عنوان داور توافقی انتخاب کرده و درصورتی‌که ازطریق مذاکره و سازش نتوانستید اختلاف خود را حل کنید، به‌جای مراجع قضایی، اختلاف خود را به داور ارجاع دهید. لازم به ذکر است که رأی داور، همانند احکام صادره از دادگاه‌ها، مطابق مقررات قانون اجرای احکام مدنی قابل اجراست.

 پیش‌بینی موارد فسخ قرارداد محرمانگی با مشاور

به‌طور کلی، در نظام حقوقی کشور ما، طرفین حق فسخ قرارداد خود را ندارند؛ مگر این حق به‌موجب قانون برای آن‌ها پیش‌بینی شده یا توافقی در این خصوص میان طرفین وجود داشته باشد. بنابراین، لازم است به‌منظور فسخ قرارداد توسط کارفرما یا مشاور، این حق در قرارداد تصریح شود. اما نکته بسیار مهم این است که شیوه نگارش بند فسخ قرارداد از حساسیت خاصی برخوردار است؛ زیرا درصورت وجود ابهام در شرایط ایجاد حق فسخ، از منظر قوانین موضوعه کشور ما، این ابهام به کل قرارداد سرایت کرده و قرارداد اساساً باطل خواهد شد.

چرا باید تنظیم قرارداد خود را به تیم حقوقی لامینگو بسپارید؟

باتوجه به مواردی که خدمت شما عرض شد، در تخصصی بودن قرارداد محرمانگی با مشاور تردیدی وجود ندارد. تنظیم این قرارداد نیازمند تسلط به نکات حقوقی، به‌خصوص مبحث حقوق اسرار تجاری، می‌باشد. متخصصان حقوق مالکیت فکری در تیم حقوقی مجموعه لامینگو، پیشنویس این قرارداد را برای شما تهیه کرده‌اند. می‌توانید هم‌اکنون فایل این قرارداد را دریافت کرده و درصورت داشتن هرگونه پرسش یا ابهام، با مشاوران حقوقی ما در تماس باشید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.