افترا و توهین و تهدید هرکدام جرمهایی مجزا هستند که ممکن است به صورت توأمان و همراه با هم رخ دهند و درنتیجه اشخاص را نیازمند تهیه شکواییه جهت طرح شکایت میکنند. در ادامه شما میتوانید با مجازاتهای مقرر برای هر یک از این جرائم و نکات قانونی مربوط به آنها آشنا شوید و درنهایت در صورت نیاز پس از پاسخ به پرسشهایی که جهت تهیه یک شکواییه نیاز است، میتوانید شکواییه خود را به صورت هوشمند، معتبر و مطمئن دریافت و از آن استفاده نمایید. در صورت وجود هرگونه پرسش و یا ابهامی نیز مشاوران حقوقی ما آماده خدمترسانی به شما عزیزان میباشند.
افترا و تهمت زدن به دیگران گاهی ممکن است همراه با جرم توهین و تهدید نیز باشد که هرکدام به صورت مجزا مطابق قانون مجازات اسلامی جرم انگاری گردیده و برای آنها مجازات نیز در نظر گرفته شده است. در چنین مواردی افراد برای طرح شکایت علیه مرتکب یا مرتکبین این اعمال نیازمند تهیه و نگارش شکواییه افترا و توهین و تهدید میباشند. از همین روی آشنایی با نکات حقوقی و مفاد قانونی مرتبط با هر یک از این جرایم نیز ضروری و کمککننده خواهد بود. در صورت نیاز کافیست از طریق همین صفحه اقدام به دانلود شکواییه موردنظر خود نمایید.
با توجه به اینکه هر یک از اعمال مزبور به صورت جرمی جزا مطابق قانون پیشبینی گردیده است، ارکان قانونی هر یک از آنها نیز متفاوت خواهد بود که در ادامه به بررسی آنها مطابق قانون مجازات اسلامی خواهیم پرداخت.
افترا در معنای لغوی به معنای نسبت دروغ و کذب به کسی بستن، تهمت و اسناد خیانت و هر چیز ناحق و برخلاف واقع را به کسی نسبت دادن است، مطابق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که موجب حد است به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد. به علاوه، در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد، هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد شد.
از سوی دیگر مطابق ماده ۶۹۹ قانون فوقالذکر، هر کس عالماً و عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و اَدَوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او میگردد، بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به اوست بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و یا تا (۷۴) ضَربه شلاق محکوم میشود.
توهین مطابق قانون عبارت است از استفاده از الفاظی که صریح یا ظاهر باشد و یا ارتکاب اعمال و انجامحرکاتی که با لحاظ عرفیات جامعه و با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی و موقعیت اشخاص موجب تخفیف و تحقیر آنان شود و چنانچه موجب حد قذف نباشد مستوجب جزای نقدی درجه شش یعنی حبس بیش از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی بیش از شصت میلیون ریال تا دویست و چهل میلیون ریال و محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال خواهد بود.
تهدید نیز از دیگر انواع جرایم مطابق قانون مجازات اسلامی است که به معنای بیم دادن و ترساندن دیگران نسبت به مال، جان و یا افشای اطلاعات آنها است. هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دوماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
درنهایت اگر قصد شکایت از فرد مرتکب را دارید نیازمند تهیه شکواییه افترا و توهین و تهدید زیر نظر فرد متخصص حقوقی مجرب هستید، شما میتوانید این شکواییه را به صورت رایگان و هوشمند از لامینگو دریافت کرده و بابت استفاده از آن اطمینان خاطر داشته باشید!
افترا و تهمت زدن همانطور که از مفاد قانونی مندرج در قانون مجازات اسلامی نیز متوجه شدیم ممکن است به دو صورت افترا قولی و یا به صورت افترا عملی باشد. به عبارت دیگر، افراد گاهی به صورت لفظی امری نامشروع را به دیگری نسبت میدهند و گاهی نیز ممکن است از طریق ارتکاب عملی مانند قرار دادن وسیلهای غیرقانونی تحت تصرف فرد دیگر به وی اتهام بزنند. مجازات مربوط به هر یک از انواع افتراها با یکدیگر متفاوت است که در شرح شکواییه میباید به درستی نگارش و توضیح داده شود.
شکواییه هوشمند یکی از انواع خدمات قابلارائه توسط پلتفرم لامینگو است که از طریق آن کاربران پس از پاسخ به سوالات مرتبط با جرم ارتکابی که توسط برترین متخصصان حقوقی تهیه گردیده است، میتوانند شکواییه موردنظر خود را دانلود و از آن استفاده کنند. برترین ویژگی این شکواییه عدم نیاز به مراجعه حضوری به هیچ مرجعی است که منجر به صرفهجویی در زمان و هزینه برای افراد میگردد.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول