رایگان
شکواییه تخریب یا آتش زدن

شکواییه تخریب یا آتش زدن

جرم تخریب و آتش زدن یکی از انواع جرایم کیفری است که دارای انواع و اقسام مختلفی می‌باشد. این جرم از تخریب و آتش زدن اموال شخصی گرفته تا تخریب و آتش زدن اموال و بناهای فرهنگی و تاریخی و اموال مورداستفاده عموم را نیز شامل می‌شود. شما می‌توانید بسته به نوع جرم شکواییه تخریب یا آتش زدن را به صورت هوشمند و شخصی سازی شده دریافت کنید!

آخرین بروزرسانی: 1401/05/09

جرایم تنها نسبت به جان و بدن اشخاص صورت نمی‌پذیرد بلکه ممکن است نسبت به مال و دارایی افرادی نیز جرائمی محقق گردد که به آنها جرایم علیه اموال گفته می‌شود. یکی از انواع جرایم علیه اموال، جرم تخریب و آتش زدن است که به آن تخریب و احراق نیز گفته می‌شود. آتش زدن در واقع نوعی تخریب است که علاوه بر مال و دارایی به جان انسان‌ها نیز ممکن است آسیب وارد سازد. جرم تخریب یا آتش زدن را افراد می‌توانند از طریق طرح شکایت به وسیله شکواییه تخریب یا آتش زدن پیگیری کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.

جرم تخریب و آتش زدن در قانون

در قوانین مختلفی در خصوص جرم تخریب یا آتش زدن سخن به میان آمده است که اصلی‌ترین آنها قانون مجازات اسلامی می‌باشد، علاوه بر آن از جمله در قوانینی همچون  قانون اراضی و مستحدثات ساحلی، قانون کیفر بزه‌های راه آهن،  قانون مجازات اخلال‌گران در تأسیسات آب، برق، گاز و مخابرات کشور، قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی، قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح و امثالهم نیز از این جرم سخن گفته شده است که بسته به هر مورد و پرونده ممکن است متفاوت باشد.

و اما در قانون مجازات اسلامی هر کس عمداً عمارت یا بنا یا کشتی یا هواپیما یا کارخانه یا انبار و بطور کلی هر محل مسکونی یا معد برای سکنی یا جنگل یا خرمن‌ یا هر نوع محصول زراعی یا اشجار یا مزارع یا با‌غ‌های متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود. از طرفی، بر اساس ماده ۶۷۶ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) که اصلاحی سال ۱۳۹۹ است، هرکس سایر اشیاء منقول متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد.

در رابطه با جرم تخریب نیز قانون اینگونه بیان می‌کند که  هرکس عمداً اشیاء منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه [و] در صورتی که میزان خسارت ‌وارده یکصد میلیون ریال یا کمتر باشد به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت ‌وارده ‌محکوم خواهد شد.

آشنایی با اقسام تخریب

مطابق قوانین مختلف تخریب دارای انواع و اقسام مختلفی است که در هر یک از قوانین فوق‌الذکر به یکی از آنها اشاره گردیده است که درنهایت نیز می‌توان از طریق شکواییه تخریب یا آتش زدن آنها را پیگیری کرد. یکی از انواع تخریب‌ها، تخریب اموال تاریخی، فرهنگی و مذهبی است که فصل نهم از قانون مجازات اسلامی تحت عنوان تخریب اموال تاریخی‌ فرهنگی به آن اختصاص یافته است. بر اساس این مواد، هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت ‌رسیده است، یا تزئینات، ملحقات تاسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور، که مستقلاً نیز واجد حیثیت فرهنگی و تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارات وارده به حبس از یک الی ده سال محکوم می‌شود.

نوع دیگری از تخریب که عام‌ترین نوع آن است عبارت است از تخریب و سوزاندن اموال و اسناد متعلق به اشخاص که در قانون مجازات اسلامی از آن سخن گفته شده و پیش‌تر به هر یک از آنها پرداختیم.  تخریب وسایل، تأسیسات و اموال مورد استفاده عمومی از انواع دیگر جرم تخریب است که مطابق قانون مجازات اسلامی هر کس در وسایل و تاسیسات مورد استفاده عمومی از قبیل شبکه‌های آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز، پست و تلگراف و تلفن و مراکز‌ فرکانس و ماکروویو (‌مخابرات) و رادیو و تلویزیون و متعلقات مربوط به آنها اعم از سد و کانال و انشعاب لوله‌کشی و نیروگاههای برق و خطوط انتقال‌ نیرو و مخابرات (‌کابل‌های هوایی یا زمینی یا نوری) و دستگاه‌های تولید و توزیع و انتقال آنها که به هزینه یا سرمایه دولت یا با سرمایه مشترک دولت و‌ بخش غیر دولتی یا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ایجاد شده و همچنین در علائم راهنمایی و رانندگی و سایر علائمی که به منظور حفظ‌ جان اشخاص یا تامین تاسیسات فوق یا شوارع و جاده‌ها نصب شده است، مرتکب تخریب یا ایجاد حریق یا از کار انداختن یا هر نوع خرابکاری دیگر‌ شود بدون آنکه منظور او اخلال در نظم و امنیت عمومی‌ باشد به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد.

رسیدگی به شکواییه تخریب یا آتش زدن 

پس از آنکه شکایت از طریق شکواییه تخریب یا آتش زدن مطرح شد مرحله تحقیقات مقدماتی نزد بازپرس در دادسرا آغاز می‌شود، سپس ممکن است کلانتری نیز وارد ماجرا شود و قرار بازداشت موقت تا صدور حکم برای متهم به تخریب یا آتش زدن صادر گردد. پس از آن پرونده به دادسرا ارسال می‌گردد، جلسات رسیدگی برگزار می‌شود اظهارات، دفاعیات طرفین و شهادت شهود توسط دادستان رسیدگی و استماع می‌شود و در آخر نوبت به رسیدگی در دادگاه می‌رسد.

شکواییه تخریب یا آتش زدن لامینگو

شکواییه موجود یک شکواییه هوشمند است که شما می‌توانید پس از پاسخ به سوالات تهیه شده توسط متخصصین مجرب حقوقی لامینگو آن را به صورت شخصی‌سازی شده در لحظه و در هر جا دریافت نمایید. این شکواییه، شکواییه‌ای معتبر، قانونی و مطمئن است که در اختیار شما قرار گرفته است. در صورت وجود هرگونه پرسش یا ابهام با ما در ارتباط باشید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.