ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان در اماکن عمومی در فصل هفدهم از قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرایم علیه اشخاص و اطفال پیشبینی گردیده است. هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید در واقع مرتکب جرم مزبور شده و اشخاص میتوانند از طریق شکواییه اقدام به طرح شکایت علیه مرتکب نمایند. شما میتوانید این شکواییه را به صورت رایگان و هوشمند از لامینگو دریافت کنید!
ایجاد مزاحمت یکی از اتفاقهای آزاردهندهای است که روزانه برای بسیاری از افراد به خصوص بانوان اتفاق میافتد. مطابق قانون مجازات اسلامی کشور، ایجاد مزاحت برای اطفال و بانوان جرمانگاری گردیده و برای آن مجازات نیز تعیین شده است؛ که از همین روی، افراد میتوانند با تهیه و تنظیم شکواییه ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان شکایت این اتفاق را در دادگاه کیفری پیگیری نمایند. با توجه به برخی چالشها و پیچیدگیهایی که تهیه و ارائه شکواییه دارد، بهتر است تا پیش از تنظیم آن از کمک و راهنمایی افراد متخصص در این زمینه و وکلای باتجربه بهره جوییم.
رکن قانونی جرم ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان در اماکن عمومی ماده ۶۱۹ قانون جازات اسلامی است به این معنا که در ماده مذکور شرایط این جرم و میزان مجازات آن پیشبینی گردیده است. همچنین شایسته است تا در شکواییه مزاحمت برای اطفال و بانوان در مکان عمومی به ماده فوق اشاره گردد. مطابق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس و شلاق محکوم خواهد شد.
همانطور که پیشتر گفتیم ایجاد مزاحمت برای اطفال یا بانوان از طریق الفاظ و حرکات مخالف شأن و حیثیت آنها مطابق قانون جرم تلقی میگردد و مجازاتی که برای آن در نظر گرفته شده است نیز عبارت است از حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق.
باید دقت داشت که میزان تأثیر گذشت شاکی تنها مربوط به اعمال تخفیف در مجازات وی است و بنابراین گذشت صرفا میتواند منجر به تخفیف مجازات متهم شود، اما حتی با گذشت شاکی، تعقیب یا اجرای مجازات متعرض، متوقف نخواهد شد.
در درجه اول جرم باید توسط شاکی از طریق شکواییه ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان در اماکن عمومی گزارش گردد و یا جرم در منظر ضابطین قضایی رخ دهد، پس از کشف جرم، مراحل تحقیق از متهم و شاکی و درنهایت تعقیب وی باید صورت گیرد. مطابق ماده ۲۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری، ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت بانوان و اطفال و تظاهر، قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت برای اشخاص که به وسیله چاقو یا هر نوع اسلحه انجام شود ازجمله مواردی است که در آن بازپرس میتواند قرار بازداشت موقت صادر کند.
محل وقوع جرم توهین یا مزاحمت برای زنان یا اطفال باید اماکن عمومی یا معابر باشد که برای مثال شامل کوچه، خیابان، میدانها و انواع اماکن عمومی است. البته باید دقت داشت که حضور افراد دیگر در محل وقوع جرم به عنوان شاهد ضروری نبوده و تنها تلقی مکان به عنوان مکان «عمومی» کفایت میکند.
خدمات حقوقی آنلاین لامینگو شامل مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین، بانک قراردادهای تمپلیت و هوشمند، بانک اسناد قضایی ازجمله شکواییه و دادخواست رایگان هوشمند و تنظیم قرارداد سفارشی به وسیله وکلا و متخصصان حقوقی خبره است. شما میتوانید در صورت نیاز انواع شکواییههای موردنظر خود را ازجمله شکواییه ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان در اماکن عمومی را به صورت رایگان و هوشمند دریافت کنید. منظور از شکواییه هوشند شکواییهای است که پس از پاسخ به سوالات تهیه شده توسط تیم حقوقی لامینگو در اختیار کاربران قرار داده شده است و شکواییه متناسب با پرسشهای شما برای شما درلحظه قابل دانلود و دریافت است!
در صورت وجود هرگونه پرسش و یا ابهامی در این زمینه کارشناسان پشتیبانی ما در خدمت شما میباشند!
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول