تهدید از انواع جرائمی است که ممکن است به صورت لفظی و یا عملی و نسبت به امور و اعمال مختلفی صورت پذیرد. جرم تهدید ممکن است نسبت به مال، اطلاعات و جان افراد صورت بگیرد و از همین روی تنظیم شکواییه تهدید زیر نظر وکلای کیفری تهدید و متخصصین حقوقی از اهمیت دوچندانی برخوردار است. شما میتوانید شکواییه تهدید را به صورت هوشمند و زیر نظر مجربترین متخصصین حقوقی از لامینگو دریافت کنید! جهت آشنایی بیشتر با این شکواییه نیز در ادامه با ما همراه باشید!
فصل بیست و دوم از قانون مجازات اسلامی با عنوان تهدید و اکراه است. تهدید به معنای بیم دادن و ترساندن افراد از وقوع حادثه یا اتفاقی است که برای آنها با ضرر همراه میباشد. این تهدید ممکن است به صورت لفظی یا عملی صورت پذیرد و همچنین مکن است نسبت به اتفاقات مختلفی هچون هتک حیثیت و حرمت، آسیب مالی، ضرر جانی و حتی تهدید به قتل باشد. تهدید هنگامی جرم تلقی میشود که بیم دادن فرد نسبت به یک رفتار بد و نامشروع در آینده باشد. همچنین باید دقت داشت که برای وقوع جرم تهدید استفاده از لفظ جهت ترساندن الزای نیست بلکه حتی در صورتی که فرد عملی انجام دهد که باعث ترس فرد دیگر نسبت به یک عل ناشمروع باشد، آن عمل جرم محسوب میشود. درنهایت باید توجه داشت که برای طرح شکایت علیه فرد مرتکب جرم تهدید نیازمند تهیه شکواییه تهدید با کمک افراد متخصص یا وکیل مجرب میباشیم.
ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در رابطه با جرم تهدید لفظی اینگونه بیان میکند که هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
از سوی دیگر قانونگذار در ماده ۶۶۸ قانون فوقالذکر بیان میکند که هرکس با جبر و قهر یا با اِکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر نماید و یا سند و نوشتهای که متعلق به او یا سپرده به او میباشد را از وی بگیرد به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
هر جرمی برای به وقوع پیوستن نیازمند تحقق سه نوع رکن است که این ارکان عبارتاند از: رکن مادی، رکن قانونی و رکن معنوی.
در رابطه با جرم تهدید نیز ارکان به شرح ذیل میباشند:
1. رکن قانونی: همانگونه که پیشتر گفتیم بسته به نوع تهدید و اینکه آیا تهدید همراه با اجبار به انجام عملی باشد یا خیر دارای دو رکن قانونی یعنی موارد ۶۶۹ و ۶۶۸ قانون مجازات اسلامی است که باید در شکواییه تهدید نیز به آنها اشاره داشت. از همین روی همواره برای تنظیم شکواییه بهتر است از کمک وکلا و متخصصین حقوقی بهره جست.
2. رکن مادی: رکن مادی جرم تهدید هر نوع عمل و امری است که فرد را نسبت به مال، اطلاعات، جان و امثالهم بترساند و به اصطلاح عملی تهدیدآمیز تلقی گردد.
3. رکن معنوی: این رکن در واقع به سوءنیت فرد مرتکب بستگی دارد، در رابطه با جرم تهدید نیز فرد مرتکب میباید قصد و انگیزه تهدید کردن فرد دیگر را داشته باشد و عمل به عمد اتفاق بیافتد، تا جرم به وقوع بپیوندد.
بله. مطابق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی جرم تهدید میتواند «به هر نحو» رخ دهد، بنابراین چه جرم از طریق تلفن، چه اینترنت و چه در دنیای واقعی صورت گرفته باشد میتواند به عنوان جرم تهدید و از طریق شکواییه تهدید قابلرسیدگی باشد.
بله. مطابق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی نیز تهدید افراد به انتشار عکسهای خصوصی از مصادیق جرم تهدید محسوب شده و قابل رسیدگی میباشد.
دادگاه صلاحیتدار برای رسیدگی به دعوای تهدید دادسرا و دادگاه محل وقوع جرم میباشد.
لامینگو برای اولین بار در کشور انواع شکواییه و دادخواست را به صورت هوشمند در اختیار کاربران قرار داده است! شما میتوانید انواع دادخواست و شکواییه موردنظر خود را از صفر تا صد به صورت آنلاین دانلود کنید. این شکواییهها به صورت معتبر و قانونی و زیر نظر مجربترین وکلا و متخصصین حقوقی در اختیار شما قرار داده شده است.
در صورت وجود هرگونه پرسش و یا سوالی کافی است تا با پشتیبانان ما در ارتباط باشید! همچنین شما میتوانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی تهدید به دریافت وقت مشاوره با متخصصین حقوقی ما اقدام نمایید!
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول