هتک حیثیت رایانه ای و نشر اکاذیب به عنوان جرمی است که منجر به تنزل ارزش و اعتبار افراد در جامعه میشود و به آبروی شخص صدمه وارد میکند. این جرم مطابق مواد 16 و 17 قانون جرائم رایانه ای جرمانگاری شده و برای آن مجازات تعیین گشته است. تغییر یا تحریف فیلم یا صوت یا تصویر دیگری و پخش کردن آن و همچنین بازنشر فیلم، صوت یا تصویر تحریف یا تغییر یافته از دیگری با علم به اینکه این محتوا تغییر یا تحریف یافته است از مصادیق این جرم محسوب میشود. شما میتوانید در صورت نیاز شکواییه هتک حیثیت رایانه ای را به صورت هوشمند و رایگان دریافت کنید!
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده کلیه افراد از رایانه و ابزارهای هوشمند، انواع جرائم رایانه ای نیز بروز و ظهور یافتهاند. جرائم رایانه ای ازجمله شامل کلاهبرداری رایانه ای، هتک حیثیت رایانه ای، تهدید و فحاشی از طریق رایانه و امثالهم میشود. هتک حیثیت افراد مکن است به طرق مختلفی همچون انتشار عکسهای خصوصی افراد و یا نشر اکاذیب و اطلاعات دروغین صورت پذیرد. جرم هتک حیثیت و نشر اکاذیب رایانه ای از دیگر انواع جرایم رایانه ای است که از طریق شکواییه هتک حیثیت رایانهای میتوان آن را پیگیری کرد. شما میتوانید شکواییه موردنظر خود را به صورت رایگان و هوشمند از لامینگو دریافت کنید و درنهایت نیز آن را از طریق امضانو به صورت دیجیتالی و معتبر امضا کنید!
مطابق قانون جرائم رایانه ای در خصوص جرم هتک حیثیت رایانه ای و نشر اکاذیب هر کس به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود: به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
از سوی دیگر، هر کس به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار فرد دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا هتک حیثیت او شود: به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
هر کس به قصد ضرر زدن به دیگری یا به قصد تشویش اذهان عمومی یا تشویش اذهان مقامات رسمی به وسیله سیستم رایانه یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام های رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، چه از این کار ضرری وارد شود و چه نشود: افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
هر جرمی جهت تحقق و به وقوع پیوستن نیازمند تحقق سه نوع رکن یعنی رکن مادی، رکن قانونی و رکن معنوی است. رکن مادی جرم هتک حیثیت رایانه ای عبارت است از انجام افعالی همچون تغییر و تحریف عکس و تصویر افراد و یا انتشار عکسهای خصوصی از طریق سامانههای رایانهای و مخابراتی.
مطابق قانون، متهم ممکن است به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو این مجازاتها محکوم شود.
جهت شکایت از فردی که مرتکب جرم هتک حیثیت رایانه ای و نشر اکاذیب شده است ابتدا میباید شکواییهای تحت عنوان شکواییه هتک حیثیت رایانه ای تهیه و تقدیم دادگاه کرد. در شکواییه مزبور افراد باید اتفاقات و وقایع را شرح داده و به مفاد قانونی موجود نیز اشاره نمایند. برای داشتن شکواییهای مطمئن و کاربردی بهتر است تا پیش از هرچیز از کمک و راهنمایی افراد متخصص حقوقی و وکلا استفاده کرد. شما میتوانید در صورت نیاز پیش از دریافت شکواییه موردنظر اقدام به دریافت وقت مشاوره و متخصصین حقوقی مجرب و خبره ما نمایید.
شکواییه هتک حیثیت رایانه ای موجود در بانک اسناد قضایی لامینگو شکواییهای هوشمند و رایگان بوده که شما میتوانید پس از پاسخ به سوالات تهیه شده توسط وکلا و متخصصین حقوقی ما آن را به صورت هوشمند و رایگان دانلود کنید. در صورت وجود هرگونه پرسش و یا ابهامی در این زمینه کافی است تا با کارشناسان پشتیبانی ما در ارتباط باشید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول