اینترنت و ابزارهای تکنولوژی تأثیر بسیار فراوان و عمیقی بر قسمتهای مختلف زندگی انسانها گذاشتهاند؛ ازجمله در خصوص انواع جرایم نیز بسیاری از جرمها تغییر ماهیت و شکل دادهاند. جرم کلاهبرداری نیز امروزه در قالب جرم کلاهبرداری رایانه ای قابل مشاهده است که در واقع از طریق ابزارهای رایانه ای صورت میپذیرد. برای پیگیری این جرم اشخاص نیازمند تهیه شکواییه کلاهبرداری رایانه ای هستند که شما میتوانید آن را به صورت هوشمند و رایگان از لامینگو دریافت کنید!
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون از اینترنت علاوهبر توسعه فردی، اجتماعی و اقتصادی در حوزههای مختلف پیامدهای منفی نیز به همراه این پیشرفت به وجود آمده است. در رابطه با انواع جرائم نیز با توجه به تغییر زندگی انسانها، انواع جرمها نیز تغییر شکل و ماهیت داده و از طریق ابزارهای رایانه ای امکانپذیر گشته است. ازجمله این جرائم، جرم کلاهبرداری است که در قالب کلاهبرداری رایانه ای قابل مشاهده میباشد و برای طرح شکایت در خصوص آن نیز، نیازمند تنظیم شکواییه کلاهبرداری رایانه ای هستیم. در ادامه با ما همراه باشید!
جرم کلاهبرداری رایانه ای در واقع همان جرم کلاهبرداری سنتی است که از طریق ابزارهای رایانه ای صورت میپذیرد. مطابق ماده ۶٧ قانون تجارت الکترونیکی مصوب ١٣٨٢ هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی با سواستفاده و یا استفاده غیر مجاز از داده (پیام) ها، برنامهها و سیستمهای رایانه ای و وسایل ارتباط از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود، محو، توقف (داده پیام)، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه ای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستمهای پردازش خودکار و نظایر آن شود و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه، اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال مأخوذه محکوم میشود.
همچنین ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای (ماده ٧۴١ قانون مجازات اسلامی)، در رابطه با جرم کلاهبرداری رایانه ای اینگونه بیان میکند که هرکس به طور غیر مجاز از سامانههای رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه مال منفعت خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
به صورت کلی جهت رسیدگی به انواع جرائم اینترنتی، پلیس فتا پیشبینی گردیده است و مرجع رسیدگی کننده به جرائم اینترنتی ازجمله کلاهبرداری رایانه ای نیز در درجه اول در دادسرای جرایم رایانه ای و پلیس فتا رسیدگی مقدماتی شده و برای صدور رای به دادگاه ارجاع میشود.
مطابق نظریه مشورتی شماره مورخ ۲۵ تیر ماه سال ۱۳۹۹ با عنایت به این که ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی، تحت عنوان «کلاهبرداری مرتبط با رایانه» جرم انگاری شده است، جرم موصوف از جمله جرائمی است که از نظر قانونگذار کلاهبرداری محسوب میشود، بنابراین جرم مذکور مشمول احکام مقرر در تبصره الحاقی به ماده ۴۷ و ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی ۱۳۹۹ (موضوع قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹) میباشد.
مطابق قانون مجازات اسلامی شروع به جرم کلاهبرداری رایانه ای نیز جرم انگاری شده و افراد میتوانند از طریق تهیه و تنظیم شکواییه کلاهبرداری رایانه ای اقدام به طرح شکایت نمایند. مطابق قانون شروع به جرم کلاهبرداری رایانه ای براساس ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی، حبس تعزیری، یا شلاق یا جزای نقدی درجه ۶ میباشد.
شکواییه هوشمند لامینگو، شکواییه معتبر و قانونی است که شما میتوانید آن را به صورت آنلاین و پس از جواب دادن به سوالات تهیه شده توسط برترین وکلای کیفری و متخصصان حقوقی در هر ساعتی از شبانه روز دریافت کنید! همچنین شما میتوانید در صورت نیاز به انواع مشاوره حقوقی، مشاوره حقوقی یا مشاوره کیفری موردنظر خود ره به صورت آنلاین، تلفنی و یا حضوری از متخصصین حقوقی لامینگو دریافت کنید!
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول