توهین و تهدید ازجمله افعالی هستند که مطابق قانون مجازات اسلامی جرمانگاری گردیده و باتوجه به اینکه عموماً با یکدیگر صورت میپذیرند، در قالب شکواییه توهین و تهدید میتوان این امور را از طریق دادگاه یا دادسرا پیگیری کرد. توهین و تهدید علاوهبر ضربهای که به حیثیت و آبروی افراد وارد میکنند با توجه به بیم و ترسی که در دیگران ایجاد میکنند نیز میتوانند آسیبهای روحی و حتی مادی را به اشخاص وارد سازند که از همین جهت شکایت در قالب شکواییه را به امری رایج در این خصوص تبدیل کرده است. لامینگو شکواییه توهین و تهدید را به صورت هوشمند و آنلاین برای کاربران خود جهت سهولت و تسریع پیشبرد شکایت آنها فراهم کرده است.
برخی از افعال به علت ضربهای که به حیثیت، آبرو و شخصیت افراد وارد میکنند و دارای آسیبهای معنوی و بعضاً مادی هستند، جرم انگاری گشته و برای آنها مجازات تعیین گردیده است. برخی از این جرائم عبارت است از توهین، تهدید، قذف، افترا و تهمت زدن. یکی از رایجترین این جرائم بحث توهین و تهدید است؛ که در واقع بسته به نوع و شدت افعال صورت گرفته، شامل دو جرم توهین کردن و تهدید کردن میشود. مجازات این دسته از جرایم میتواند به صورت شلاق و یا مجازات نقدی باشد.
از سوی دیگر اگر قصد شکایت از فرد تهدیدکننده یا کسی که توهین کرده را داشته باشیم، اولین گام در این راستا پس از مشورت با متخصصان حقوقی و وکلا تهیه و تنظیم شکواییه توهین و تهدید جهت ارائه به دادگاه است. از طریق شکواییه یا شکایتنامه افراد اقدام به شرح آنچه اتفاق افتاده میکنند و از این طریق موضوع شکایت خود را به دادگاه اعلام مینمایند. لامینگو که یک پلتفرم هوشمند ارائهدهنده خدمات حقوقی در کشور است، برای اولین بار انواع اسناد حقوقی و قضایی را به صورت هوشمند به کاربران ارائه میکند؛ از همین روی، شما میتوانید شکواییه توهین و تهدید را به صورت هوشمند و شخصیسازی شده از لامینگو دریافت کرده و با امضانو آن را به صورت دیجیتالی امضا کنید!
در لغت توهین به معنای امر وهن آوری را به کسی نسبت دادن و تهدید به معنای ترساندن و بیم دادن است. با توجه به اینکه در بسیاری از موارد توهین و تهدید افعالی هستند که توسط اشخاص با یکدیگر صورت میپذیرند شکواییه توهین و تهدید نیز به صورت یک شکواییه در نظر گرفته میشود. اما در واقع با توجه به اینکه این دو عمل جرایم متفاوتی از یکدیگر هستند، مواد قانونی اختصاص یافته به این دو جرم نیز از یکدیگر متفاوت است، که در اداه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
مطابق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات بازدارنده) که در سال ۱۳۹۹ اصلاح گردیده است، هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. از سوی دیگر مطابق ماده ۶۰۸ قانون مذکور، توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، مستوجب جزای نقدی درجه شش خواهد بود.
برای تهیه شکواییه توهین و تهدید توجه به برخی ظرایف حقوقی و قانونی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای مثال در رابطه با جرم تهدید توجه به نکات ذیل حائز اهمیت فراوانی میباشد:
متخصصان حقوقی لامینگو بر همین اساس اقدام به طراحی برخی از پرسشهای کلیدی کردهاند که کاربران میتوانند پس از پاسخ دادن به آنها شکواییه موردنظر خود را دریافت و جهت ارائه به دادگاه یا دادسرا از آن استفاده کنند.
در رابطه با شرایط تهدید و درواقع آنچه موجب میشود که قاضی یک فعل را تهدید به حساب بیاورد، وجود برخی از شرایط است که در قانون به آنها اشاره شده. در درجه اول باید دقت داشت که واقعی بودن یا نبودن تهدید و درواقع امکانپذیر بودن یا نبودن آن تاثیری در جرم بودن آن عمل ندارد و آنچه حائز اهمیت است، ترس و بیمی است که برای طرف دیگر ایجاد گردیده.
از سوی دیگر تهدید باید موثر باشد، به این معنا که واقعاً طرف دیگر از انجام آن عمل توسط شخص بترسد و خوف آسیب و ضرر در وی ایجاد گردد. همچنین تهدید باید در رابطه با موضوع معین باشد. در رابطه با جرم توهین نیز با توجه به اینکه توهین انواع مختلفی دارد، به وجود برخی از شرایط باید توجه داشت ازجمله اینکه توهین بودن یا نبودن یک عمل و فعل را عرف تعیین میکند که این عرف نیز در زمان و مکانهای مختلف، متفاوت است. از سوی دیگر باید توجه داشت که توهین همیشه به صورت گفتاری نبوده و گاهی ممکن است عمل و رفتار یک شخص نیز توهین تلقی گردد که کلیه این موارد باید در شکواییه توهین و تهدید مورداشاره قرار گیرد.
با لامینگو شما میتوانید انواع اسناد قضایی ازجمله دادخواست و شکواییه را به صورت هوشمند دریافت کرده و از بابت حرفهای و تخصصی بودن آنها نیز اطمینان داشته باشید. درنهایت نیز میتوانید انواع اسناد مزبور را از طریق امضانو به صورت دیجیتالی امضا کنید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول