رایگان
دادخواست طلاق غیابی از سوی زوجه

دادخواست طلاق غیابی از سوی زوجه

طلاق غیابی یکی از انواع طلاق‌ها است که می‌تواند از سوی زوج یا زوجه مطرح و دادخواست آن به دادگاه ارائه گردد. طلاق غیابی همانطور که از نام آن پیدا است هنگامی رخ می‌دهد که با توجه به عدم حضور یکی از طرفین در دادگاه بنا به هر دلیل، دادگاه اقدام به صدور رأی غیابی طلاق نماید. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دنیای حقوق نیز تحت‌تأثیر قرار گرفته است. لامینگو به عنوان اولین پلتفرم ارائه‌دهنده خدمات حقوقی هوشمند، امکان تنظیم آنلاین و هوشمند انواع اسناد قضایی ازجمله دادخواست طلاق غیابی از سوی زوجه را برای کاربران فراهم کرده است.

آخرین بروزرسانی: 1401/03/17

یکی از مباحث مرتبط با حقوق خانواده بحث طلاق است که دارای انواع و اقسام مختلفی می‌باشد. هنگامی‌که زوج و زوجه با توافق یکدیگر یا به درخواست یکی از آنها قصد پایان دادن به رابطه زوجیت خود را داشته باشند، راهکار قانونی پیش روی آنها طلاق است.
باب دوم از کتاب هفتم قانون مدنی در رابطه با موارد انحلال نکاح یا همان عقد ازدواج است که یکی از این موارد طلاق می‌باشد. یکی از انواع طلاق‌ها، طلاق غیابی است که برای انجام آن نیازمند تنظیم دادخواست طلاق غیابی هستیم. لامینگو به عنوان یکی از پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات حقوقی آنلاین و هوشمند، انواع خدمات حقوقی شامل بانک قراردادی، قرارداد و اسناد قضایی هوشمند و مشاوره حقوقی را به صورت آنلاین به کاربران ارائه می‌نماید. شما می‌توانید در صورت نیاز و تنها پس از پاسخ به چند پرسش که توسط برترین وکلا و مشاوران حقوقی طراحی گردیده است، انواع شکواییه یا دادخواست ازجمله دادخواست طلاق غیابی را به صورت هوشمند تنظیم و دریافت کنید. 

طلاق غیابی چیست؟!

مطابق قانون مدنی حق طلاق با مرد است، به این معنا که زوج می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون و بدون نیاز به ارائه دلایل خاص و تنها با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید؛ درحالیکه، زن(زوجه) برای ارائه تقاضای طلاق به دادگاه ملزم به ارائه دلایل و اثبات برخی شرایط مندرج در قانون است. گاهی ممکن است بنا به دلایل مختلفی هر یک از زوجین حاضر نبوده و درنتیجه طرف دیگر مجبور به انجام طلاق و مراجعه به دادگاه بدون حضور طرف دیگر باشد که در اینصورت به طلاق صورت گرفته طلاق غیابی گفته می‌شود.
مطابق قانون و عرف چنانچه یکی از طرفین در دادگاه حضور نیابد و لایحه نیز ارائه نکند در فرض محکومیت، طلاق غیابی خواهد بود.

طلاق غیابی چگونه صورت می‌پذیرد؟

با توجه به اینکه دادخواست طلاق غیابی ممکن است از سوی زوج یا زوجه ارائه شود، در ادامه به صورت مجزا به هر یک از این موارد می‌پردازیم.

چنانچه طلاق از سوی زوج باشد:

با توجه به اینکه مطابق قانون حق طلاق با مرد است اگر مردی دادخواست طلاق به دادگاه ارائه دهد چه در فرض حضور زن و چه در فرضی که زن در دادگاه حضور پیدا نکند، رای طلاق صادر خواهد شد که در فرض عدم حضور زن به آن طلاق غیابی گفته می‌شود.

طلاق غیابی از سوی زوجه:

اگر زنی به دادگاه دادخواست طلاق ارائه دهد و شرایط مندرج در قانون نیز وجود داشته باشد، چنانچه شوهر با وجود ابلاغ، در دادگاه حاضر نگردد و اخطاریه دادگاه هم به او ابلاغ واقعی نشده باشد، رای طلاق صادر شده از جانب دادگاه، طلاق غیابی خواهد بود.

شرایط طلاق از سوی زوجه

مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی زن می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید؛ این شرایط عبارت است از:

۱) در صورت عجز در پرداخت نفقه یا امتناع از پرداخت نفقه از سوی زوج و عدم امکان اجراء حکم دادگاه و الزام مرد به پرداخت نفقه، زن می‌‌تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و قاضی زوج را اجبار به طلاق می‌نماید.
۲) زوج و زوجه می‌توانند هر شرطی که مخالف با ماهیت عقد ازدواج نباشد را ضمن عقد ذکر کنند، مثالی که قانون در این مورد می‌زند این شرط است که هر گاه شوهر، با زن دیگری ازدواج کند یا در مدت معینی غائب شود یا ترک انفاق کند یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری کند که‌ زندگی آن‌ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در دادگاه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد.
۳) چنانچه زندگی زن با شوهر موجب عسر و حرج زن شود به این معنا که وضعیتی به وجود آید که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقّت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد.

موارد عسر و حرج زن برای طلاق چیست؟!

مطابق قانون مدنی مواردی که زندگی زن را با مشقت همراه می‌کند و او می‌تواند تقاضای طلاق کند عبارت است از:
۱) اگر مرد زندگی خانوادگی خود را حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه‌ متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه ترک کند.
۲) در صورت اعتیاد مرد به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد کند.
۳) اگر برای زوج حکم قطعی حبس پنج سال یا بیشتر صادر گردد.
۴) چنانچه زوج زن را مورد ضرب و شتم یا هرگونه سوء‌رفتار مستمر قرار دهد.
۵) در صورت ابتلاء مرد به برخی بیماری‌های خاص.
البته باید دقت داشت‌ که موارد عسر و حرج محدود به موارد مذکور نبوده و دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن محرز باشد می‌تواند حکم طلاق صادر نماید.

دادخواست طلاق غیابی از سوی زوجه هوشمند لامینگو

یکی از خدمات آنلاین حقوقی لامینگو که برای اولین بار در کشور ارائه گردیده است، بحث تنظیم هوشمند انواع اسناد قضایی شامل شکواییه و دادخواست است. در رابطه با دادخواست طلاق غیابی نیز شما می‌توانید تنها با چند کلیک و بدون نیاز به مراجعه حضوری، دادخواست طلاق غیابی موردنظرتان را پس از پاسخ به سوالات طراحی شده تنظیم و دریافت نمایید. سوالات مرتبط با دادخواست حاضر، بر اساس اصول حقوقی و قانونی و توسط برترین متخصصان حقوقی تنظیم گردیده و در اختیار کاربران قرار گرفته است. آرزوی ما کسب رضایت شما می‌باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.