تومان 199,000
قرارداد انتقال علامت تجاری

قرارداد انتقال علامت تجاری

حقوق مالکیت فکری به عنوان یکی از شاخه‌های نسبتاً جدید رشته حقوق، به مطالعه حقوق دارندگان انواع دارایی‌های فکری از قبیل حق اختراع (پتنت)، علامت تجاری، کپی‌رایت، طرح صنعتی، اسرار تجاری و غیره می‌پردازد. بند الف ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386، علامت تجاری را اینگونه تعریف کرده است: "هر نشان قابل رؤیتی است که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد". به دلایل متعددی از قبیل انتقال کسب ‌و کار و یا شرکتی که برند به نام وی ثبت گردیده است و سایر دلایل دیگر مهم تجاری، ممکن است دارنده علامت تجاری قصد نقل و انتقال علامت خود را به اشخاص ثالث داشته باشد. تیم متخصص حقوقی لامینگو، با اشراف کامل بر قوانین مرتبط در حوزه مالکیت فکری و داشتن تخصص در حوزه تنظیم قراردادها، قرارداد انتقال علامت تجاری را به صورتی جامع و با در نظر گرفتن همه نکات حقوقی، تنظیم کرده است.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 10

در قوانین داخلی و اسناد بین‌‌المللی متعددی از قبیل موافقت ‌نامه تریپس (Trips Agreement)، به موضوع علامت تجاری، مفهوم، شرایط ثبت و موارد استثنای ثبت آن پرداخته شده است. یکی از مهمترین کارکردهای علامت تجاری، کمک به مصرف کننده در تمییز کالاها و خدمات است به گونه‌ای که وی را از گمراهی به هنگام انتخاب آن‌ها بازدارد. ثبت علامت تجاری در قالب شکلی گواهی نامه ثبت علامت که از سوی مرجع صالحی به نام اداره مالکیت صنعتی صادر می‌گردد، به دارنده آن، این حق انحصاری را اعطا می‌کند که مانع هرگونه بهره‌برداری مادی از علامت تجاری از قبیل ثبت علامت تجاری مشابه و یا عیناً مشابه در خصوص کالاها و خدمات یکسان و یا مشابه گردد. در ذیل به مهمترین نکات مندرج در قرارداد انتقال علامت تجاری می‌پردازیم:

الف) مهم‌ترین مواردی که در موضوع قرارداد انتقال علامت تجاری باید به آن‌ها توجه کرد، کدامند؟

در قرارداد انتقال علامت تجاری لامینگو، به اطلاعات کامل علامت تجاری که قصد واگذاری آن از سوی انتقال دهنده وجود دارد، پرداخته شده است که در ذیل به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
• مشخص کردن نوع علامت (از قبیل علامت تجاری، نام تجاری، علامت جمعی و غیره)
پیوست کردن لوگو یا تصویر گرافیکی علامت تجاری مندرج در گواهی نامه ثبت علامت
• مشخصات کامل گواهی نامه ثبت علامت تجاری شامل شماره و تاریخ ثبت، تعداد و مشخصات طبقه/ طبقات کالاها و خدماتی که علامت تجاری به منظور حمایت در محدوده آن‌ها ثبت گردیده و همچنین مدت اعتبار علامت تجاری
همچنین در صورتی که علامت تجاری به منظور صادرات کالاها و خدمات در بازارهای کشورهای دیگر، به دلیل سرزمینی بودن حمایت، در آن کشورها ثبت شده باشد، لازم است که در قرارداد انتقال علامت تجاری، به تعیین دقیق نام کشورها در صورت وجود گواهی‌‌نامه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای ثبت علامت، پرداخته شود. علامت تجاری در سه قالب قابلیت ثبت را دارد که عبارتند از:

• ثبت داخلی علامت تجاری
• ثبت بین‌المللی از طریق سیستم بین‌المللی مادرید
• ثبت منطقه‌ای مانند سازمان مالکیت فکری کشورهای آفریقایی

ب) تشریفات اداری انتقال علامت تجاری به چه نحوی است؟

نکته بسیار مهمی که در انتقال علامت تجاری وجود دارد این است که مطابق ماده 139 آیین‌ نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1387، این انتقال می‌بایست ابتدا در قالب سند صلح در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم گردد. سپس طرفین و یا نماینده آنان با حضور در اداره مالکیت صنعتی و در دست داشتن مدارک لازم، انتقال علامت تجاری را در آنجا به ثبت رسانده و پس از مدتی، گواهی‌نامه ثبت علامت تجاری با نام انتقال‌گیرنده صادر خواهد شد.

ج) در صورت انتقال جزئی و یا کامل علامت تجاری، اشاره به چه نکاتی در قرارداد انتقال علامت تجاری اهمیت دارد؟

در آیین‌نامه‌ای که در فوق اشاره کردیم، به انتقال کامل و جزئی علامت تجاری اشاره شده است. انتقال کامل بدین معنا است که کل کالاها و یا خدماتی که علامت تجاری به منظور حمایت از آن‌ها ثبت گردیده است، به انتقال‌گیرنده منتقل می‌گردد؛ در حالیکه هدف انتقال جزئی علامت تجاری، انتقال برخی کالاها و یا خدمات درج‌شده در گواهی‌نامه ثبت علامت است. بسته به اینکه انتقال علامت تجاری کلی و یا جزئی باشد، لازم است تعهداتی برای هریک از طرفین انتقال دهنده و یا انتقال‌گیرنده در قرارداد انتقال علامت تجاری درج گردد که در قرارداد انتقال علامت تجاری لامینگو به تمامی این تعهدات به صورت کامل به همراه ضمانت اجرای متناسب پرداخته شده است.

د) مسئولیت پاسخگویی دعاوی مطرح در حوزه علامت تجاری موضوع انتقال، به عهده چه کسی است؟

منظور از دعاوی مطرح در حوزه علامت تجاری، دعاوی ناشی‌شده و یا مرتبط با حوزه علامت تجاری مانند ابطال گواهی‌نامه ثبت علامت، اعتراض اشخاص ثالث و یا رد علامت تجاری در داخل ایران و یا در کشورهای متقاضی از طریق سیستم ثبت بین‌المللی مادرید می‌باشد. در این خصوص باید به موعد زمانی قبل و بعد از انتقال مالکیت علامت تجاری توجه داشت؛ چرا که به طور کلی، در صورت انتقال علامت تجاری، پیگیری دعاوی طرح‌شده از عهده انتقال دهنده خارج بوده و انتقال گیرنده موظف به پاسخگویی است. البته در خصوص این موضوع نیز طرفین می‌توانند با یکدیگر توافق نمایند.

قرارداد انتقال علامت تجاری لامینگو:

تیم متخصص حقوقی لامینگو با تخصص در حوزه‌های مختلف حقوقی از جمله حقوق مالکیت فکری و همچنین قراردادهای خاص این حوزه، تلاش داشته است تا قرارداد انتقال علامت تجاری را به گونه‌ای جامع و اصولی با لحاظ تمامی نکات و مواد قابل توجه تنظیم نماید. در قرارداد مذکور، علاوه بر تعیین دقیق موضوع قرارداد، به بندهای مهم دیگری از قبیل مبلغ قرارداد و شرایط و نحوه پرداخت آن، تعهدات کامل انتقال دهنده و انتقال گیرنده، رعایت محرمانگی اطلاعات و عدم افشای آن‌ها، شرایط فسخ و خاتمه قرارداد، شرایط قرارداد در مواقع بروز فورس ماژور و یا قوه قهریه و شرایط حل و فصل اختلافات توجه شده است. در صورت داشتن هر گونه سؤال در خصوص قرارداد انتقال علامت تجاری، می‌توانید از مشاوره کارشناسان حقوقی ما در این حوزه بهره ببرید.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.