تومان 319,000
قرارداد شتابدهی

قرارداد شتابدهی

یکی از انواع قراردادهای استارتاپی مهم در کنار قراردادهایی نظیر قرارداد سهامداران (Shareholder Agreement)، قرارداد وام قابل تبدیل به سهام (Convertible Note)، قرارداد هم‌بنیان‌گذاران (Co-Founder Agreement) و غیره، قرارداد شتاب‌دهی است. قرارداد شتاب‌دهی که فی‌مابین شتاب‌دهنده یا Accelerator و کارآفرینان یا Founders منعقد می‌گردد، از جمله قراردادهای مهم و سرنوشت‌ساز در رشد استارتاپ تلقی می‌شود. بسیاری از استارتاپ‌ها در مراحل اولیه رشد خود، برای تسریع و تسهیل فرآیند توسعه و رشد، وارد فرآیند شتاب‌دهی می‌شوند و خدمات و امکانات متنوعی را از شتاب‌دهنده دریافت می‌کنند. متناسب با اهمیت فراوان مرحله شتاب‌دهی، تنظیم قرارداد شتاب‌دهی نیز از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با قرارداد شتاب‌دهی با ما همراه باشید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 18

بسیاری از استارتاپ‌ها در مراحل اولیه رشد خود جهت تسریع و تسهیل فرآیند رشد و توسعه کسب و کار، نیازمند امکانات و خدمات متنوعی نظیر محل کار و فضای کار اشتراکی، راهنمایی و ارائه مشاوره (منتورینگ)، ارائه آموزش‌های لازم و انتقال تجارب، شبکه ارتباطات، سرمایه و غیره. البته باید توجه داشت که اصولاً سرمایه‌ای که به استارتاپ در مرحله شتاب‌دهی پرداخت می‌گردد به میزان قابل‌توجهی کمتر از سرمایه عرضه شده از سوی سرمایه‌گذار خطرپذیر در سرمایه‌گذاری راند بعدی است. در مرحله شتاب‌دهی معمولاً استارتاپ هنوز به قالب شرکت در نیامده است و در قالب کسب و کار فعالیت می‌کند. بنابراین لازم است در قرارداد مواد و شروط خاصی به بحث تأسیس شرکت و موارد مرتبط با آن بپردازد.

شتابدهنده یا Accelerator چیست؟

شتاب‌دهنده اغلب موسسه ریسک‌پذیری است که منابع مالی و امکانات خود را در یک استارتاپ که واجد صلاحیت‌های مدنظر آن هست، سرمایه‌گذاری می‌کند و در مقابل، درصدی از سهام آن استارتاپ را تملک می‌کند (البته پس از ثبت شرکت). میزان سهام مذکور معمولاً بین 3 تا 15 درصد سهام استارتاپ است. تفاوت اصلی شتابدهنده با سایر حامیان استارتاپ نوع برقراری ارتباط، تعامل و ارائه خدمات به کسب‌وکارهای نوپا است. شتابدهنده‌ها عموما با برنامه‌ریزی برای استارتاپ‌ها با حالت مربی‌گونه در مدت زمان مشخص و مدیدی اقدام به حمایت از استارتاپ‌ها می‌کنند.

آشنایی با فرآیندها و مراحل شتاب‌دهی

به طور کلی شتاب دهی و انجام آن، مستلزم طی مراحل مختلفی بوده که به صورت کلی این مراحل به شرح ذیل است:
1. ارائه فراخوان جهت جذب تیم‌ها از سوی شتاب دهنده و یا ارائه درخواست شتابدهی استارتاپ از سوی کارآفرینان و صاحبان ایده
2. ارزیابی استارتاپ و برنامه‌های آن
3. فراهم کردن سرمایه اولیه
4. انجام فرایند شتاب دهی و ارائه امکانات و حمایت‌ها جهت شتاب دهی
5. ارائه گزارش کار استارت آپ، پیشرفت تیم و رسیدن به نتیجه موردنظر که به اصطلاح به آن Demo Day گفته می‌شود.
6. دوره پسا شتاب دهی

چرا باید قرارداد شتابدهی امضا کرد؟

با توجه به اهمیت و فواید فراوانی که شتاب دهی برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا دارد، تنظیم یک قرارداد جامع و حرفه‌ای، مهم‌ترین راهکار حقوقی در راستای کسب موفقیت و افزایش اطمینان خاطر در این زمینه است. به یاد داشته باشید که پیش از هر چیز دریافت مشاوره حقوقی از متخصصان حوزه استارتاپ و کسب‌وکارهای نوپا، در درجه اول از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و پس از آن تنظیم یک قرارداد شتابدهی اصولی و حرفه‌ای می‌تواند ضامن موفقیت و کاهش‌دهنده احتمال بروز اختلافات باشد.

قرارداد شتابدهی چه فوایدی برای کسب‌وکارهای نوپا دارد؟

شتاب‌دهی و استفاده از امکانات و حمایت‌های یک شتاب‌دهنده، دارای مزایا و فواید فراوانی برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا است، که این فواید از جمله شامل موارد ذیل می‌شود:

۱. استفاده از منتورهای حرفه‌ای و باتجربه برای کسب‌وکارهای نوپا
۲. افزایش احتمال سرمایه‌گذاری مناسب و موفق
۳. شبکه‌سازی برای استارتاپ‌ها
۴. افزایش انگیزه و تقویت اهداف تیم استارتاپی
۵. کنترل خطرها و ریسک‌های پیش روی استارتاپ
۶. چیدن استراتژی و برنامه‌ریزی برای کسب و کار

در قرارداد شتابدهی چه مواردی را باید ذکر کرد؟

هنگامی‌که یک قرارداد نویس حرفه‌ای و متخصص، اقدام به تنظیم یک قرارداد شتاب دهی می‌نمایند در کنار در نظر گرفتن اصول شتاب دهی و قوانین موجود در این زمینه به خواست و شرایط ویژه طرفین قرارداد نیز باید توجه داشته باشد. با این وجود برخی از مفاد کلی یک قرارداد شتاب دهی عبارت است از:

• معرفی طرفین قرارداد که شامل کارآفرین و شتاب‌دهنده می‌شود.
• بیان دقیق و روشن موضوع قرارداد
• مدت قرارداد شتابدهی
• خدمات و امکانات قابل‌ارائه در زمان شتابدهی
• تعهدات طرفین نسبت به یکدیگر
• تعیین‌تکلیف‌های خاص در رابطه با استارتاپ و کسب و کار مربوطه
• بند محرمانگی و عدم افشای اطلاعات
• چگونگی و مرجع حل‌وفصل اختلافات
• نسخه‌های قرارداد شتاب دهی

اگر نیاز به یک قرارداد شتاب دهی مطمئن و حرفه‌ای دارید، تنها با یک کلیک، قرارداد موردنظرتان را دانلود کنید!

مجموعه حقوقی لامینگو با داشتن برترین متخصصان و وکلای حوزه استارتاپ و کسب‌وکارهای نوپا انواع خدمات حقوقی مرتبط با استارتاپ‌ها را به صورت آنلاین، ویدئویی و حضوری مخاطبین ارائه می‌نماید. یکی از این خدمات تنظیم قراردادهای استارتاپی از جمله قرارداد شتاب دهی است. قرارداد حاضر قراردادی از هر جهت مطمئن و قابل‌اتکا بوده که با در نظر گرفتن قوانین و شرایط خاص موجود برای استارتاپ ها و شتاب دهنده‌ها به صورت کاملاً منصفانه و کاربردی تهیه گردیده است. شما می‌توانید در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاوران حقوقی ما در ارتباط باشید و همچنین در صورت وجود هرگونه ابهام در این زمینه نیز، کارشناسان پشتیبانی لامینگو همواره در خدمت شما هستند.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.