تومان 137,000
قرارداد خرید و فروش اسب

قرارداد خرید و فروش اسب

استفاده از اسب در مسابقات سوارکاری، به عنوان وسیله‌ای ورزشی و تفریحی و در نهایت به منظور بهره‌گیری از محصولات متعدد آن مانند گوشت، پوست و شیر دارای اهمیت است. لذا با توجه به کاربری‌های مختلف آن در بین سایر دام‌ها، تمایل زیادی به خرید و فروش آن به صورت جداگانه وجود دارد. انعقاد قرارداد خریدوفروش اسب از نکات حقوقی ویژه‌ای برخوردار است که مستلزم تنظیم آن از سوی متخصصین امر است. در ادامه، سعی کرده‌ایم به مهمترین سؤالات شما درخصوص قرارداد خرید و فروش اسب پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 11

پرورش‌دهندگان و دارندگان اسب به‌منظور فروش اسب‌های خود به تنظیم قرارداد نیاز دارند. برای تنظیم اصولی قرارداد خریدوفروش اسب، توجه به نکات خاصی در قوانین مرتبط از قبیل قانون مدنی مانند اختیار فسخ این قرارداد ظرف مدت 3 روز از تاریخ انعقاد آن (اصطلاحاً خیار حیوان)، مسئولیت‌های نگهداری از اسب پیش از انتقال آن و همچنین قانون تجارت الکترونیک مانند حق انصراف بسیار اهمیت دارد. در قسمت‌های ذیل قصد داریم به مهمترین نکات تنظیم قرارداد خرید و فروش اسب ب‍پردازیم:

۱- آیا لازم است مشخصات اسب موضوع قرارداد را در قرارداد خرید و فروش اسب مشخص کنیم؟

به منظور تعیین حدود تعهدات فروشنده مبنی بر تحویل اسب موردنظر خریدار، تعیین اوصاف دقیق اسب از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. مهمترین مشخصات اسب در قرارداد خریدوفروش اسب عبارتند از:

۱- عقیم یا اخته بودن یا نبودن اسب
۲- مادیان یا نریان بودن اسب
۳- دارای حمل بودن یا نبودن اسب
۴- سن، نژاد، وزن و رنگ اسب
۵- نام و مشخصات پدر و مادر اسب

همچنین اسب باید داری پلاک گوش و شناسه ملی با قابلیت استعلام برخط یا به‌وسیله پیامک ‌باشد. چرا که مطابق ماده 3 دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری از دام زنده مصوب۱۳۹۷، هرگونه خریدوفروش و جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع است. لذا طرفین به منظور جلوگیری از بروز اختلافات احتمالی در آینده بهتر است اوصاف دقیق اسب را در قرارداد خرید و فروش اسب خود مشخص کنند.

۲- آیا رعایت الزامات بهداشتی قبل از انعقاد قرارداد خریدوفروش اسب وجود دارد؟

مطابق بند چ و ح ماده ۱ دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری از دام زنده، دام به صورت کلی بایستی دارای گواهی سلامت صادره از سامانه پایش بیماری‌های دامی و گواهی بهداشتی حمل دام صادره از سامانه قرنطینه با شناسه رهگیری مخصوص باشد. لذا در خریدوفروش اسب به عنوان یک نوع دام لازم است که این شرایط بهداشتی رعایت گردد.

۳- در صورت اقدام به خریدوفروش آنلاین اسب، لازم است چه نکاتی رعایت گردد؟

در صورتی که فروشنده بخواهد اسب را از طریق انواع پلتفرم‌های آنلاین مورد انتخاب خود بفروشد، می‌بایست مطابق ماده ۳۳ قانون تجارت الکترونیک مشخصات دقیق اسب، هویت کامل طرفین قرارداد، کلیه هزینه‌ها و شرایط تسلیم آن در قرارداد خرید و فروش اسب معین گردد. همچنین فروشنده باید در وب‌سایت خود، تصویر کامل اسب و در صورت امکان بازدید حضوری از آن را برای خریدار فراهم نماید. 
در قانون تجارت الکترونیک شرایط فسخ قراردادهای از راه دور مشخص گردیده است. مطابق ماده 37 قانون مذکور، خریدار اسب می‌تواند تا مدت 7 روز، حق انصراف خود را بدون تحمل جریمه و یا ارائه دلیل اعمال کند و در این هنگام، تنها هزینه بازگرداندن اسب به عهده وی است. 

4- تعیین محل تسلیم اسب موضوع قرارداد خرید و فروش از چه منظر دارای اهمیت است؟

به عنوان مثال در صورتی که اسب به منظور مسابقات اسب‌سواری مورد استفاده قرار گیرد، بایستی به منظور تعیین حدود دقیق تعهدات فروشنده، آدرس باشگاه ورزشی و یا مکان معین جهت تسلیم اسب در قرارداد خریدوفروش اسب تعیین گردد. همچنین خریدار و فروشنده می‌توانند نسبت به این موضوع که وظیفه پرداخت کلیه هزینه‌های تسلیم اسب با چه شخصی باشد، تعیین تکلیف نمایند.

5- مسئولیت حفظ و نگهداری از اسب پیش از تحویل آن به خریدار به عهده چه کسی است؟

به صورت کلی، مسئولیت حفاظت از اسب قبل از تسلیم، به عهده فروشنده است. لذا فروشنده بایستی از رسیدن نور، آب و غذای کافی به اسب در محیط اصطبل مطمئن گردد. از دیگر موارد مهم به هنگام نگهداری از اسب، رها کردن آن در محیطی آزاد به منظور گردش اسب است و در همین راستا، فروشنده باید نسبت به ایمن سازی این فضا اقدامات لازم را انجام دهد.
در همین جا لازم است بیان کنیم که طرفین می‌توانند تصمیم بگیرند در صورتی که اسب موضوع قرارداد خریدوفروش، پیش از تسلیم آن به خریدار تلف یا بیمار شود، کلیه مسئولیت‌های ناشی از آن به عهده چه کسی باشد. البته این امر در شرایطی است که فروشنده تمامی اقدامات و احتیاط‌های لازم را در جهت حفاظت از اسب به عمل آورده باشد و الا در این صورت، فروشنده بایستی از عهده کلیه خسارات وارده به خریدار برآید. همچنین می‌توان ضمانت اجرای دیگری را به هنگام تلف و یا بیماری اسب تعیین کرد. تمامی این موارد در قرارداد خریدوفروش اسب لامینگو لحاظ شده است.

6- از مهمترین تعهدات خریدار در قرارداد خریدوفروش اسب چیست؟

خریدار وظیفه دارد مبلغ قرارداد را طبق مراحل و شرایط تعیین‌شده در قرارداد به فروشنده پرداخت نماید. همچنین وی ملزم است در تاریخ تسلیم اسب، در محل تحویل آن حضور داشته باشد و در صورت عدم حضور، نماینده‌ای را از جانب خود به منظور تحویل‌گرفتن اسب تعیین کند.
در این‌جا لازم است به این نکته اشاره کنیم که مهمترین تعهد اشتراکی طرفین قرارداد مطابق ماده 3 دستورالعمل یادشده، ثبت خریدوفروش در سامانه هویت دام، بلافاصله پس از انعقاد قرارداد خریدوفروش اسب می‌باشد.

7- شرایط حمل‌ونقل اسب موضوع قرارداد چگونه است؟

طبق ماده 4 دستورالعمل نام‌برده، فروشنده موظف است در هنگام تردد، نسبت به اخذ سند حمل بار (بارنامه برخط) از سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای کشور و گواهی بهداشتی حمل اسب از سازمان دامپزشکی کشور اقدام نماید. البته این امر مانع از آن نیست که طرفین با توافق یکدیگر، انجام امورات مربوط به حمل‌و‌نقل را به خریدار بسپارند.

قرارداد خرید و فروش اسب لامینگو:

مطابق آنچه برشمردیم؛ تنظیم قرارداد خریدوفروش اسب به‌صورت حقوقی و دقیق نیازمند رعایت اصولی است. قرارداد خریدوفروش اسب لامینگو با تکیه بر مواد قانونی و تخصص تیم حقوقی تنظیم شده است و علاوه بر نکات فوق‌الذکر، دربردارنده مشخصات دقیق طرفین، شرایط پرداخت مبلغ قرارداد و سایر هزینه‌ها از قبیل کسورات قانونی و نگهداری اسب، تعهدات کامل طرفین، موارد فسخ، پیش‌بینی فورس ماژور و شرایط حل‌وفصل اختلافات است. امیدواریم استفاده از قرارداد خریدوفروش اسب لامینگو تجربه مطلوبی برای شما به همراه داشته باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.