برنج یکی از مهمترین غذاها بین انواع غذاهای ایرانی و جزء لاینفک سفرههای ایرانیان است. هدف کشاورزان و تولیدکنندگان برنج این است که در نهایت به صورت کلی و جزئی، محصول خود را به مصرفکنندگان بفروشند. بدین منظور آنها به قرارداد خرید و فروش برنج نیاز پیدا میکنند. تنظیم قرارداد خریدوفروش برنج دارای ریزهکاریهای فراوان است که نیازمند تنظیم، از سوی متخصصین حقوقی است. در صورتی که در مورد این قرارداد سؤالاتی در ذهن دارید، در ادامه همراه ما باشید.
همهروزه کشاورزان متعددی در شالیزارها، به برنجکاری مشغول هستند تا در نهایت با فروش محصول برنج خود، به کسب درآمد برسند. برای این امر، تولیدکنندگان برنج با خریداران نهایی، قرارداد خریدوفروش منعقد میکنند. این قرارداد مستلزم توجه به نکات ویژهای است که درنظرگرفتن آنها میتواند به تنظیم اصولیتر آن کمک کند. در قسمتهای ذیل، به مهمترین نکات تنظیم قرارداد خریدوفروش برنج میپردازیم:
به منظور تعیین حدود تعهد مهم فروشنده مبنی بر تسلیم برنج منطبق بر مشخصات مندرج در قرارداد، بهتر است تمامی مشخصات برنج موردنظر خریدار و فروشنده را مشخص کرد. لذا مواردی مانند کشور تولیدکننده برنج از قبیل هند، پاکستان، ایران وغیره، نوع برنج شامل هاشمی، طارمی، دانهبلند، نیمدانه، وزن و یا تعداد کیسههای برنج، تاریخ برداشت و تاریخ مصرف بهینه برنج باید در قرارداد خریدوفروش برنج معین گردد.
مطابق ماده 33 قانون تجارت الکترونیک، فروشنده بایستی اطلاعات کامل کالا را در اختیار خریدار قرار دهد. از آنجائی که برای خریدار مقدور نیست برنج موردنظر خود را به صورت حضوری و از نزدیک مشاهده کند، این ماده قانون تجارت الکترونیک به کمک خریدار آمده است تا از ورود ضرر محتمل به وی در آینده جلوگیری گردد. لذا اطلاعاتی از قیبل هویت کامل فروشنده، اوصاف دقیق برنج، شرایط پرداخت و تحویل برنج به خریدار در قرارداد خریدوفروش برنج بایستی مشخص گردد. همچنین فروشنده را میتوان موظف کرد که تصویر کامل برنج را از تمام جهات در وبسایت خود قرار دهد و در صورت امکان، بازدید حضوری از برنج را برای خریدار فراهم نماید.
تا قبل از تحویل برنج به خریدار، فروشنده وظیفه دارد تا تمام اقدامات لازم را به منظور نگهداری برنج به عمل آورد. از آنجائی که برنج جزء مواد غذایی است که در هوای مرطوب و گرم دچار آفت و یا رشد حشرات در داخل آن میگردد، دما و هوای محیط نگهداری از آن بسیار اهمیت دارد. لذا فروشنده وظیفه دارد قبل از تحویل برنج به خریدار، تمامی احتیاطها و مراقبتهای لازم را انجام دهد و برنج را سالم تسلیم خریدار کند.
مطابق ماده 375 قانون مدنی، در صورت عدم تعیین محل تسلیم برنج، محل انعقاد قرارداد خریدوفروش برنج ملاک است. لیکن اگر محل تحویل برنج در قرارداد مشخص گردد، فروشنده موظف است در آن مکان، برنج موضوع قرارداد را به خریدار تسلیم کند. همچنین در مقابل خریدار بایستی در محل تعیینشده حضور داشته باشد و در صورت عدم حضور، ضمانت اجراهای متناسبی میتوان برای آن درنظرگرفت.
خریدار باید در زمان تعیینشده به منظور تسلیم برنج، در آنجا حضور داشته و در صورت عدم حضور، بهتر است نمایندهای به جای خود معرفی کند تا برنج را تحویل بگیرد. در غیر اینصورت باید هزینه بازگرداندن برنج و یا مواردی از قبیل اجاره کارگاه یا انبار به منظور نگهداری برنج در آنجا به عهده او باشد.
اصل بر این است که قراردادها لازمالاجرا هستند؛ مگر اینکه طرفین در قرارداد خود شرایط فسخ را مشخص کنند و یا اینکه خود قرارداد ماهیتاً جایز و قابل فسخ باشد. خریدار میتواند در صورتی که فروشنده برنج را مطابق اوصاف تعیینشده در قرارداد تحویل ندهد و یا انتقال برنج به شخص ثالث از سوی فروشنده، قرارداد خریدوفروش برنج را فسخ کند.
در ماده 37 قانون تجارت الکترونیک، امکان حق انصراف برای مصرفکننده پیشبینی شده است. در قرارداد خریدوفروش به صورت آنلاین، از آنجائی که امکان مشاهده کالا از نزدیک برای خریدار میسر نیست، قانونگذار این امکان را برای خریدار درنظرگرفته که ظرف 7 روز کالا را به فروشنده پس دهد و فقط هزینه بازگرداندن آن به عهده خریدار باشد.
مجموعه لامینگو با داشتن متخصصانی در حوزه قراردادها، سعی کرده است قرارداد خریدوفروش برنج را مطابق با قوانین مرتبط از قبیل قانون مدنی، قانون تجارت الکترونیک و غیره تنظیم کنند. در این قرارداد تلاش شده است تا نکاتی از قبیل مشخصات کامل طرفین، شرایط پرداخت مبلغ قرارداد از قبیل پیشپرداخت، به صورت نقد و یا از طریق چک، زمان و محل تسلیم برنج، تعهدات جزئی طرفین با لحاظ ضمانت اجرای متناسب، پیشبینی امکان فسخ قرارداد به هنگام بروز حوادث قهری و فورس ماژور از قبیل جنگ، بیماری شایع، حوادث طبیعی و عدم نقض وظایف در این مواقع و طرق حلوفصل اختلافات طرفین (مراجعه به داوری و یا دادگاه تعیین گردد. امیدواریم استفاده از قرارداد خریدوفروش برنج لامینگو تجربه خوشایندی برای شما همراه داشته باشد.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول