تومان 137,000
قرارداد خرید و فروش فرش

قرارداد خرید و فروش فرش

بافندگان فرش‌های دستباف و تولیدکنندگان فرش‌های ماشینی، در نهایت تمایل دارند تا با فروش فرش‌های خود، به درآمدزایی و کسب سود نائل شوند. بدین منظور، قرارداد خریدوفروش فرش یکی دیگر از قراردادهای پرکاربرد است که دارای نکات جزئی و مهمی است که مستلزم تنظیم حرفه‌ای از سوی متخصصان حوزه قراردادنویسی است. در این جا قصد داریم در خصوص مهمترین نکات تنظیم قرارداد خریدوفروش فرش صحبت کنیم. اگر به تنظیم این قرارداد تمایل دارید، در ادامه همراه ما باشید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 8

بدون شک، یکی از الزامات موفقیت در دنیای گسترده‌ی تجارت، آشنایی با قوانین حوزه معاملات و تنظیم قرارداد خریدوفروش اصولی است که فروشندگان و خریداران را دچار دردسر و پیچیدگی‌های قانونی نکند. در این بین، قرارداد خریدوفروش فرش، یکی از پرطرفدارترین نوع قراردادهای خریدوفروش است که دارای استانداردهایی است و تنظیم آن نیازمند دانستن نکات مهمی می‌باشد که در ادامه بدان‌ها پرداخته‌ایم:

1- حتما اوصاف فرش مدنظر خود را در قرارداد خریدوفروش فرش، ذکر کنید:

یکی از مهمترین خواسته‌های خریدار فرش از فروشنده، رعایت مشخصات کامل ذکرشده در قرارداد و تحویل فرش کاملا منطبق بر ویژگی‌های معین در قرارداد خریدوفروش فرش است. در وهله‌ی نخست، طرفین قرارداد خریدوفروش فرش، مهمترین وصف فرش یعنی ماشینی و یا دستباف بودن آن و سپس نکاتی از قبیل تعیین اندازه‌ی تراکم و شانه‌ی فرش، شهر محل تولید، نوع جنس فرش با توجه به جنس نخ به‌کاررفته در آن و سایر موارد را نیز در قرارداد مشخص می‌کنند.
همچنین اگر فرش دارای گارانتی و خدمات پس از فروش از قبیل تعویض، تعمیر و غیره است، حتما تاریخ و شرایط دقیق آن بایستی در قرارداد خریدوفروش فرش ذکر گردد تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری گردد.

2- خریدوفروش اینترنتی فرش، چه حقوقی را برای خریدار درنظرگرفته‌است؟

ماده 33 قانون تجارت الکترونیک، به منظور حمایت از مصرف‌کننده و آگاهی کامل خریدار قبل از اقدام به خرید فرش موردنظر خود، فروشنده را موظف کرده است اطلاعاتی از قبیل مشخصات فنی و ویژگی‌های کاربردی، هویت و نشانی وی، نام تجاری که تحت آن فروشنده به فعالیت مشغول است، کلیه هزینه‌هایی که برای خرید کالا به عهده مشتری است، مدت زمان اعتبار پیشنهاد ارائه‌شده و سایر موارد از جمله نحوه‌ی پرداخت، شرایط تحویل کالا و غیره را از طریق وب‌سایت و یا سایر پلتفرم‌های آنلاین منتخب فروشنده، در اختیار خریدار قرار دهد.
لذا از آن جهت که خریدار از نزدیک امکان بررسی فرش را نداشته، درج مشخصات کامل فرش، بیشتر از قبل اهمیت می‌یابد. درنتیجه، فروشنده وظیفه دارد علاوه بر درج اوصاف فرش که در فوق بیان گردید، تصویر کامل فرش از تمام جهات و امکان بازدید حضوری از فرش را برای خریدار فراهم کند.

3- آیا امکان فسخ قرارداد خریدوفروش فرش به صورت آنلاین برای خریدار وجود دارد؟

قانونگذار در ماده 37 قانون تجارت الکترونیک، از آن جهت که خریدار امکان بررسی کامل مشخصات را به صورت حضوری ندارد، حق انصراف را برای خریدار به منظور امکان پایان دادن قرارداد خریدوفروش پیش‌بینی کرده است. در ماده مذکور بیان گردیده است که به مدت 7 روز از تاریخ تسلیم کالا به مصرف‌کننده، امکان انصراف از کالا، بدون ارائه دلیل و یا تحمیل هزینه برای خریدار میسر است. البته هزینه بازگرداندن کالا در این موقع، به عهده خریدار است. لذا در صورت خرید فرش به صورت الکترونیکی، امکان بازگرداندن آن، به مدت 7 روز برای خریدار وجود دارد.

4- مهمترین تعهدات فروشنده و خریدار چیست؟

فروشنده وظیفه دارد فرش را کاملاً منطبق بر اوصاف تعیین‌شده و همچنین در تاریخ و محل معین در قرارداد خریدوفروش فرش، به خریدار تحویل دهد. در صورت عدم انجام این تعهدات، می‌توان ضمانت اجراهایی از قبیل خسارت تأخیر در انجام تعهد قراردادی و یا حق فسخ قرارداد برای خریدار پیش‌بینی کرد. همچنین فروشنده متعهد است فرش متعلق به خود را به خریدار بفروشد. درحالیکه فرش متعلق به شخص ثالث باشد، شخص فروشنده باید مسئول پیگیری دعاوی حقوقی در این امر باشد. تمامی این موارد در قرارداد خریدوفروش فرش لامینگو لحاظ گردیده است.
از سوی دیگر، خریدار بایستی مبلغ قرارداد را مطابق شرایط تعیین‌شده در قرارداد خریدوفروش فرش (پرداخت مبلغ به صورت یکجا و یا طی چند نوبت، پرداخت نقد و یا از طریق چک) به فروشنده پرداخت کند. علاوه‌براین، خریدار موظف است در تاریخ و محل تحویل فرش حضور داشته و در صورت عدم حضور، نماینده‌ای جهت تحویل گرفتن فرش معرفی نماید. در این موارد نیز می‌توان ضمانت اجرای متناسبی درنظرگرفت.

5- در چه شرایطی، عدم انجام تعهدات فروشنده، نقض قرارداد محسوب نمی‌گردد؟

برخی مواقع پیش می‌آید که به دلیل بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل و غیره و همچنین حوادث غیرقابل پیش‌بینی و دفع مانند بیماری‌های شایع یا وقوع جنگ، فروشنده قادر نیست که تعهد مهم خود مبنی بر تحویل فرش به خریدار در زمان مقرر در قرارداد خریدوفروش فرش را انجام دهد. به این موارد، قوه قهریه و یا فورس ماژور اطلاق می‌گردد. طرفین می‌توانند در قرارداد خود این شرایط را پیش‌بینی و تعیین کنند که ظرف گذشت مدت زمان مقرر و عدم امکان انجام تعهدات، امکان فسخ قرارداد وجود داشته باشد.

قرارداد خریدوفروش فرش لامینگو:

با توجه به توضیحات فوق دانستیم که تنظیم قرارداد خریدوفروش فرش، مشتمل بر نکات حقوقی ویژه‌ای است. تیم حقوقی متخصص مجموعه لامینگو، سعی کرده قرارداد خریدوفروش فرش استاندارد تنظیم کند و علاوه‌بر نکات فوق‌الذکر، کسورات قانونی از قبیل بیمه، مالیات و غیره و شرایط پرداخت آن، شرایط حق فسخ قراردادی، تعیین مراجع حل‌وفصل اختلافات را پیش‌بینی کند. امیدواریم استفاده از این قرارداد، تجربه انعقاد معامله‌ای شیرین را برایتان رقم زند.




در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.