تومان 157,000
قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره استخر

قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره استخر

شنا یکی از لذت‌بخش‌ترین ورزش‌های تفریحی است که همواره مورد استقبال تمامی افراد، از سالمندان گرفته تا کودکان بوده است. شاید به دلیل همین استقبال است که در طول چندین سال گذشته شاهد رشد چشمگیر تعداد استخرها در سطح شهر بوده‌ایم. راه‌اندازی و اداره استخر نیازمند تخصص و سرمایه قابل توجهی است. به همین دلیل اغلب اشخاص به جای اینکه رأساً اقدام به راه‌اندازی استخر نمایند، ترجیح می‌دهند برای این کار با یک یا چند شریک دیگر همراه شوند و اقدام به مشارکت نمایند. قرارداد مشارکت در استخر، قراردادی است که به موجب آن شرکا متعهد می‌گردند سرمایه، تجارب، مهارت‌ها و تلاش خود را در راستای راه‌اندازی استخر و اداره آن به کار گیرند. «تذکر: موضوع این قرارداد، مشارکت در راه‌اندازی و اداره استخر است و با قرارداد مشارکت در ساخت استخر یا پیمانکاری ساخت استخر تفاوت دارد»

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 13

قراردادهای مشارکت از جمله قراردادهای پرکاربرد و پرطرفدار حقوقی به شمار می‌آیند. قرارداد مشارکت به واسطه مسائل حقوقی، مدیریتی و مالی متعددی که دارد به نوبه خود قراردادی پیچیده و مفصل تلقی می‌گردد. اغلب شرکا ترجیح می‌دهند به جای اکتفا نمودن به صحبت‌های شفاهی و قول و قرارهای دوستانه، به موجب یک قرارداد مشارکت استاندارد، روابط خود در طول دوران شراکت را با ذکر جزئی‌ترین مسائل در چارچوبی حقوقی و الزام‌آور قاعده‌مند سازند. قرارداد مشارکت قراردادی است که به موجب آن شرکای یک کسب و کار مکلف می‌گردند آورده‌های خویش را در راستای رسیدن به هدفی معین به کار گیرند و با یکدیگر نهایت همکاری و تعامل را داشته باشند. هر نوع قرارداد مشارکتی با توجه به موضوع خاص خود، دارای بند‌ها و شروط منحصر به فردی است که عدم درج صحیح و کوتاهی در تنظیم آن‌ها می‌تواند منافع شرکا را به طور جدی تهدید کند و گاه حتی شراکت را برای مدتی طولانی به بن‌بست بکشاند.
یکی از انواع پرکاربرد قراردادهای مشارکت، قرارداد مشارکت در استخر است. هدف اصلی از انعقاد قرارداد مشارکت در استخر، در گام نخست افتتاح و راه‌اندازی استخر و در گام بعدی اداره و مدیریت بهینه آن می‌باشد. در یک قرارداد حرفه‌ای مشارکت در استخر، لازم است در رابطه با کلیه مسائل مرتبط با شراکت از جمله: تعیین دقیق آورده شرکا، نحوه اداره و مدیریت استخر، چگونگی تقسیم سود و زیان، تعهدات شرکا و غیره تعیین تکلیف شود. از آنجا که لازمه هر مشارکت موفقی، داشتن قراردادی استاندارد است، توجه به نکات مهم حقوقی، مالی و مدیریتی مشارکت، برای تضمین منافع شرکا امری ضروری قلمداد می‌شود. از جمله مهمترین نکات حقوقی و قانونی که لازم است در قرارداد مشارکت در استخر مورد اشاره قرار بگیرد، عبارت است از:

1) موضوع قرارداد:

موضوع قرارداد مشارکت باید به طور دقیق و جامع در قرارداد ذکر گردد. موضوع قرارداد مشارکت در استخر عبارت است از مشارکت در راه‌اندازی، تأمین تجهیزات و اداره «استخر» با بهره‌گیری از سرمایه، تخصص، تجارب و توان‌مندی‌های هر یک از طرفین، مطابق با مفاد و شرایط مقرره شده در قرارداد. لازم است مشخصات استخر موضوع قرارداد و خدماتی که در استخر ارائه می‎گردد نیز در قرارداد مورد اشاره واقع شود.

2) آورده و سهم شرکا در شراکت:

در هر مشارکتی شرکا برای شروع کسب و کار و رسیدن به هدفی مشترک آورده‌ای به میان می‌آورند. ممکن است شما مربی شنا یا غریق نجاتی باتجربه، حرفه‌ای و کاربلدی باشید که آورده شما در مشارکت، خدمت، تجربه و اعتبار شما است یا اینکه سرمایه‌گذار متمولی باشید که آورده‌اش در مشارکت، سرمایه یا ملک استخر است. به هر روی، ارزش و میزان دقیق آورده‌ها باید در این بند از قرارداد درج گردد و بالتبع آن سهم احد شرکا در مشارکت تعیین گردد.

3) تقسیم سود و زیان:

اساساً انگیزه و هدف اصلی شرکا از تشکیل مشارکت تحصیل سود و منفعت است. بنابراین یکی از بندهای مهم و اساسی هر قرارداد مشارکتی، بند مربوط به نحوه تقسیم سود و زیان، زمان تقسیم و فرآیند شکلی آن قلمداد می‌شود. در قرارداد مشارکت در استخر نیز همچون هر قرارداد مشارکت دیگری، پیش‌بینی این بند و تبیین چگونگی تقسیم سود و زیان، نحوه تقسیم آن و سهم هر شریک از سود و عواید از اهمیت زیادی‌ برخوردار است. معمول است که در قراردادهای مشارکت، سهم هر شریک از سود و زیان‌ به نسبت سهم وی در مشارکت (با توجه به آورده) تعیین می‌شود. ماده 575 قانون مدنی نیز در همین راستا مقرر می‌نماید: «هر یک از شرکاء به نسبت سهم خود، در نفع و ضرر سهیم می‌باشد ..... »
در برخی از قراردادهای مشارکت نیز شرکا توافق می‌کنند برای مدت معینی سود حاصله از مشارکت فی‌مابین شرکا تقسیم نگردد و در جهت رشد و اعتلای کسب و کار هزینه گردد. توصیه می‌شود درصدی از سود ماهیانه یا فصلی کسب و کار نیز به عنوان اندوخته در حساب مشترک شرکا ذخیره شود تا در مواقع نیاز صرف امور کسب و کار شود. بند مربوط به تقسیم سود و زیان با کامل‌ترین جزئیات در قرارداد مشارکت در استخر لامینگو به رشته تحریر در آمده است.

4) اداره استخر و تصمیم‌گیری‌ها:

بسیاری از اختلافات فی‌مابین شرکا در زمان تصمیم‌گیری و اداره شراکت رخ می‌دهد. در اینجاست که یک قرارداد کامل و استاندارد می‌تواند سبب نجات مشارکت و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه شرکا گردد. چنانچه قرارداد مشارکت منعقده بطور کامل به مسائل مدیریتی شراکت، نحوه اتخاذ تصمیمات و فرآیند آن نپرداخته باشد، در صورت بروز اختلاف در تصمیم‌گیری ممکن است شراکت مزبور برای مدتی به بن‌بست بخورد و کار برای شرکا به شدت دشوار ‌شود. بنابراین لازم است در قرارداد مشارکت، بطور دقیق به چگونگی اداره استخر و فرآیند اخذ تصمیمات پرداخته شود و هیچ‌گونه اهمال و سهل انگاری در تنظیم این بند رخ ندهد. در قراردادهای مشارکت، گاهاً شخص ثالثی برای اداره کسب و کار به عنوان مدیر انتخاب می‌شود. گاهی نیز یکی از شرکا با موافقت سایرین بر مسند مدیریت کسب و کار تکیه می‌زند.
خوشبختانه در قرارداد مشارکت در استخر لامینگو، مسائل مدیریتی مربوط به شراکت با جزئی‌ترین فروض و نکات مورد پیش‌بینی قرار گرفته است و می‌تواند خیال شما را از این بابت کاملاً راحت سازد.

5) خروج ارادی و قهری شریک:

در بسیاری از مشارکت‌ها علت اصلی پذیرش شراکت از سوی یک شریک حضور شریک دیگر در آن است، به نحوی که اگر آن شخص خاص در آن مشارکت حضور نداشت، شریک دیگر هیچ‌گاه تن به چنین مشارکتی نمی‌داد. بنابراین در مشارکت اصولاً شخصیت هر شریک برای شریک دیگر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید شرایط خاصی برای خروج از شرکت و انتقال سهم‌الشرکه پیش‌بینی گردد. محدود و مقید نمودن حق خروج شریک از شرکت و پیش‌بینی حق اولویت برای شرکا در خرید سهم شریک خارج‌شونده امری رایج است. خروج شرکا همیشه به صورت ارادی نیست بلکه گاهی خروج شریک از مشارکت به شکلی قهری و به واسطه مرگ، ورشکستگی، اعسار، حجر و ناتواتی اتفاق می‌افتد. فلذا لازم است در قرارداد، در رابطه با این موارد نیز ضوابط و قواعدی پیش‌بینی گردد.

6) استخدام مربی شنا یا غریق نجات:

یکی از عناصر اصلی و کلیدی هر استخر، مربی شنا یا غریق نجات آن استخر می‌باشد، شرکا نیز مکلفند مربی شنا یا غریق‌ نجات حرفه‌ای و کاربلدی را به خدمت بگیرند و با وی همکاری نمایند. همکاری مذکور می‌تواند در قالب‌های قراردادی مختلفی تنظیم گردد و لزوماً این همکاری در قالب قراردادهای استخدامی معمول نخواهد بود.

7) بیمه‌نامه‌ها و مجوزهای قانونی:

راه‌اندازی استخر نیز مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند اخذ یک سری مجوزهای قانونی خاص از مراجع ذی‌ربط می‌باشد. بنابراین لازم است در قرارداد مواعدی برای اخذ مجوزهای مذکور در نظر گرفته شود. علاوه بر این، توصیه می‌گردد شرکا در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به اخذ بیمه‌نامه‌های لازم و کاربردی برای استخر اقدام نمایند.

چرا بهتر است از قرارداد مشارکت در استخر لامینگو استفاده کنیم؟

لازمه هر مشارکت موفقی، داشتن قراردادی جامع و استاندارد است. تنظیم قرارداد مشارکت مدنی به واسطه جزئیات و نکات حقوقی، مدیریتی و مالی مفصلی که دارد امری تخصصی است و سهل‌انگاری در تنظیم و پیش‌بینی شروط و بندهای آن می‌تواند تهدیدی بزرگ برای منافع شرکا قلمداد گردد و سبب ایجاد مشکلات و اختلافات متعدد در طول دوران مشارکت گردد. قرارداد مشارکتی که به طور اصولی و استاندارد تنظیم نشده است، می‌تواند شراکت شما را برای مدتی طولانی به بن‌بست بکشاند و زمان و هزینه‌های شرکا را تلف نماید. از آنجا که قرارداد مشارکت در استخر لامینگو، توسط تیمی باتجربه و متخصص در امور مشارکت مدنی تنظیم شده است، واجد تمامی بندها و شروط لازم و استاندارد قرارداد مشارکت در استخر می‌باشد و می‌تواند خیال شما را از بابت داشتن قرارداد ایمن و مطمئن راحت سازد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.