تومان 157,000
قرارداد مشارکت در تهیه غذا

قرارداد مشارکت در تهیه غذا

امروزه در هر محله‌ای حداقل یک رستوران‌ یا تهیه غذای بزرگ و کوچک به چشم می‌خورد. راه‌اندازی تهیه غذا به سبب هزینه‌ها و امکانات کمتری که نسبت به راه‌اندازی و اداره رستوران احتیاج دارد به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. بسیاری از افرادی که در فکر راه‌اندازی یک کسب و کار سودده هستند، ترجیح می‌دهند به جای راه‌اندازی مستقل یک کسب و کار، به جهت حداکثرسازی بازدهی و تشریک مساعی، اقدام به مشارکت نمایند. مشارکت می‌تواند با یک دست دادن ساده آغاز شود ولی قطعا تنظیم قراردادی حقوقی و الزام‌آور اطمینان بیشتری را برای شرکا به ارمغان می‌آورد. به همین خاطر است که شرکا در اولین فرصت، مبادرت به قاعده‌مند نمودن روابط خود در قالب یک قرارداد مشارکت می‌نمایند. اگر شما نیز بدنبال مشارکت در راه‌اندازی و اداره تهیه غذا هستید و می‌خواهید با نکات حقوقی مرتبط با آن آشنا شوید با ما همراه باشید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 11

برای راه‌اندازی یک رستوران یا تهیه غذا اشخاص ممکن است دو رویکرد داشته باشند. یکی آنکه خود رأساً و مستقلاً اقدام به راه‌اندازی کنند یا جهت راه‌اندازی و اداره تهیه غذا به سراغ شریک دیگری بروند و با همکاری یک یا چند شریک دیگر کار خود را آغاز کنند. اگر رویکرد شما رویکرد دوم باشد، پس از انتخاب شریک نیازمند یک «قرارداد مشارکت در تهیه غذا»ی استاندارد خواهید بود. اساساً لازمه موفقیت هر مشارکتی، برخورداری از یک قرارداد مشارکت استاندارد و جامع حقوقی است که به نحو احسن بیانگر و مشخص‌کننده تمام نکات و مسائل لازم در زمینه آن مشارکت خاص باشد. طولانی بودن مدت قرارداد، جزئیات و نکات حقوقی پیچیده و مسائل متعدد مالی موجود در قراردادهای مشارکت مدنی، این دست از قراردادها را تبدیل به یکی از مفصل‌ترین و چالشی‌ترین قراردادهای حقوقی نموده است.
قرارداد مشارکت در تهیه غذا قراردادی است که به موجب آن طرفین متعهد می‌گردند تلاش، تجربه، مهارت و سرمایه‌ خود را جهت راه‌اندازی، مدیریت و رشد تهیه غذای موضوع مشارکت به کار بگیرند. قرارداد مشارکت در تهیه غذا شامل نکات بسیار مهمی نظیر چگونگی تقسیم سود و زیان، اداره کسب و کار (تهیه غذا)، مسئولیت‌ها، تعهدات، پرداخت هزینه‌ها، فرآیند تصمیم‌گیری‌ها، آورده شرکا و سایر امور مربوطه می‌باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر مخاطبین، به بیان برخی از مهمترین نکات حقوقی و قراردادی مرتبط با قرارداد مشارکت در تهیه غذا می‌پردازیم.

1. موضوع قرارداد:

موضوع قرارداد مشارکت در تهیه غذا، همکاری و مشارکت در راه‌اندازی، تأسیس، اداره و توسعه یک باب «تهیه غذا» مطابق با مفاد قرارداد مشارکت می‌باشد. در این بند از قرارداد، کلیه خدمات قابل ارائه توسط تهیه غذا با ذکر جزئیات بیان می‌شود. در این بند معمولاً به نام تجاری توافق شده و نشانی تهیه غذای موضوع مشارکت اشاره می‌شود.

2. آورده شرکا:

بندی که به آورده شرکا می‌پردازد از جمله بندهای مهم قرارداد مشارکت تلقی می‌شود. در این ماده از قرارداد، لازم است آورده هر شریک با جزئیات کامل تعیین گردد. در قراردادهای مشارکت‌، گاه آورده شریک به صورت نقدی و گاه به صورت غیرنقدی است. در برخی قراردادهای مشارکت ترکیب این دو آورده به صورت توأمان نیز به چشم می‌خورد. بدین صورت که آورده برخی شرکا سرمایه نقدی است و آورده برخی دیگر تجربه، محل تهیه غذا، مهارت آشپزی یا غیره است. معمولاً در قراردادهای مشارکت، شرکا متعهد به افتتاح حسابی مشترک می‌شوند تا آورده‌های نقدی و همچنین درآمدها و عواید مشارکت به آن حساب واریز شود. برداشت وجه از حساب مذکور تنها با امضای تمامی شرکا امکان‌پذیر خواهد بود.

3. تقسیم سود و زیان:

یکی از بندهای اساسی هر قرارداد مشارکتی بند مربوط به تقسیم سود و زیان است. اساساً انگیزه اصلی شرکا از ورود به یک مشارکت، تحصیل سود و منفعت است. فرآیند، چگونگی و نسبت تقسیم سود حاصله و زیان‌های ناشی شده از مشارکت باید در قراردادهای مشارکت به دقت پیش‌بینی شود. در قرارداد مشارکت در تهیه غذا نیز همچون سایر قراردادهای مشارکت، تعیین زمان تقسیم سود، سازوکار تقسیم، تشریفات شکلی آن و سهم هر یک از شرکا در سود و منفعت حاصل شده، امری ضروری قلمداد می‌گردد. معمول است که در قراردادهای مشارکت، سهم هر شریک از سود و زیان‌ به نسبت سهم وی در مشارکت (با توجه به آورده) تعیین می‌شود. ماده 575 قانون مدنی در همین راستا مقرر می‌نماید: «هر یک از شرکاء به نسبت سهم خود، در نفع و ضرر سهیم می‌باشد ..... »
در برخی از قراردادهای مشارکت نیز شرکا توافق می‌کنند برای مدت معینی سود حاصله از مشارکت فی‌مابین شرکا تقسیم نگردد و در جهت رشد و اعتلای کسب و کار هزینه گردد. توصیه می‌شود درصدی از سود ماهیانه یا فصلی کسب و کار نیز به عنوان اندوخته در حساب مشترک شرکا ذخیره شود تا در مواقع نیاز صرف کسب و کار شود. تمام این توصیه‌ها به شکل بند قراردادی با دقیق‌ترین عبارات در قرارداد مشارکت در تهیه غذا لامینگو درج گردیده است.

4. اداره تهیه غذا و تصمیم‌گیری‌ها:

بسیاری از شرکا هنگام مدیریت و تصمیم‌گیری برای کسب و کار به مشکل و اختلاف برمی‌خورند. حال چنانچه قرارداد تنظیم شده برای مشارکت شما، قراردادی جامع و استاندارد نباشد که با جزئیات چگونگی اداره و مدیریت مشارکت و همچنین فرآیند اتخاذ تصمیمات مهم را پیش‌بینی کرده باشد، به احتمال زیاد کسب و کار شما برای مدتی طولانی به بن‌بست می‌خورد و هزینه‌ها و زمان شما به بدترین شکل ممکن تلف می‌شود. بنابراین لازم است با دقت تمام در رابطه با مسائل مدیریتی مشارکت در قرارداد تعیین تکلیف شود. در قراردادهای مشارکت، گاهاً شخص ثالثی برای اداره کسب و کار به عنوان مدیر انتخاب می‌شود. گاهی نیز یکی از شرکا با موافقت سایرین بر مسند مدیریت کسب و کار تکیه می‌زند. لازم به ذکر است، تعیین حدود و صلاحیت‌های مدیر مشارکت به موجب این بند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
خوشبختانه در قرارداد مشارکت در تهیه غذای لامینگو، مسائل مدیریتی مربوط به مشارکت با جزئی‌ترین فروض و نکات مورد پیش‌بینی قرار گرفته است و می‌تواند خیال شما را از این بابت راحت سازد.

5. خروج ارادی یا قهری شریک:

از آنجا که در قراردادهای مشارکت، شخصیت هر یک از شرکا برای شریک دیگر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، تعیین شرایط خروج شرکا از شرکت (مدنی) به موجب قرارداد مشارکت امری خطیر و مهم قلمداد می‌گردد. محدود و مقید نمودن حق خروج شریک از شرکت و پیش‌بینی حق اولویت برای شرکا در خرید سهم شریک خارج‌شونده امری رایج است. خروج شرکا همیشه به صورت ارادی نیست بلکه گاهی خروج شریک از مشارکت به شکلی قهری و به واسطه مرگ، ورشکستگی، اعسار، حجر و ناتواتی اتفاق می‌افتد. فلذا لازم است در قرارداد، در رابطه با این موارد نیز ضوابط و قواعدی پیش‌بینی گردد. 

6. سایر بندها و شروط مهم قرارداد مشارکت در تهیه غذا:

در قرارداد مشارکت در تهیه غذا درج شروط و بندهای دیگری نظیر شرط منع افشاء اطلاعات محرمانه، وضعیت اشاعه در مالکیت فکری و مادی، شرط عدم رقابت و تعیین ضمانت اجرای نقض تعهدات نیز برای داشتن قراردادی کامل و استاندارد که قادر به تضمین منافع تمام شرکا باشد ضروری به نظر می‌رسد. تمام این شروط به طور مفصل در قرارداد مشارکت در تهیه غذا لامینگو پیش‌بینی شده است.

بیمه‌نامه‌ها و مجوزهای قانونی:

راه‌اندازی تهیه غذا نیز مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند اخذ یک سری مجوزهای قانونی (نظیر مجوز اتحادیه و اداره اماکن نیروی انتظامی) می‌باشد. بنابراین لازم است در قرارداد مواعدی برای اخذ مجوزهای مذکور در نظر گرفته شود. علاوه بر این، لازم است شرکا نسبت به اخذ بیمه‌نامه‌های لازم و کاربردی برای کسب و کار اقدام نمایند.

چرا بهتر است از قرارداد مشارکت در تهیه غذا لامینگو استفاده کنیم؟

لازمه هر مشارکت موفقی، داشتن قراردادی جامع و استاندارد است. تنظیم قرارداد مشارکت مدنی به واسطه جزئیات و نکات حقوقی مفصلی که دارد امری تخصصی است و سهل‌انگاری در تنظیم و پیش‌بینی شروط و بندهای آن می‌تواند تهدیدی بزرگ برای منافع شرکا قلمداد گردد و سبب ایجاد مشکلات و اختلافات متعدد در طول دوران مشارکت گردد. از آنجا که قرارداد مشارکت در تهیه غذا لامینگو، توسط تیمی باتجربه و متخصص در امور مشارکت مدنی تنظیم شده است، واجد تمامی بندها و شروط لازم و استاندارد قرارداد مشارکت در تهیه غذا می‌باشد و می‌تواند خیال شما را از بابت داشتن قرارداد ایمن و مطمئن راحت سازد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.