اگر شما مالک یا مدیر ساختمانی هستید که آسانسور آن نیاز به تعمیر دارد، قطعاً به قرارداد سرویس آسانسور نیاز پیدا خواهید کرد. این قرارداد، یک نوع قرارداد پیمانکاری است که میان سرویسکار آسانسور و کارفرما منعقد میشود. در نوشتن این قرارداد، شیوه تعیین وظایف و تعهدات سرویسکار اهمیت زیادی دارد. وجود مسائل ویژهای مانند الزامات قانونی مرتبط با پیمانکاری گروهی، حساسیت نوشتن این قرارداد را افزایش میدهد. بنابراین، لازم است پیش از شروع همکاری با سرویسکار آسانسور، قراردادی ایمن برای خود تهیه کنید.
قرارداد سرویس آسانسور، قراردادی است که برای رفع نیازهای موردی سرویس آسانسور مورد استفاده قرار میگیرد. انتخاب قالب قرارداد پیمانکاری، با توجه به ماهیت این کار، برای کارفرما مزیتهای زیادی بهدنبال دارد؛ ازجمله اینکه الزامی برای بیمه پیمانکاری وجود ندارد و همچنین، مدیریت پروژه بر عهده پیمانکار است و کارفرما تنها هزینه آن را میپردازد.
• معرفی طرفین و موضوع قرارداد
این قرارداد نیز، مانند هر قراردادی، با معرفی دقیق طرفین آن شروع میشود. پس از آن، موضوع قرارداد میبایست بهطور دقیق و روشن مطرح شود تا راه هرگونه تردید را ببندد.
• ذکر مدت قرارداد
بند مدت قرارداد در قراردادهای پروژهای بند مهمی است؛ چراکه علاوهبر ذکر مدت قرارداد، لازم است زمان تحویل کار و همچنین زمانبندی انجام پروژه ذکر شود.
• مبلغ قرارداد و محل اجرای پروژه
تمامی مسائل مرتبط با مبلغ قرارداد، ازجمله میزان آن، شیوه و تاریخ پرداخت آن، کسورات قانونی و سایر مسائل مربوطه در این بند ذکر میشود. محل دقیق سرویس آسانسور نیز باید در قرارداد مشخص شود.
سرویسکار آسانسور مسئول بازرسی و تعمیر آسانسور است. بهعبارتی، سرویسکار بایستی قطعات مورد نیاز را بازسازی یا تعویض کرده و مجدداً آسانسور را راهاندازی کند.
اصولاً در قراردادهای پروژهای، کارفرما تکلیفی برای فراهم کردن امکانات کار ندارد. بنابراین، سرویسکار موظف است وسایل و تجهیزات مورد نیاز جهت انجام عملیات سرویس آسانسور را شخصاً فراهم کند. مسئولیت سایر کارکنان نیز بر عهده اوست؛ بنابراین، لازم است سرویسکار آموزشهای لازم را به آنها ارائه داده و بر شیوه کار آنها نظارت داشته باشد.
همچنین، بهتر است در پایان، بخشهایی درخصوص موضوعات حق واگذاری قرارداد به ثالث و لزوم رعایت قوانین لازمالاجرا درصورت استخدام نیرو توسط سرویسکار آسانسور اختصاص داده شود.
کارفرما نیز مکلف است درخصوص پرداخت مبلغ قرارداد، مطابق شرایط و ضوابط مقرر میان طرفین عمل کند.
در نظام حقوقی ما، برای فسخ قرارداد محدودیت زیادی وجود دارد. از این رو، چنانچه میخواهید امکان فسخ قرارداد برای شما وجود داشته باشد، باید آن را در قرارداد خود پیشبینی کنید. البته باید دقت کافی را در این امر داشته باشید؛ چراکه ممکن است با عدم رعایت نکات حقوقی مربوط به آن، موجب نامعتبر شدن قرارداد خود شوید. به همین دلیل نیاز است در تنظیم قراردادهای خود از دانش و مهارت متخصصین حقوقی استفاده کنید.
ازجمله احتمالات دیگر که بهتر است در قرارداد به آن اشاره کنید، فورسماژور یا قوه قهریه است. ممکن است پیمانکار در شرایطی خاص، مانند ابتلا به یک بیماری سخت، قرار گیرد و توانایی اجرای تعهداتش را از دست بدهد. در بند فورسماژور، این شرایط پیشبینی شده و مطابق توافق طرفین برای آن تصمیمگیری میشود.
در سایر بندهای این قرارداد، میتوان به نکاتی چون تضمینات، خسارات دیرکرد طرفین و مرجع حل اختلاف اشاره کرد. در نهایت، لازم است نسخههای قرارداد پس از امضاء، در اختیار کارفرما و سرویسکار آسانسور قرار گیرد.
نکات و مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، تنها بخش کوچکی از چالشهایی است که نوشتن قرارداد را، از آنچه هست، پیچیدهتر میکند. ازطرفی، وجود یک پیشنویس آماده قرارداد، سرعت زیادی به روند پیشبرد کارهای شما میبخشد. متخصصان حوزه قراردادنویسی مجموعه لامینگو، پیشنویس این قرارداد را تهیه کرده و فایل آن را در اختیار شما قرار دادهاند. امیدواریم استفاده از این قرارداد، تجربه کاری خوبی برای شما بههمراه داشته باشد. بهعلاوه، 15 دقیقه مشاوره رایگان هدیه مجموعه ما به شماست.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول