تعریف وظایف اپراتور تلفن شاید در نگاه اول ساده بهنظر برسد؛ اما آنچه نباید از نظر ما در هنگام نوشتن قرارداد دور بماند، این نکته است که اپراتور تلفن نماینده کارفرمای خود میباشد و رفتار او در جذب یا دفع مخاطب تأثیر بسزایی دارد. از طرفی، باتوجه به ماهیت شغل اپراتور تلفن، اهمیت بحث رعایت محرمانگی در قرارداد همکاری با او دوچندان میشود. بنابراین، نوشتن قرارداد استخدام اپراتور تلفن، در عین سادگی، پیچیدگیهای مختص خود را دارد. بدیهی است که بهترین راه برای نوشتن این قرارداد، استفاده از کمک متخصصان حوزه قراردادنویسی است.
قرارداد استخدام اپراتور تلفن، یکی از انواع قراردادهای همکاری است که تحت شمول مقررات قانون کار قرار دارد. برخی شرایط این قرارداد در قانون کار پیشبینی شده است و تبعیت از آنها الزامی است؛ با این وجود، ذکر این نکات در قرارداد برای طرفین آن شفافیت حاصل کرده و در نتیجه طرفین، ضمن شناخت دقیق تعهدات و وظایف خود، عواقب عدم اجرای آنها را نیز خواهند دانست.
سایر بخشهای این قرارداد، با توافق طرفین نوشته میشود. بدیهی است که در این خصوص، تعهدات قراردادی محدود به موارد مذکور در قرارداد خواهد بود. از این جهت، شیوه نگارش تعهداتی که در قانون الزامی شمرده نشده، اهمیت زیادی دارد.
مانند سایر قراردادها، این قرارداد نیز با معرفی دقیق طرفین آن آغاز میشود. ذکر نکاتی ازجمله کد ملی، شماره شناسنامه، شناسه ملی شرکت، اطلاعات تماس و نشانی طرفین در این بند ضروری است.
پس از معرفی طرفین، نوبت به تعیین موضوع قرارداد میرسد. عدم شفافیت در ذکر موضوع قرارداد، میتواند باعث پیش آمدن اختلافات بعدی طرفین شود.
در بندهای بعدی، مدت قرارداد و ساعات کاری اپراتور تلفن مشخص میشود. لازم است این نکته را مد نظر قرار دهید که مطابق قانون کار، ساعات کاری نباید از بیشتر از 8 ساعت در شبانهروز و مجموعاً 44 ساعت در هفته تجاوز کند. میزان دستمزد درنظرگرفتهشده برای اپراتور تلفن نیز باید بههمراه شماره کارت یا حساب او در قرارداد قید شود.
میتوانید دورکار بودن اپراتور تلفن را در بند مربوط به محل انجام کار عنوان کنید. آنچه در دورکار بودن اپراتور تلفن اهمیت دارد، مهیا بودن شرایط کار برای اوست. از این رو، بهتر است شیوه فراهم کردن امکانات کار در قرارداد مشخص شود.
میتوان گفت در قرارداد استخدام اپراتور تلفن، این بند، نسبت به سایر بندها، از اهمیت ویژهای برخوردار است. نگارش این بند ارتباط مستقیمی با نیازهای کارفرما دارد؛ از این رو شیوه یکسانی برای تعیین وظایف اپراتور تلفن و عنوان کردن آنها در قرارداد وجود ندارد.
امور مربوط به پاسخگویی به تماسهای دریافتی و درصورت نیاز پیگیری آنها، برقراری تماس با مخاطبان مورد نظر درصورت نیاز کارکنان مجموعه یا بهمنظور انجام بازاریابی تلفنی، متصل کردن مراجعان غیرحضوری به اشخاص مورد نظر آنها، ثبت اطلاعات مربوط به تماسها و همچنین شماره تلفنهای ضروری ازجمله تکالیفی است که در غالب موارد برای اپراتور تلفن تعریف میشود. بهتر است شیوه انجام امور اطلاعرسانی و بازاریابی نیز ازجانب کارفرما مشخص شود.
نکته دیگر که کارفرمایان تأکید زیادی بر آن دارند، رعایت آداب معاشرت و حفظ احترام مخاطب در ارتباط با اوست. بسیار اتفاق میافتد که مراجعان یا مخاطبان تماسها، اپراتور تلفن را مورد بیاحترامی قرار میدهند. آنچه برای جذب اعتماد مخاطب و حفظ موقعیت کارفرما در بازار ضرورت دارد، این است که اشخاصی که در جایگاه نماینده کارفرما هستند، توانایی حفظ خونسردی خود و رفع نیاز مراجعان را بدون هیچگونه بیاحترامی انجام دهند.
طرفین در بند تعهدات کارفرما، برخلاف بند تعهدات مربوط به اپراتور تلفن، حق انتخاب زیادی نخواهند داشت؛ چرا که بخش عمده آن در قانون کار مشخص شده است. بدون شک مهمترین تکلیف کارفرما در روابط استخدامی، بیمه کارمند است. کارفرما باید اپراتور تلفن را در تمام طول مدت قرارداد بیمه کند و شرط خلاف آن نیز اعتباری نخواهد داشت.
کارفرما همچنین مکلف به پرداخت دستمزد اپراتور تلفن در تاریخ مشخصشده در قرارداد، ارائه آموزشهای لازم به او بدون دریافت هزینه، ارائه گواهی انجام کار و فراهم کردن وسایل و تجهیزات لازم برای انجام تعهدات موضوع قرارداد استخدام اپراتور تلفن است.
امروزه مرسوم است که کارفرمایان برای ضمانت حسن انجام کار از کارمندان خود تقاضای ارائه تضمین میکنند. این تضمین میتواند چک، سفته یا ضمانتنامه بانکی باشد. درصورت ارائه تضمین ازجانب اپراتور تلفن، اطلاعات سند تقدیمی بایستی بهطور صحیح و کامل در بند تضمینات ذکر شود. همچنین لازم است در سند قید شود که هدف از ارائه آن، ضمانت حسن انجام کار است. این سند، با پایان همکاری طرفین قرارداد، به اپراتور تلفن مسترد خواهد شد.
اپراتور تلفن بهواسطه تکالیفی که دارد، به اطلاعات بسیاری، که لیست مشتریان کارفرما تنها یکی از آنهاست، دسترسی پیدا میکند که افشاء هرکدام از آنها میتواند خسارات جبرانناپذیری را به کارفرما وارد کند. از این جهت، بهتر است که هنگام انعقاد قرارداد با اپراتور تلفن، تعهد او به رعایت محرمانگی اطلاعات کارفرما برای او مشخص شود.
خیر؛ بنا بر حکم صریح قانون کار، هیچیک از طرفین قراردادهای استخدام موقت قادر به فسخ یکطرفه قرارداد نیستند. بنابراین لازم است در تعیین مدت قرارداد دقت کافی را داشته باشید.
در نهایت پس از امضاء قرارداد، لازم است نسخههای قرارداد نزد کارفرما، اپراتور تلفن، اداره کار محل و شورای اسلامی کار قرار بگیرد.
همانطور که پیشتر اشاره شد، قرارداد استخدام اپراتور تلفن شرایط خاصی دارد که نباید از آنها بهسادگی عبور کرد. اعضای تیم حقوقی لامینگو، باتوجه به سابقهای که در زمینه قراردادنویسی دارند، با رعایت شرایط لازم برای نوشتن این قرارداد، پس از بازبینیها و بررسیهای مکرر، فایل این قرارداد را در اختیار شما قرار دادهاند. امیدواریم که این قرارداد پاسخگوی نیازهای شما باشد. فراموش نکنید که در صورت بروز هرنوع سؤال یا ابهام، میتوانید از خدمات رایگان مشاورین ما استفاده کنید.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید
021-91557030متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی، همبنیانگذار لامینگو
دکتری حقوق از فرانسه، بنیانگذار شرکت دادفلامینگو و همبنیانگذار لامینگو
مدیر دپارتمان خدمات حقوقی دادفلامینگو، دانشآموخته دانشگاه منچستر انگلستان
پژوهشگر دکتری حقوق نفت وگاز، وکیل پایه یک دادگستری
متخصص امور قراردادها و وکیل پایه یک دادگستری
چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، میتوانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
{{item.content}}
سوالات متداول